Επιστροφή στο Forum : Ωρα για να κανουμε ενα Reef!!!!
Σελίδες :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Sakisdraminos
16-11-13, 17:00
καλησπερα μετα την συγκετρωση του και του δεματος απο το ιγνατιο πλεον ολα εχουν μπει στο δρομο για την επιστροφη στα θαλασσινα!!!1:D:D:D:D
παλεοταιρα μου ειχαν χαρισει ενα 180λτ θαλασσινο ετοιμο μεχρι που καταταχτηκα για 1η φορα στον Στρατο και ψωφισαν ολα τα ζωντανα επιδι δεν τα ταιζε κανενας!
Το ενυδρειο ειναι 180lt γινονται καποιες μετατροπες και ξεκιναμε το στρωσημο του!
Για την για το ξεκινημα με παροτρηναν και μαλλον χορις να το εχουν καταλαβει ο bill-samos o samian και στο τελος εβαλε το κερασακι ο κουμαντζελης υστερα απο ενα chat που καναμε!
Πάλι εγώ φταίω........?????? :smt071 :smt071
Sakisdraminos
16-11-13, 21:07
Πάλι εγώ φταίω........?????? :smt071 :smt071
Δεν θα το ελεγα ακριβως ετσι!! αλλα εβαλες το χερακι σου!!
ετοιμασου να ερθεις για καφε να το δεις!
Sakisdraminos
17-11-13, 09:52
Καλημερα η 1ες φωτογραφίες ειναι απο το ενυδρειο και πος λειτουργουσε με εσωτερικα φιλτρα σαν fish olny πριν 5Χρονια!!!!!
Οι υπολοιπες ειναι απο αλλαγες που γινανε ειναι να βγει το φιλτρο και να περαστουν καινουργια κορδονια απο μεσα μερια λογο οτι τα παλια απο το ξεκολημα του φιλτρου κοπηκαν λιγο στραβα!
Τωρα εμεινε να αγορασω κρεμαστο φωτιστηκο γιανα ειναι ανοιχτο και να κοληθουν μερικες γωνιες στο πανω μερος οπου θα συγκρατουν το τζαμι για την εξατμηση!
Πιστευω οτι ο Δεκεμβριος θα βρει το ενυδρειο να ειναι ειδή σε κυκλοφορια.
απο θαλασσα δεν ξερω τιποτα καληαρχη ευχομαι και να το δεις οπως το φανταζεσαι!!!!
Bill-Samos
17-11-13, 17:57
Καλά εσυ δε θέλεις και πολύ σπρωξιμο..:D περιμενε να ερθω να δώσω τα φωτα μου:D:D:D Δεν ακούτε το δάσκαλο!:D:D:D
Sakisdraminos
17-11-13, 20:38
Καλά εσυ δε θέλεις και πολύ σπρωξιμο..:D περιμενε να ερθω να δώσω τα φωτα μου:D:D:D Δεν ακούτε το δάσκαλο!:D:D:D
ok! Σημερα μπηκε στην θεση του αν και αλλη μια στραβη εγινε και δεν εχει μπριζα καθολου αλλα θα πεσει παλι πατεντα!!!
το θεμα ειναι οτι ειναι σε γωνια και απο το ενα παραθυρο βλεπεις θαλασσα και απο το αλλο βουνο!!!
nikolaosbouk
17-11-13, 22:29
Καλο κουραγιο!!!:D:D+-4
Sakisdraminos
17-11-13, 22:47
Καλο κουραγιο!!!:D:D+-4
Ευχαριστω φιλος για ολα!!!!
Μπηκε παραγκελια μολις για υγρα τεστ:
SALIFERT PH PROFI TEST
SALIFERT KH/ALK PROFI TEST
SALIFERT PHOSPHATE (PO4) PROFI TEST
SALIFERT CALCIUM (CA) PROFI TEST
και βακτηριαδια για ντοπαρισμα του ενυδρειου!!!
Sakisdraminos
18-11-13, 21:13
Λοιπον εχουμε και λεμε μερικες φοτο απο το ενυδρειο στην θεση του και με ενα τυχαιο φωτιστηκο για την φωτογραφηση.
Μετα το καλιμπραρισμα των κοντρολερ μαζι με αλλαγη των αισθητήρων.
Στο τελος ειναι η γωνια πισω απο το ενυδρειο που εχω σκεψη για sump σε σχημα τρίγωνου και αρκετο υψος!
Και στο τελος η απορια μου:
Εχει δει κανενας τριγωνο sump?
Και στο τελος η απορια μου:
Εχει δει κανενας τριγωνο sump?
Πάρε μια ιδέα στα γρήγορα
http://imagizer.imageshack.us/v2/464x327q90/443/5de8.jpg
Οι μπλε και κοκκινες γραμμές είναι η ροή του νερού από πάνω και από κάτω ή βάζεις και αλλα χωρίσματα για αυτόν τον λόγο
Sakisdraminos
18-11-13, 21:58
Πάρε μια ιδέα στα γρήγορα
http://imagizer.imageshack.us/v2/464x327q90/443/5de8.jpg
Οι μπλε και κοκκινες γραμμές είναι η ροή του νερού από πάνω και από κάτω ή βάζεις και αλλα χωρίσματα για αυτόν τον λόγο
φιλος αυτο σκεφτομαι απο μια μερια εισαγωγη νερου και απο την αλλη αντλια για επιστροφη στο ενυδρειο!!!
φιλος αυτο σκεφτομαι απο μια μερια εισαγωγη νερου και απο την αλλη αντλια για επιστροφη στο ενυδρειο!!!
Δεν βλέπω κάτι πιο απλό να γίνεται
Sakisdraminos
18-11-13, 22:05
Δεν βλέπω κάτι πιο απλό να γίνεται
με μερικες μετρησης ο χορος ειναι πανω απο 90μηκος και 45 παχος οποτε η δυο πλερες 60
αρα με 60 υψος γιανα χορεση και το σκιμερ που ειναι πλατης παμε στα 108 λιτρα μικτα
με μερικες μετρησης ο χορος ειναι πανω απο 90μηκος και 45 παχος οποτε η δυο πλερες 60
αρα με 60 υψος γιανα χορεση και το σκιμερ που ειναι πλατης παμε στα 108 λιτρα μικτα
Αν θυμάμαι καλα είναι 90 * 45 / 2 * 60 = 121,5 λίτρα, ή κάνω λάθος ?
ΥΓ Βάση επί ύψος δια 2 και αυτό επί ύψος
Ακυρο, σώστα το είπες 108 είναι
Sakisdraminos
18-11-13, 22:17
Αν θυμάμαι καλα είναι 90 * 45 / 2 * 60 = 121,5 λίτρα, ή κάνω λάθος ?
ΥΓ Βάση επί ύψος δια 2 και αυτό επί ύψος
Ακυρο, σώστα το είπες 108 είναι
το θεμα ειναι τα τζαμια θελουν να γινουν γονιες για να κολησουν καλα???
επισις επιδι εγω εχω δει καποια θεματα και εχω ψαξει καποια ψαρια υπαρχει καποιος καταλογος απο ψαρια για reef?
το θεμα ειναι τα τζαμια θελουν να γινουν γονιες για να κολησουν καλα???
Τα τζάμια είναι ένα θέμα αν θα κοπούν φάλτσα και πως θα κοπούν ή να ρονταριστούν φάλτσα ή να λυγίσης λαμάκι απο αλουμίνιο να βάλεις στις γωνιές από έξω
Sakisdraminos
18-11-13, 22:28
Τα τζάμια είναι ένα θέμα αν θα κοπούν φάλτσα και πως θα κοπούν ή να ρονταριστούν φάλτσα ή να λυγίσης λαμάκι απο αλουμίνιο να βάλεις στις γωνιές από έξω
σωστος δεν το σκεφτηκα αν και εχω βαλει σε ενυδρειο τετοιες γωνιες!
Σακη απο κατω δεν μπορειςνα βαλεις το σαμπ ; απο πισω πως θα σε βολεψει στην συντηριση; εγω θα σου προτεινα να ενισχυσεις την βαση η να σκεφτεις την επιλογη να φτιαξεις μια καινουργια που να χωραει το σαμπ, την αναπληρωση, και τους ριακτορες που θα βαλεις...το ενυδρειο καλυτερα απο αποψη ασφαλειας θα ηταν να το τρυπησεις και να φτιαξεις υπερχειλιση γιατι οι εξωτερικες δεν ειναι αξιοπιστες ,για φωτισμο τι εχεις στον νου σου ;
Sakisdraminos
23-11-13, 08:50
Σακη απο κατω δεν μπορειςνα βαλεις το σαμπ ; απο πισω πως θα σε βολεψει στην συντηριση; εγω θα σου προτεινα να ενισχυσεις την βαση η να σκεφτεις την επιλογη να φτιαξεις μια καινουργια που να χωραει το σαμπ, την αναπληρωση, και τους ριακτορες που θα βαλεις...το ενυδρειο καλυτερα απο αποψη ασφαλειας θα ηταν να το τρυπησεις και να φτιαξεις υπερχειλιση γιατι οι εξωτερικες δεν ειναι αξιοπιστες ,για φωτισμο τι εχεις στον νου σου ;
Κωστα κοιτα τι γινεται τωρα.
Για την τριπα για το σαμπ το σκεφτομαι αλλα πιο πολλι γιατι θελω να ειναι Τελιος αδειο το ενυδρειο και με diy θα ειναι ολοκληρη γκουμουτσα.
Απλα φοβαμαι να μεταφερω συνεχια το ενυδρειο.
Αυτο πρεπει να γινει και πιστευω θα ηταν καλα 1 1/4'' με σκεπτικό οτι θα εχω μια αντλια που ροη θα εχει απο 1500-3000λτ.
Το σαμπ θα γινει αρκετα ψηλο γιανα κλινει απο πανω και να μην υπαρχει εξατμηση. Εκει θα μπουν οι ριακτορες και το σκιμμερ!
Τα λαστιχα που θα πηγαινουν απο το σαμπ στο ενυδρειο και αντίστροφα θα εχουν σε ενα σημείο βανα γιανα χωρίζουν γιανα μπορω να τραβαω το ενυδρειο.
Δεν νομιζω να θελουν καθε μερα καθαρισμα!
Επισις για το σαμπ θα γινει πισω γωνια και το μονο που θα αλλαξη θα στην βαση θα ειναι καποια ενισχηση και ενα πορτακι μπροστα.
απο φωτισμο ειμαι σε φαση που ψαχνωμε και δεν εχω κατασταλαξει.
εχω δει ενα μεταχιρισμενο φωτιστικο και κλινω προς τα εκει.
Maxspect G2-110 watt
αλλα εχω διαβαση καποια αρνητικα οπος οτι εχει παλιου τιπου λεντ και αποδιδει τοσο καλα. Αλλα με μια μετατροπη σταν λεντ καποια στιγμη αν γινεται θα μπορουσε να αλλαξει αυτο!
δευτερη επιλογη ειναι να κανω diy με λεντ των 10w με φακους. ειδι παραγκιλα 5 γιανα δω πος δουλευουν απο κοντα!
Δεν βιαζομαι με το φωτιστικο ειναι ακομα νορις μεχρι να στρωσει θα εχω χρονο να κατασταλαξω!
δευτερη επιλογη ειναι να κανω diy με λεντ των 10w με φακους. ειδι παραγκιλα 5 γιανα δω πος δουλευουν απο κοντα!
Με καλη ψύξη είναι ότι καλύτερο υπάρχει, και θα χρειαστεις και ενα καλο driver, οχι απλο μετασχηματιστή, και εισαι οκ
Sakisdraminos
23-11-13, 09:06
Με καλη ψύξη είναι ότι καλύτερο υπάρχει, και θα χρειαστεις και ενα καλο driver, οχι απλο μετασχηματιστή, και εισαι οκ
τι ακριβω ειναι το driver?
το εχω δει να το γραφουν αλλα δεν το εχω δεν εχω καταλαβει τι ειναι και τι κανει ακρινως!
τι ακριβω ειναι το driver?
το εχω δει να το γραφουν αλλα δεν το εχω δεν εχω καταλαβει τι ειναι και τι κανει ακρινως!
Με απλά λόγια (δεν είμαι και ειδικος) τα led πχ λειτουργουν με 12V, οταν ζεσταθουν μπορεί να τραβήξουν πάνω από 12 και τότε ζεσταίνονται πιο πολυ και στο τέλος χάνουν ένταση και πεφτει η δειάρκεια ζωής τους, ο driver δεν αφήνει να ανεβουν τα V και τα λεντ δεν ζεσταίνονται, αυτο έχω διαβάσει
http://www.ebay.com/itm/271032777079?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
Sakisdraminos
23-11-13, 09:22
Με απλά λόγια (δεν είμαι και ειδικος) τα led πχ λειτουργουν με 12V, οταν ζεσταθουν μπορεί να τραβήξουν πάνω από 12 και τότε ζεσταίνονται πιο πολυ και στο τέλος χάνουν ένταση και πεφτει η δειάρκεια ζωής τους, ο driver δεν αφήνει να ανεβουν τα V και τα λεντ δεν ζεσταίνονται, αυτο έχω διαβάσει
http://www.ebay.com/itm/271032777079?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
δλδ ενας μετασχηματηστης για λεντ πρεπει να ειναι απο οτι καταλαβα!
δλδ ενας μετασχηματηστης για λεντ πρεπει να ειναι απο οτι καταλαβα!
ναι, αλλά πιο εξειδικευμένος
Sakisdraminos
23-11-13, 23:04
Καπος ετσι σκεφτομαι να κανω τον βραχο!
Sakisdraminos
26-11-13, 14:27
το ενυδρειο μετα απο το περασμα και καθαρισμα τον κορδονιον εγινε αρκετα ωραιο!!
επισις εγινε και υπερχιληση για το sump!
Sakisdraminos
28-11-13, 17:35
Σημερα ηρθαν 40κιλα αραγονιτης και μπηκαν και γωνιες για στιρηξη του τζαμιου που θα μπει για καπακι εσωτερικα του ενυδρειου! :D:D:D
Εγινε τριπα και για επιστροφη γιανα μην υπαρχει τπτ μεσα στο ενυδρειο.:cool:
Μεχρι το Σαββατο θα εχει μπει ο αραγονιτης και το νερο για να αρχισει να γιρναει!
Ο βραχος θα πλυθεί και θα κολληθεί εξω απο το ενυδρειο απο εβδομαδα.
με τσιμεντο ταχειας πήξεως και κολα για κοραλια!
Στην συνεχια θα τελιωσω με το σαμπ και τα λοιπα πραγματα εξοπλησμου!
Πωπω το πα πολυ γρηγορα ρε φιλε :D εισαι στην καλυτερη φαση τωρα... για τα λεντ να παρεις σιγουρα. τα καταλληλα driver για να μην τα καψεις και φακους 90 μοιρες και σιγουρα μην τα αναψεις χωρις ψηκτρα , δες εδω..http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67853
Sakisdraminos
28-11-13, 19:55
Πωπω το πα πολυ γρηγορα ρε φιλε :D εισαι στην καλυτερη φαση τωρα... για τα λεντ να παρεις σιγουρα. τα καταλληλα driver για να μην τα καψεις και φακους 90 μοιρες και σιγουρα μην τα αναψεις χωρις ψηκτρα , δες εδω..http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67853
Κωστα μεχρι στιγμης το εργο προχοραει αλλα σε προλαβα στο περιπου ετοιμαζω φωτιστηκο diy led αλλα δεν ειναι σιγουρο αμα θα το χρεισιμοποιισω...
μαλλον θα παρω ετοιμο λεντ φωτιστικο.
(maxspect g2 110w)
αλλα και παλι θα δοκιμασω να το κανω το diy.
εχω μερικα πραγματακια και μεριμενω τα υπολοιπα!
nikolaosbouk
28-11-13, 23:50
Κωστα μεχρι στιγμης το εργο προχοραει αλλα σε προλαβα στο περιπου ετοιμαζω φωτιστηκο diy led αλλα δεν ειναι σιγουρο αμα θα το χρεισιμοποιισω...
(maxspect g2 110w)
Ασταμάτητος😎
Παναγιώτης Κ
29-11-13, 00:11
(maxspect g2 110w)
Μπορείς να φτιάξεις απο την αρχή diy με τα μισά χρήματα απο ένα εργοστασιακό και να κάνεις εξίσου και ίσως και καλύτερη δουλειά. Το καλό με τα diy είναι ότι μπορείς να τα προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.;)
Προχωράει πολύ ωραία το ενυδρείο σου και ποστεύω ότι θα τρίβουμε μάτια σε λίγο καιρό!;)
Sakisdraminos
29-11-13, 09:37
Ασταμάτητος😎
Φιλος οτι μπορω κανω χθες για παραδιγμα και λογο δουλειας σχολασα 23:00 και γιρνοντας στο σπιτι καθαρισα τον αραγωνιτη που πηρα μεχρι της 00:30.
Σημερα θα βαλω και νερο για να αρχισει να γιρναει!
-------------------------
Μπορείς να φτιάξεις απο την αρχή diy με τα μισά χρήματα απο ένα εργοστασιακό και να κάνεις εξίσου και ίσως και καλύτερη δουλειά. Το καλό με τα diy είναι ότι μπορείς να τα προσαρμόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σου.;)
Προχωράει πολύ ωραία το ενυδρείο σου και ποστεύω ότι θα τρίβουμε μάτια σε λίγο καιρό!;)
Αληθεια ειναι! αλλα το θεμα ειναι οτι το βρηκα σε καλη τιμη!
Αλλα και παλι κατι αμα δεν το κανεις με τα χερακια σου δεν το γουσταρης τοσο!:D:D:D:D
το μονο που φοβαμε τωρα ειναι το AQUASCAPE!!!
Sakisdraminos
29-11-13, 10:57
οι φωτογραφιες ειναι χθεσινο βραδυνες.
εχει μπει ο αγαρωνιτης, υπερχηλιση,επιστροφη και οι γωνιες γιανα καθεται το τζαμι(σαν καπακι για την εξατμηση).
τωρα εμεινε να μπει νερο για μπουν οι βραχοι!
nikolaosbouk
29-11-13, 11:12
Ομορφιές😉
Μια συμβουλή, επειδή ο αραγωνιτης σου θα βγάλει βρώμα βάλε ένα μικρό φιλτρακι με υαλοβάμβακα να σου πάρει τα πολλά👍
Παναγιώτης Κ
29-11-13, 14:22
Ωραίο φίλε μου!
Δεν χρειάζεται να βάλλεις καπάκι απο πάνω. Άστο να εξατμίζεται. Μην το αφήνεις να συμπηκνώνεται και να ξαναγυρνάει πίσω. Μπορείς τώρα που είναι αρχή αν θες να φτιάξεις στο σαμπ ένα διαμέρισμα ξεχωριστό με νερό για αυτόματη αναπλήρωση, ή αν δεν γίνεται να βάλλεις ξεχωριστά ένα βαρελάκι είτε μέσα στο χώρο του επιπλου είτε έξω με νερό αναπλήρωσης με σύστημα ώστε να είσαι ξέγνοιαστος με την εξέτμιση.
Sakisdraminos
29-11-13, 14:54
Ωραίο φίλε μου!
Δεν χρειάζεται να βάλλεις καπάκι απο πάνω. Άστο να εξατμίζεται. Μην το αφήνεις να συμπηκνώνεται και να ξαναγυρνάει πίσω. Μπορείς τώρα που είναι αρχή αν θες να φτιάξεις στο σαμπ ένα διαμέρισμα ξεχωριστό με νερό για αυτόματη αναπλήρωση, ή αν δεν γίνεται να βάλλεις ξεχωριστά ένα βαρελάκι είτε μέσα στο χώρο του επιπλου είτε έξω με νερό αναπλήρωσης με σύστημα ώστε να είσαι ξέγνοιαστος με την εξέτμιση.
φιλε δεν θελω να βαλω πολα ηλεκτρονικα στο ενυδρειο!
αναπληρωση θα κανω εγω μετα απο μετρησης!
Ομορφιές😉
Μια συμβουλή, επειδή ο αραγωνιτης σου θα βγάλει βρώμα βάλε ένα μικρό φιλτρακι με υαλοβάμβακα να σου πάρει τα πολλά👍
τον εχω πληνει πολι καλα αλλα θα βαλω φιλτρο με υαλοβαμβακα και ανθρακα!
Ωραίο φίλε μου!
Σάκη άκου αυτό που σου λέει παραπάνω ο Παναγιώτης και άσε το αναπλήρωση θα κάνω εγώ.....
Δεν είναι ανάγκη άμεσα μπορείς όμως να το προγραμματίσεις..ιδίως για το καλοκαίρι.....
Sakisdraminos
29-11-13, 16:50
Σάκη άκου αυτό που σου λέει παραπάνω ο Παναγιώτης και άσε το αναπλήρωση θα κάνω εγώ.....
Δεν είναι ανάγκη άμεσα μπορείς όμως να το προγραμματίσεις..ιδίως για το καλοκαίρι.....
Δεν θελω να εχω εξατμηση μεσα στο σπιτι Γιωρηκα!!!!
Γιανα μην εχω γκρινες με την μυρωδιά!:smt039:smt039
παντος καποια στιγμη θα εχω και αναπληρωση αλλα οχι ακομα!
και σκεφτομαι να το κανω με οσμοση που να εχει αντλια ναι να κανει κατευθειαν χορις βαρελακια και αλλα κολπακια!
Παναγιώτης Κ
29-11-13, 23:34
Δεν θελω να εχω εξατμηση μεσα στο σπιτι Γιωρηκα!!!!
Γιανα μην εχω γκρινες με την μυρωδιά!:smt039:smt039
παντος καποια στιγμη θα εχω και αναπληρωση αλλα οχι ακομα!
και σκεφτομαι να το κανω με οσμοση που να εχει αντλια ναι να κανει κατευθειαν χορις βαρελακια και αλλα κολπακια!
Η εξάτμιση που θα έχεις θα είναι αμιλιτέα(βασικά δεν θα την καταλαβαίνεις) και 2ον δεν έχουμε μυρωδιές. Πίστεψε με, για να λειτουργήσει καλά ένα θαλασσινό θέλει και την εξάτμιση του.;)
Sakisdraminos
30-11-13, 00:00
φιλος στην αρχη θα πρεπει να το κανω οπος το σκεφτομαι.μετα θα γινουν οι μετατροπες αμα χρειαστει!
Παναγιώτης Κ
30-11-13, 00:56
φιλος στην αρχη θα πρεπει να το κανω οπος το σκεφτομαι.μετα θα γινουν οι μετατροπες αμα χρειαστει!
οκ. Όπως νομίζεις!:smt023
Sakisdraminos
01-12-13, 00:37
Κατι αλλο επιδι υπαρχει κριση και εχω ενα σαμπ για γλυκο.:smt051:smt051:smt051
Μπορω να το κοντινω? Ειναι 60*60*60 και θελω να το κανω 60*60*45.
εννοητε οτι θα αλλαξω και τα διαμερισματα!
Παναγιώτης Κ
01-12-13, 13:14
Κατι αλλο επιδι υπαρχει κριση και εχω ενα σαμπ για γλυκο.:smt051:smt051:smt051
Μπορω να το κοντινω? Ειναι 60*60*60 και θελω να το κανω 60*60*45.
εννοητε οτι θα αλλαξω και τα διαμερισματα!
Μπορείς να το κοντίνεις. Πρέπει να το ξεκολλήσεις, και να πας να κόψεις τα τζάμια πιο κοντά και μετά να το ξανακολλήσεις.
Sakisdraminos
01-12-13, 13:27
Μπορείς να το κοντίνεις. Πρέπει να το ξεκολλήσεις, και να πας να κόψεις τα τζάμια πιο κοντά και μετά να το ξανακολλήσεις.
Παναγιωτη σκεφτομαι κατι που δεν ξερω αμα κανει σκεφτομαι να ενυσχισω την βαση και να κοψω το κεντρο οσο ειναι το Σαμπ δεν ξερω αμα μπορεις να το καταλαβεις.
Σκεφτομαι να αφισω 10εκ απο το κεντρικο και να βαλω καποια προσθετα.....
για το SYMP επιδι πιγα πριν απο λιγο και το πιρα σκεφτομαι να μην το πηραξω καθολου. ειναι 49υψος και της βασης 62, στο μηκος ειναι ωριακα και θα εχει και μονοση,τωρα στο φαρδος θα βγαινει λιγο απο πισω αλλα θα βαλω και εκει μελαμινη γιανα ερθει στο ιδιο υψος!
Παναγιώτης Κ
01-12-13, 15:27
Παναγιωτη σκεφτομαι κατι που δεν ξερω αμα κανει σκεφτομαι να ενυσχισω την βαση και να κοψω το κεντρο οσο ειναι το Σαμπ δεν ξερω αμα μπορεις να το καταλαβεις.
Σκεφτομαι να αφισω 10εκ απο το κεντρικο και να βαλω καποια προσθετα.....
για το SYMP επιδι πιγα πριν απο λιγο και το πιρα σκεφτομαι να μην το πηραξω καθολου. ειναι 49υψος και της βασης 62, στο μηκος ειναι ωριακα και θα εχει και μονοση,τωρα στο φαρδος θα βγαινει λιγο απο πισω αλλα θα βαλω και εκει μελαμινη γιανα ερθει στο ιδιο υψος!
Αν είναι 50 ύψος και το έπιπλο απο κατω είναι 62 τότε σε παίρνει πιστεύω.
nikolaosbouk
01-12-13, 16:00
Υπολόγισε το πολύ καλα πριν κάνεις.Λογικα όπως λέει και ο Παναγιώτης σε παίρνει.
Sakisdraminos
01-12-13, 16:09
ακου το κενο απο το πανω μερος της κατω μελαμινης μεχρι το κατω μερος της πανω μελαμινης ειναι 62εκ
το σαμπ ειναι 49εκ.
Εγω το εκοψα στα 55εκ και αφησα 7εκ για κοντρα!
Παναγιώτης Κ
01-12-13, 16:14
ακου το κενο απο το πανω μερος της κατω μελαμινης μεχρι το κατω μερος της πανω μελαμινης ειναι 62εκ
το σαμπ ειναι 49εκ.
Εγω το εκοψα στα 55εκ και αφησα 7εκ για κοντρα!
Ποιο έκοψες στα 55 εκ?
Sakisdraminos
01-12-13, 16:15
Ποιο έκοψες στα 55 εκ?
εγω !:D
Bill-Samos
01-12-13, 16:20
Ποτε τα εκανες αυτα????Ολονυχτια εκανες?ενα πορτακι να κοψεις τωρα και εισαι οκ..
Sakisdraminos
01-12-13, 16:22
Ποτε τα εκανες αυτα????Ολονυχτια εκανες?ενα πορτακι να κοψεις τωρα και εισαι οκ..
σε περνω τηλ αλλα οπος παντα δεν το σηκωνεις.
:smt065:smt064zw:smt074
σε δικαιολογω για τι εχεις και μια υλικια!!!
:D:D
Sakisdraminos
01-12-13, 19:35
απο εδω η γυναικα και απο εκει το αίσθημα!!!! :smt033:smt033:smt033:smt033
τι να πω καλο ξημερωμα παλι!
για να μην φαινονται οι σωληνες και ιστοριες στη πλατη του ενυδρειου , ,αν θες πριν το γεμισεις βαφτο με πλαστικο χρωμα και ρολο .... 1-2 χερια για να μην αφησεις και το φως απο το φωτιστικο σου να ''φευγει'' προς τα πισω ( στο τοιχο )
και reef χωρις αναπληρωση = κινδυνος ( κατα τους καλοκαιρινους μηνες ) .....
Sakisdraminos
01-12-13, 19:50
για να μην φαινονται οι σωληνες και ιστοριες στη πλατη του ενυδρειου , ,αν θες πριν το γεμισεις βαφτο με πλαστικο χρωμα και ρολο .... 1-2 χερια για να μην αφησεις και το φως απο το φωτιστικο σου να ''φευγει'' προς τα πισω ( στο τοιχο )
και reef χωρις αναπληρωση = κινδυνος ( κατα τους καλοκαιρινους μηνες ) .....
Αυτο με το χρωμα το εχω σκεφτη αλλα επιδι δεν θελω να κανω μαλακια θα παρω απο βιβλιοπωλειο χαρτονι πλατης. εχει και ματ και με γυαλιστερα!
αναπληρωση θα μπει αλλα οχι απο τωρα φιλε! τωρα εχουμε χορο για πολλα!
Αυτο με το χρωμα το εχω σκεφτη αλλα επιδι δεν θελω να κανω μαλακια θα παρω απο βιβλιοπωλειο χαρτονι πλατης. εχει και ματ και με γυαλιστερα!
με το χαρτονι δεν θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα σε σχεση με το βαψιμο
μλκια με το βαψιμο δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να γινει ?
απο θεμα κοστους η αναπληρωση ειναι φτηνη σε σχεση με ολο τον υπολοιπο εξοπλισμο ....
απο θεμα καταναλωσης ειναι μηδαμινη σε σχεση με τον υπολοιπο εξοπλισμο ( 5-6 w καταναλωση της αντλιας )
μην βιαζεσαι να το δεις γεματο και προσπαθησε να ακουσεις αυτους που Η την εχουν πατησει Η που οταν χρειαστηκαν κατι το ειχαν και σωθηκαν απο μεγαλυτερη ζημια ....
Επισης το γραφω απο τωρα που ειναι χειμωνας ... για να κανονισεις τα οικονομικα σου ( εαν θες να κανεις κατι σοβαρο σε θεματος ριφ και να μην ''κλαις'' λεφτα και ζωντανα το καλοκαιρι ) .... για το καλοκαιρι θα χρειαστεις chiller ( ψυκτικο ) και αναπληρωση ( εφοσον δεν θες να την παρεις απο τωρα )
Sakisdraminos
01-12-13, 22:45
με το χαρτονι δεν θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα σε σχεση με το βαψιμο
μλκια με το βαψιμο δεν μπορω να φανταστω τι μπορει να γινει ?
απο θεμα κοστους η αναπληρωση ειναι φτηνη σε σχεση με ολο τον υπολοιπο εξοπλισμο ....
απο θεμα καταναλωσης ειναι μηδαμινη σε σχεση με τον υπολοιπο εξοπλισμο ( 5-6 w καταναλωση της αντλιας )
μην βιαζεσαι να το δεις γεματο και προσπαθησε να ακουσεις αυτους που Η την εχουν πατησει Η που οταν χρειαστηκαν κατι το ειχαν και σωθηκαν απο μεγαλυτερη ζημια ....
Επισης το γραφω απο τωρα που ειναι χειμωνας ... για να κανονισεις τα οικονομικα σου ( εαν θες να κανεις κατι σοβαρο σε θεματος ριφ και να μην ''κλαις'' λεφτα και ζωντανα το καλοκαιρι ) .... για το καλοκαιρι θα χρειαστεις chiller ( ψυκτικο ) και αναπληρωση ( εφοσον δεν θες να την παρεις απο τωρα )
να αφισει γραμμες!
για την αναπληρωση το ξερω οτι ειναι χαμηλο το κοστος αλλα θελω να φτασω στο σημειο οπου θα γιρναει κανενα ψαρακι και καμια γαριδα γιανα εχει ενδιαφερον και μετα να κανω τετοιες αγορες!το αργοτερο μεχρι Μαρτιο θα τον εχω βαλει!
Φιλος δεν παω για κατι τρελο. το μπαζετ ειναι περιορισμενο δεν γινεται αμα δεν αλλαξει κατι να παρω chiller. ανεμηστηρακια μια χαρα θα κατεβαζω στους 25ισως και 24!
δεν θελω να παω σε διαγονισμους κατι καλο για μενα ομορφο και σωστο χορις προβληματα!
πιστεψε με σκεφτομαι ολωνον της αποψης και απλα κανω οσες μπορω !
τωρα ειμαι στο sump και σκεφτομαι ποσ να κανω τα διαμερισματα!
παιζει καμια ιδεα?
οπως αγαπας !!!
καλη συνεχεια ευχομαι .
Σάκη η αναπλήρωση είναι απαραίτητη. Εγώ τώρα στα 650 λίτρα έχω αναπλήρωση την εβδομάδα περίπου 30 λίτρα.
nikolaosbouk
02-12-13, 00:34
Με λαδομπογια και ρολακι γίνεται απίστευτο και το μετανιώσεις βγαίνει πολύ εύκολα με μια σπάτουλα ή φαλτσετα😉
Sakisdraminos
02-12-13, 08:17
Με λαδομπογια και ρολακι γίνεται απίστευτο και το μετανιώσεις βγαίνει πολύ εύκολα με μια σπάτουλα ή φαλτσετα😉
λεσ να το δοκιμασω?
χρειαζεται συγκεκριμενο ρολο?
Σάκη η αναπλήρωση είναι απαραίτητη. Εγώ τώρα στα 650 λίτρα έχω αναπλήρωση την εβδομάδα περίπου 30 λίτρα.
Ιγνατιε εμενα το ενυδρειο θα εχει κακαπι στο ενυδρειο και καπακι στο σαμπ οποτε αμα δεις και βασει τον λιτρων δεν θα εχω πολι!
παντος θα μπει!
εγω το εχω βαψει με πλαστικο χρωμα ( αυτο που βαφουμε τους τοιχους ) , εαν του πεις στο μαγαζι οτι θες να βαψεις τζαμι θα σου δωσει το καταλληλο ρολο ( ειναι ενα ρολακι με αφρολεξ )
nikolaosbouk
02-12-13, 09:50
λεσ να το δοκιμασω?
χρειαζεται συγκεκριμενο ρολο?
Ιγνατιε εμενα το ενυδρειο θα εχει κακαπι στο ενυδρειο και καπακι στο σαμπ οποτε αμα δεις και βασει τον λιτρων δεν θα εχω πολι!
παντος θα μπει!
Ένα μικρό θα πάρεις για λαδομπογια😉
Sakisdraminos
02-12-13, 10:07
Ένα μικρό θα πάρεις για λαδομπογια😉
ok! χρωμα μαυρο ?
εγώ πάντως με πλαστικό χρώμα το έβαψα και ήταν μια χαρά.
Κατέβα Βαθύ για καφέ βρε......
Πέρνα από τον Κανάρη..(όχι τον μπουρλοτιέρη) και ζήτα του βινύλιο.
Έχει τρελά χρώματα και θα πάθεις πλάκα από το πόσο εύκολα μπαίνει...απλά θέλει υπομονή...:smt119
Sakisdraminos
02-12-13, 15:02
Κατέβα Βαθύ για καφέ βρε......
Πέρνα από τον Κανάρη..(όχι τον μπουρλοτιέρη) και ζήτα του βινύλιο.
Έχει τρελά χρώματα και θα πάθεις πλάκα από το πόσο εύκολα μπαίνει...απλά θέλει υπομονή...:smt119
Αχ αμα τα ελεγες και νοριτερα θα ηταν καλα !!!:smt070
ειδι βαφεται το ενυδρειο :D:D:D
Bill-Samos
02-12-13, 15:24
Κοιτα εδω πρωτα για να κανεις καλη δουλεια..
http://youtu.be/R37pbIySnjg
Χαχαχα Βασίλη :smt023:smt023
Sakisdraminos
02-12-13, 15:35
Καλα εισαι φοβερος τι να σου πω!!!!!
Sakisdraminos
02-12-13, 19:22
παιδια θελω βοηθεια μιας που ειμαι σε κρησιμο σημειο.
τι θα λεγατε για να το κολησω ετσι το sump ?
καλο σε σκεψη ?
το συμπ εχει διασταση 60*60*50υψος!
Παναγιώτης Κ
02-12-13, 19:30
παιδια θελω βοηθεια μιας που ειμαι σε κρησιμο σημειο.
τι θα λεγατε για να το κολησω ετσι το sump ?
καλο σε σκεψη ?
το συμπ εχει διασταση 60*60*50υψος!
Καλό φαίνεται, αλλά πιστεύω δεν χρειάζονται 3 χωρίσματάκια. Κάντο με 2.
Sakisdraminos
02-12-13, 19:32
Καλό φαίνεται, αλλά πιστεύω δεν χρειάζονται 3 χωρίσματάκια. Κάντο με 2.
φιλος μου ειπε οτι ειναι καλο ετσι γιατι μαζευει πολθ βρομια εκει !
απο την αλλη θελω χορο για βραχο και αλγη-φυτο!
θελω να ακουσω καμια γνωμη γιατι πρεπει να το κολησω σημερα!
Παναγιώτης Κ
02-12-13, 19:35
φιλος μου ειπε οτι ειναι καλο ετσι γιατι μαζευει πολθ βρομια εκει !
απο την αλλη θελω χορο για βραχο και αλγη-φυτο!
Καλό είναι και έτσι. Αλλά αν θες, το αριστερά τζάμι(χώρισμα ή αλλιώς καταράχτη) μπορείς να το βγάλεις και να αφήσεις 2. Και πάλι 3 χωρίσματα θα έχεις αλλά 2 περάσματα σε εκείνο το σημείο.
Εσύ θες να μαζεύει βρώμα σε εκείνο το σημείο?
Sakisdraminos
02-12-13, 19:40
Καλό είναι και έτσι. Αλλά αν θες, το αριστερά τζάμι(χώρισμα ή αλλιώς καταράχτη) μπορείς να το βγάλεις και να αφήσεις 2. Και πάλι 3 χωρίσματα θα έχεις αλλά 2 περάσματα σε εκείνο το σημείο.
Εσύ θες να μαζεύει βρώμα σε εκείνο το σημείο?
αμα καταλαβα καλα ετσι μου ειπε!
αλλα και με δυο παλι καλα ειναι.
επισις ποσο κενο να αφησωγια το sump?
γιατι αμα το αλλαξω να μην χρειαζεται να το ξανα κολαω το sump!
Παναγιώτης Κ
02-12-13, 19:42
αμα καταλαβα καλα ετσι μου ειπε!
αλλα και με δυο παλι καλα ειναι.
επισις ποσο κενο να αφησωγια το sump?
γιατι αμα το αλλαξω να μην χρειαζεται να το ξανα κολαω το sump!
Άστο και έτσι όπως είναι. Δεν υπάρχει θέμα. Τα διαμερίσματα φτιάξτα όσο μεγάλα θές ώστε να σε βολεύουν.
Sakisdraminos
02-12-13, 21:35
και τωρα απολαμβανουμε τον καφε μας!
ακουω γνωμες για το sump!
Sakisdraminos
02-12-13, 21:37
s:smt059:smt059
harris samos
02-12-13, 21:48
δεν ειναι σωστο :rolleyes:
Sakisdraminos
02-12-13, 21:53
δεν ειναι σωστο :rolleyes:
γιατι?
Ο καφές είναι γλυκός. Έπρεπε να είναι μέτριος
harris samos
02-12-13, 22:01
το ενα διαμερισμα δε χρειαζεται;)
έχεις 2 συνεχόμενα διαμερίσματα που το νερό περνάει απο πάνω.
Sakisdraminos
02-12-13, 22:08
το ενα διαμερισμα δε χρειαζεται;)
υπαρχει λογος που εγινε Χαρη!
μεχρι να παρω ριακτορες θα κοληθει αναμεσα στα τζαμια πλαστικο γιανα καθονται στον αερα τα καλτσακια με τα υλικα!
επισις μετα θα γινει μερος για αλγη!
Ο καφές είναι γλυκός. Έπρεπε να είναι μέτριος
Μετριος ειναι Ιγνατιε!!!
υπαρχει περιπτοση να μπει αραγονητης εκει γιανα μην το μπερδευει.
απο την ροη που εχει δεν θα εχει προβλημα!
harris samos
02-12-13, 22:08
+αυτο
το τελευταιο διαμερισμα δε χρειαζοταν δες τη φωτο ειναι με διαφανη ;)
Sakisdraminos
02-12-13, 22:10
+αυτο
το τελευταιο διαμερισμα δε χρειαζοταν δες τη φωτο ειναι με διαφανη ;)
το εξηγησα Χαρη πριν το ετοιμαζω σαν καραντηνα αμα πλακοσουν κανενα ψαρι να μπει εκει μεσα μεχρι να αναρωσει!
nikolaosbouk
02-12-13, 22:11
υπαρχει λογος που εγινε Χαρη!
μεχρι να παρω ριακτορες θα κοληθει αναμεσα στα τζαμια πλαστικο γιανα καθονται στον αερα τα καλτσακια με τα υλικα!
επισις μετα θα γινει μερος για αλγη!
Μετριος ειναι Ιγνατιε!!!
υπαρχει περιπτοση να μπει αραγονητης εκει γιανα μην το μπερδευει.
απο την ροη που εχει δεν θα εχει προβλημα!
Με τον αραγωνιτη να βάλεις και την Chatto που λέγαμε το πρωί😉
Αντε καλή δυναμη😊
Θα έχεις στάσιμο νερό. Δεν πάει έτσι.
Sakisdraminos
02-12-13, 22:15
Θα έχεις στάσιμο νερό. Δεν πάει έτσι.
αν χρειαστει που δεν νομιζω θα μπει κυκλοφοριτης μικρος η κανενα εσωτερικο φιλτρο. αν και δεν νομιζω να εχει στασημο νερο μιας που θα ειναι 3000λτ η αντλια!
συμφωνα με της μετρησης της eheim θα εχω πανω απο 2000λτ σε σχεση και με το μανομετρικο που θα εχω!
Με τον αραγωνιτη να βάλεις και την Chatto που λέγαμε το πρωί
Αντε καλή δυναμη
Νικο πος το βλεπεις?
nikolaosbouk
02-12-13, 22:18
Την αλγη την βάζουμε σε διαμέρισμα με μικρή ροή οπότε μια χαρά το βλέπω.
Sakisdraminos
02-12-13, 22:25
Την αλγη την βάζουμε σε διαμέρισμα με μικρή ροή οπότε μια χαρά το βλέπω.
οποτε το εργαλιο παει καλα!:D:D:D:D
ok! χρωμα μαυρο ?
Σακη μόλις έβαψα μια πλάτη με μαύρη λαδομπογια και αύριο το πρωί αν έχει τραβήξει θα περασω 2ο χέρι, θα σου πω το αποτέλεσμα
Sakisdraminos
03-12-13, 03:51
Σακη μόλις έβαψα μια πλάτη με μαύρη λαδομπογια και αύριο το πρωί αν έχει τραβήξει θα περασω 2ο χέρι, θα σου πω το αποτέλεσμα
και εγω την εβαψα και θα την εκανα δυο χερια!
ειναι πιο ευκολο απο οσο νομιζα!
nikolaosbouk
03-12-13, 11:51
Στο είπα😉 και το αποτέλεσμα είναι πολύ πολύ καλύτερο από χαρτόνια και άλλα.
Δυστηχώς η δικιά μου θέλει και 3ο, είδα σημεία που περνάει φως και φαινεται. Οτι είναι εύκολο είναι σίγουρο, ο καιρός δεν βοηθάει να τραβήξει το χρώμα μόνο
εαν εβαζες πλαστικο μεσα σε 15 λεπτα θα ειχε στεγνωσει το πρωτο χερι ....
σε μια ωριτσα εχεις ριξει 3 χερακια και καθαρισες :)
εαν εβαζες πλαστικο μεσα σε 15 λεπτα θα ειχε στεγνωσει το πρωτο χερι ....
σε μια ωριτσα εχεις ριξει 3 χερακια και καθαρισες :)
Από μαύρο μόνο αυτο είχα, υπομονή, αυτά έχει το χομπι μας
Sakisdraminos
03-12-13, 15:50
μπηκε το sump στην θεση του και ειμαστε ετοιμοι για προετημασια του νερου και του aquascape!
το απογευμα θα μπει και ο υπολοιπος εξοπλησμος!+-8+-8+-8
Παναγιώτης Κ
03-12-13, 16:41
Τα χωρίσματα τελικά πως έγιναν?
μπηκε το sump στην θεση του και ειμαστε ετοιμοι για προετημασια του νερου και του aquascape!
το απογευμα θα μπει και ο υπολοιπος εξοπλησμος!+-8+-8+-8
την τρυπα ποιος την εκανε ?
φαινεται αρκετα χαμηλα .... ( εκτος και αν με ξεγελαει η φωτο )
Με τη αντλια θα επιστρεφεις το νερο απο το σαμπ ?
Sakisdraminos
03-12-13, 18:50
s:smt059:smt059
εδω ειναι τα χωρισματα Παναγιωτη!
την τρυπα ποιος την εκανε ?
φαινεται αρκετα χαμηλα .... ( εκτος και αν με ξεγελαει η φωτο )
Με τη αντλια θα επιστρεφεις το νερο απο το σαμπ ?
Με eheim compact 3000 θα αρχησει η δουλεια μετα βλεπουμε!
nikolaosbouk
03-12-13, 19:18
Μια χαρά είναι η eheim, μετά θα γίνει πλυντηριο😎
Ρε συ και εμένα χαμηλά μου φαίνεται η τρύπα, για βγάλε καμιά κοντινή φωτογραφία.
Πόσους πόντους είναι από την επιφάνεια?
Παναγιώτης Κ
03-12-13, 19:25
εδω ειναι τα χωρισματα Παναγιωτη!
Πού?:confused:
Ενστάσεις στη διευθέτηση και τοποθέτηση του σαμπ.....:rolleyes::rolleyes:
Call me αύριο...
Υ.Γ
Καλά ρε συ τι είχες στο υπολογιστή την ώρα που φωτογράφιζες.....πάλι Ρωσιδάκια χάζευες....:smt059:smt059
harris samos
03-12-13, 20:39
Call me αύριο...
Υ.Γ
Καλά ρε συ τι είχες στο υπολογιστή την ώρα που φωτογράφιζες.....πάλι Ρωσιδάκια χάζευες....:smt059:smt059
εγω τα πα αλλα δε μ ακουνε :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
γιωργο σου εστειλα ενα πμ ;)
Sakisdraminos
03-12-13, 21:41
Call me αύριο...
Υ.Γ
θα σε παρω αργοτερα μιας που δεν κοιμασε εσυ!
δεν ειναι παιδια κατι τετοιο μαλλον καμια εκπομπη που βλεπει ο Ρινος θα ειναι !:smt059
Sakisdraminos
03-12-13, 22:26
μερικες προχειρες φωτο απο το σαμπ!!!
βεβαια θα πλουν πλεγματα και γιανα ειναι στον αερα αντλια και μερικα ακομα πραγματακια!
Γιωρηκα ακουω γνωμη γιαυτο που σου ειπα!
Πρόσεξε μόνο για την πρόσβαση στα πίσω τμήματα που σου είπα. Θα σου χρειαστεί..
nikolaosbouk
04-12-13, 16:47
Τράβα λίγο το έπιπλο μπροστά στην χειροτερη😉
Sakisdraminos
04-12-13, 17:17
κομπλε θα ειναι αμα δεν εκανα λαθος στης μετρησης!
ευτιχος ηρθε ο Βραχος και μαλλον αυριο θα ασχοληθω με αυτον αμα μου μειν0ει κουραγιο!!!!
Παναγιώτης Κ
04-12-13, 18:01
κομπλε θα ειναι αμα δεν εκανα λαθος στης μετρησης!
ευτιχος ηρθε ο Βραχος και μαλλον αυριο θα ασχοληθω με αυτον αμα μου μειν0ει κουραγιο!!!!
Περιμένουμε εξελίξεις μόλις ξεκινήσεις τις βραχοκατασκευές;)
Sakisdraminos
05-12-13, 12:46
Περιμένουμε εξελίξεις μόλις ξεκινήσεις τις βραχοκατασκευές;)
μπορει να μην προλαβω αυτη την εβδομαδα λογο επαγγελματικων δουλειων αλλα υπαρχει συνεχια στο υπολοιπο ενυδρειο!!!!
μπηκαν πομολα στο τζαμι-καπακι και εγινε εφαγα λιγο απο την μερια του κυκλοφοριτη για να μπει ομορφα !
σε λιγο τελιωνω και το sump εχουν γινει καποιες μικρες μετατροπες!
Sakisdraminos
05-12-13, 12:48
μπορει να μην προλαβω αυτη την εβδομαδα λογο επαγγελματικων δουλειων αλλα υπαρχει συνεχια στο υπολοιπο ενυδρειο!!!!
μπηκαν πομολα στο τζαμι-καπακι και εγινε εφαγα λιγο απο την μερια του κυκλοφοριτη για να μπει ομορφα !
σε λιγο τελιωνω και το sump εχουν γινει καποιες μικρες μετατροπες!
λιγες ακομα!
Sakisdraminos
05-12-13, 14:48
αν και ειπα οτι δεν θα ασχοληθω επαιξα λιγο με τον βραχο!!!!
ακουω γνωμεςς!!!!
Παναγιώτης Κ
05-12-13, 15:16
Μπράβο! Πολύ καλή προσπάθεια.
Μια ένσταση μόνο. Το άσπρο κομμάτι που έχεις πάνω αριστερά αν προσέξεις με την κλίση που το έχεις βάλλει δημιουργεί σκίαση στην αριστερή μεριά. ΑΝ μπορεί να το τοποθετήσεις λίγο διαφορετικά ώστε να μην δημιουργούνται σκιές θα ήταν το καλύτερο!
Πάντως πολύ καλή προσπάθεια!
Πόσα κιλά είναι?
Sakisdraminos
05-12-13, 15:22
Μπράβο! Πολύ καλή προσπάθεια.
Μια ένσταση μόνο. Το άσπρο κομμάτι που έχεις πάνω αριστερά αν προσέξεις με την κλίση που το έχεις βάλλει δημιουργεί σκίαση στην αριστερή μεριά. ΑΝ μπορεί να το τοποθετήσεις λίγο διαφορετικά ώστε να μην δημιουργούνται σκιές θα ήταν το καλύτερο!
Πάντως πολύ καλή προσπάθεια!
Πόσα κιλά είναι?
99% θα μπουν λαμπες τ5 39 που εχουν μηκος 86εκ και το ενυδρειο ειναι 88 οποτε δεν θα εχω θεμα!:)
εχω και αλλο βραχο αλλα πιστευω οτι τοσο ειναι καλος!
ο υπολοιπος απο κατω στο σαμπ, δεν πεταμε τπτ!
δεν τον εχω μετρημενω αλλα πρεπει να ειναι συνολο μαζι με αυτα που θα μπουν στο σαμπ 22-23κιλα!
Παναγιώτης Κ
05-12-13, 15:26
Τα κιλά μια χαρά είναι! Μην βάλλεις άλλα.
Όσον αφορά τον φωτισμό, μπορεί να έχουν 86 μήκος, αλλά αν βάλλεις και τα ακροφύσια μαζί με το υπόλοιπο μέρος του φωτιστικού θα ξεπεράσεις τους 90 πόντους. Αυτό απο θέμα αισθητικής. Απο θέμα φωτισμού μια χαρά. Πόσες λάμπες θα μπουν? Αν μπορείς, θύμισε μου λίγο διαστάσεις ενυδρείου και πόσα λίτρα είναι το σαμπ?
Sakisdraminos
05-12-13, 15:51
Τα κιλά μια χαρά είναι! Μην βάλλεις άλλα.
Όσον αφορά τον φωτισμό, μπορεί να έχουν 86 μήκος, αλλά αν βάλλεις και τα ακροφύσια μαζί με το υπόλοιπο μέρος του φωτιστικού θα ξεπεράσεις τους 90 πόντους. Αυτό απο θέμα αισθητικής. Απο θέμα φωτισμού μια χαρά. Πόσες λάμπες θα μπουν? Αν μπορείς, θύμισε μου λίγο διαστάσεις ενυδρείου και πόσα λίτρα είναι το σαμπ?
ακου το ενυδρειο πρεπει να ειναι αμα δεν κανω λαθος 88*45*45 και το σαμπ 60*60*50
για φωτισμο θα μπουν μαλλον γιατι δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα ενα φωτιστηκο 2*39w τ5 δεν ξερω λαμπες μαλλον της ατι.
και μετα απο λιγο καιρο 5*10w power led.
το φωτιστηκο θελω να εινια κρεμαστο.
Παναγιώτης Κ
05-12-13, 16:12
ακου το ενυδρειο πρεπει να ειναι αμα δεν κανω λαθος 88*45*45 και το σαμπ 60*60*50
για φωτισμο θα μπουν μαλλον γιατι δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα ενα φωτιστηκο 2*39w τ5 δεν ξερω λαμπες μαλλον της ατι.
και μετα απο λιγο καιρο 5*10w power led.
το φωτιστηκο θελω να εινια κρεμαστο.
Θα κάνεις κάποια κατασκευή ώστε να προσαρμόσεις και τ5 και λεντ? Πώς θα το κάνεις?
Sakisdraminos
05-12-13, 16:16
Θα κάνεις κάποια κατασκευή ώστε να προσαρμόσεις και τ5 και λεντ? Πώς θα το κάνεις?
σκευτομαι να αγορασω καποιο φωτιστηκο τιπου hagen glo ή της resum .
να το κρεμασω και μετα αμα μπορεσω να κριψω τα λεντ με diy κατασκευει να το κριψω απο πισω.
αμα δεν κατσει καλα μαλλον θα παρω αλλο ενα κρεμαστο!
ποσα λαμπες τ5 χρειαζομαι γιανα βαλω κοραλια?
Παναγιώτης Κ
05-12-13, 16:43
Mε 4 λάμπες είσαι καλά. Θέλει αρκετή μελέτη για να το φτιάξεις αυτό που σκέφτεσαι.
Sakisdraminos
05-12-13, 16:47
Mε 4 λάμπες είσαι καλά. Θέλει αρκετή μελέτη για να το φτιάξεις αυτό που σκέφτεσαι.
το ξερω οτι ειναι πολιπλοκο αλλα μου αρεσουν οι DIY ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.
αμα πετυχει πετυχε δεν θα σκασω ουτε σιαλος τα πιο πολλα τα εχω μονο τα λεωτ και οι φακοι μου λοιπουν!
Δώσε αέρα στην κατασκευή σου.....να περνάει άνετα νερό από μέσα αλλά και από πίσω.....
Μην στοιβάζεις το βράχο.....
Sakisdraminos
05-12-13, 23:44
Δώσε αέρα στην κατασκευή σου.....να περνάει άνετα νερό από μέσα αλλά και από πίσω.....
ο λογος που δεν εβαλα αλλες πετρες ειναι για τον αερισμο!
περισεψε αρκετος βραχος αλλα θα μπει στο σαμπ.
τωρα γιαυτο που ειπες δεν ξερω αμα μπορω να το φερω πιο κοντα. ο βραχος εχει αρκετες τριπες και μονο απο δεξια κατω δεν θα εχει πολι ροη αμα δεν κανω λαθος!
Παναγιώτης Κ
05-12-13, 23:49
Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πρόσεξε το Σάκη. Μπορεί να γίνει εστία νιτρικών αν δεν παίρνει κυκλοφορία.;)
Sakisdraminos
06-12-13, 18:02
Και μετα απο την εκπαιδευση δώσαμε σαν εθελοντες αιμοδες και την φιαλη μας!!!!
αλλα δεν πτοούμαστε και σημερα ξεκιναει το γεμισμα του ενυδρειου με θαλασσα!:D:D:D
Μπηκε το νερο στο αυλακι!!!+-8+-8+-8+-8+-8
και ξεκιναει το στρωσιμο σιγα σιγα!!!!
Samian ξερεις εχει να μου κανεις ενα δωρακι νομιζω!
Sakisdraminos
06-12-13, 18:06
Και μετα απο την εκπαιδευση δώσαμε σαν εθελοντες αιμοδες και την φιαλη μας!!!!
αλλα δεν πτοούμαστε και σημερα ξεκιναει το γεμισμα του ενυδρειου με θαλασσα!:D:D:D
Μπηκε το νερο στο αυλακι!!!+-8+-8+-8+-8+-8
και ξεκιναει το στρωσιμο σιγα σιγα!!!!
Samian ξερεις εχει να μου κανεις ενα δωρακι νομιζω!
:D:D:D:D
Παναγιώτης Κ
06-12-13, 22:19
Πολύ χαμηλά είναι η στάθμη
Δεν ανεβαίνει άλλο?
Sakisdraminos
06-12-13, 22:24
Πολύ χαμηλά είναι η στάθμη
Δεν ανεβαίνει άλλο?
θα ανεβει μολις ολοκληρωσω με τον σαμπ!θα ερθει οριακα με το τζαμι-καπακι!
Παναγιώτης Κ
06-12-13, 22:28
θα ανεβει μολις ολοκληρωσω με τον σαμπ!θα ερθει οριακα με το τζαμι-καπακι!
Σίγουρα? Το σαμπ δεν το έχεις βάλλει σε λειτουργία?
Sakisdraminos
06-12-13, 23:17
Σίγουρα? Το σαμπ δεν το έχεις βάλλει σε λειτουργία?
Οχι ακομα θελω να δω μερικες λεπτομεριες!!!!
δεν θα αργησει όμως να μπουν ολα σε λειτουργια!
Οχι ακομα θελω να δω μερικες λεπτομεριες!!!!
δεν θα αργησει όμως να μπουν ολα σε λειτουργια!
αυτό είναι το μόνο σίγουρο :D:D πάμε γερά !!
Sakisdraminos
07-12-13, 08:43
αυτό είναι το μόνο σίγουρο :D:D πάμε γερά !!
χθες μπηκε το 1η δοση βακτηριδιων Aquavital Bastosprint
το ενυδρειο δουλευει με ενα κυκλοφοριτη 1800λτ
και ολα κιλανε μια χαρα.
μετα απο τα τεστ
1029 αλατοτιτα
8,2ph
τα υπολοιπα δεν προλαβα να τα κανω γιατι χτυπουσε το κουδουνι απο το κρεβατι μου.:):)
συνεχιζουμε αυριο με το σαμπ!
Παναγιώτης Κ
07-12-13, 09:04
αλατότητα 1029? Με τι μέτρησες?
Sakisdraminos
07-12-13, 10:09
αλατότητα 1029? Με τι μέτρησες?
με το ρεφρακτομετρο....
το θεμα ειναι οτι ειχε λιγο νερο βρισης ο αραγωνητης.
Γιαυτο εχει τετοια ενδιξη!
nikolaosbouk
07-12-13, 12:15
Μην στςναχωριεσαι.Κανε μια καλή αλλαγή και θα διορθωθεί😉
Sakisdraminos
07-12-13, 12:22
Μην στςναχωριεσαι.Κανε μια καλή αλλαγή και θα διορθωθεί😉
Προς το παρων δεν με νοιαζει και πολι γιατι δεν εχω ψαρια θα το αφησω ετσι λιγες μερες.
εγω το εβαλα γιανα αρχισει να πιανει βιολογια ο βραχος και ο αραγωνητης!
Παναγιώτης Κ
07-12-13, 12:43
Προς το παρων δεν με νοιαζει και πολι γιατι δεν εχω ψαρια θα το αφησω ετσι λιγες μερες.
εγω το εβαλα γιανα αρχισει να πιανει βιολογια ο βραχος και ο αραγωνητης!
Kατέβασε τη σταδιακά, γιατί θα πάθει ζημιά η όποια βιολογία έχει ο βράχος σου με την απότομη αλλαγή.
Sakisdraminos
07-12-13, 13:38
Kατέβασε τη σταδιακά, γιατί θα πάθει ζημιά η όποια βιολογία έχει ο βράχος σου με την απότομη αλλαγή.
Αυτο θα εκανα! γιανα το φτασω 1023 εκει πιστευω θα ειμαι κομπλε!
Παναγιώτης Κ
07-12-13, 13:45
Αυτο θα εκανα! γιανα το φτασω 1023 εκει πιστευω θα ειμαι κομπλε!
1025 καλύτερα. Τα κοράλια καλύτερα να τα κρατάμε πάνω απο 1024 και για να είμαστε σίγουροι το 1025 είναι το ιδανικό.;)
Sakisdraminos
07-12-13, 13:57
1025 καλύτερα. Τα κοράλια καλύτερα να τα κρατάμε πάνω απο 1024 και για να είμαστε σίγουροι το 1025 είναι το ιδανικό.;)
ok αμα ειναι καλυτερα δεν εχω θεμα!
ακομα πιο ευκολο!
Μετα απο μελετη και αρκετη σκεψη θα κανω diy φοτιστηκο τ5 3*39
Σκεφτομαι να βαλω ανακλαστηρες http://www.pilux-danpex.gr/downloads/RSK-SAVEway%20brochure%20gr.pdf
τους RSK t5
απο λαμπες σκεφτομαι να βαλω της ATΙ: μια ACTINIC μια CORAL PLUS και μια PURPLE PLUS.
Επισις σκεφτομαι να βαλω 3ballast γιανα αναβουν ξεχοριστα οι λαμπες και να μην αναβουν αποτομα.
Παναγιώτης Κ
07-12-13, 15:32
ok αμα ειναι καλυτερα δεν εχω θεμα!
ακομα πιο ευκολο!
Μετα απο μελετη και αρκετη σκεψη θα κανω diy φοτιστηκο τ5 3*39
Σκεφτομαι να βαλω ανακλαστηρες http://www.pilux-danpex.gr/downloads/RSK-SAVEway%20brochure%20gr.pdf
τους RSK t5
απο λαμπες σκεφτομαι να βαλω της ATΙ: μια ACTINIC μια CORAL PLUS και μια PURPLE PLUS.
Επισις σκεφτομαι να βαλω 3ballast γιανα αναβουν ξεχοριστα οι λαμπες και να μην αναβουν αποτομα.
Kαλύτερα 4χ39. Τα 3 είναι λίγο.
Αν πάς σε ιδιοκατασκευή φωτιστικού, αυτοί είναι πολύ καλοί ανακλαστήρες:
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos/antavgastiras-lam-arete-t5-1-2-21-39w-me-klips-detail?Itemid=0
Τους έχω στο δικό μου φωτιστικό. Με 2 είσαι κομπλέ. Ο κάθε ένας είναι για 2 λάμπες. Πολύ καλοί και σε καλή τιμή.
Για μπαλαστ μπορείς να πάρεις 2 μονά και 1 διπλό. Στην αρχή ανοίγει η 1η μετά η 2η και μετά η 3η και 4η.
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/diy/ilektroniko-ballast-t5-1x39w-detail?Itemid=0
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/diy/ilektroniko-ballast-t5-2x39w-detail?Itemid=0
Αλλά μπορείς να πάς και σε έτοιμη λύση όπως είναι αυτά:
http://www.reefshops.com/t5-ho-light-fixture-4x39w-90cm.html
http://www.reefshops.com/t5-ho-light-fixture-4x39w-100cm-.html
http://www.reefshops.com/odyssea-156w-t5-ho-light-fixture-4x39w-90cm-with-leds.html
Τα 2 πρώτα αν δεν κάνω λάθος βγαίνουν σε στάνταρ μήκος ενυδρείου ενώ το 3ο τα στηρίγματα του ρυθμίζονται και έχει και moonlight επιπλέον.
Απο λάμπες αν θες να υπερισχύει το μπλέ βάλε 3 blue plus και 1 coral ή aquablue special.
Aν θες να υπερισχύει λίγο το μπλέ βάλε 2 blue plus και 2 coral plus
Αν θες να είναι υπάρχει μια ισσοροπία βάλε 2 blue plus, 1 coral και 1 aquablue
Aν θες να είναι λίγο περισσότερο το άσπρο φάσμα βάλε 2 blue plus Και 2 aquablue.
Oι actinic και purple δεν χρειάζονται και θα πιάνουν τσάμπα χώρο. Αν είχες μεγαλύτερο ενυδρείο με περισσότερες λάμπες τότε το ξανασυζυτάγαμε.
Sakisdraminos
07-12-13, 18:09
Αν πάς σε ιδιοκατασκευή φωτιστικού, αυτοί είναι πολύ καλοί ανακλαστήρες:
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/fotismos/antavgastiras-lam-arete-t5-1-2-21-39w-me-klips-detail?Itemid=0
Τους έχω στο δικό μου φωτιστικό. Με 2 είσαι κομπλέ. Ο κάθε ένας είναι για 2 λάμπες. Πολύ καλοί και σε καλή τιμή.
Για μπαλαστ μπορείς να πάρεις 2 μονά και 1 διπλό. Στην αρχή ανοίγει η 1η μετά η 2η και μετά η 3η και 4η.
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/diy/ilektroniko-ballast-t5-1x39w-detail?Itemid=0
http://igna.gr/index.php/component/virtuemart/diy/ilektroniko-ballast-t5-2x39w-detail?Itemid=0
Αλλά μπορείς να πάς και σε έτοιμη λύση όπως είναι αυτά:
http://www.reefshops.com/t5-ho-light-fixture-4x39w-100cm-.html
http://www.reefshops.com/odyssea-156w-t5-ho-light-fixture-4x39w-90cm-with-leds.html
Τα 2 πρώτα αν δεν κάνω λάθος βγαίνουν σε στάνταρ μήκος ενυδρείου ενώ το 3ο τα στηρίγματα του ρυθμίζονται και έχει και moonlight επιπλέον.
Απο λάμπες αν θες να υπερισχύει το μπλέ βάλε 3 blue plus και 1 coral ή aquablue special.
Aν θες να είναι λίγο περισσότερο το άσπρο φάσμα βάλε 2 blue plus Και 2 aquablue.
Oι actinic και purple δεν χρειάζονται και θα πιάνουν τσάμπα χώρο. Αν είχες μεγαλύτερο ενυδρείο με περισσότερες λάμπες τότε το ξανασυζυτάγαμε.
κοιτα αμα τελικα μπορεσω να βρω του ανακλαστηρες που μου αρεσαν.
δεν θα μπορεσω να βαλω πανω απο 3 γιατι ειναι 12cm πλατος και δεν χοραει αλλη.
του ανακλαστηρες του ιγνατιου της εχω δει απο κοντα και ειναι παρα πολυ καλη αλλα και παλι αυτοι που ειδα μου αρεσουν γιατι εχουν πιο στενη δεσμη.
''Για μπαλαστ μπορείς να πάρεις 2 μονά και 1 διπλό. Στην αρχή ανοίγει η 1η μετά η 2η και μετά η 3η και 4η.''
Μπορει να αναβει και σε ξεχοριστο χρονο ι να αναβει η μια χορεις να αναβει η αλλη?γιατο διπλο μιλαω.
http://www.reefshops.com/t5-ho-light-fixture-4x39w-90cm.htmlαυτο τι μεταφορικα μπορει να εχει. αναβουν και ξεχοριστα οι λαμπες?
Για της λαμπες δεν με νοαιζει πολυ το χρωμα αν και μου αρεσει το μπλε αλλα θελω να ειναι καλο για τα κοραλια!
Αν είχες μεγαλύτερο ενυδρείο με περισσότερες λάμπες τότε το ξανασυζυτάγαμε.
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά.....
Παναγιώτης Κ
08-12-13, 00:33
κοιτα αμα τελικα μπορεσω να βρω του ανακλαστηρες που μου αρεσαν.
δεν θα μπορεσω να βαλω πανω απο 3 γιατι ειναι 12cm πλατος και δεν χοραει αλλη.
του ανακλαστηρες του ιγνατιου της εχω δει απο κοντα και ειναι παρα πολυ καλη αλλα και παλι αυτοι που ειδα μου αρεσουν γιατι εχουν πιο στενη δεσμη.
''Για μπαλαστ μπορείς να πάρεις 2 μονά και 1 διπλό. Στην αρχή ανοίγει η 1η μετά η 2η και μετά η 3η και 4η.''
Μπορει να αναβει και σε ξεχοριστο χρονο ι να αναβει η μια χορεις να αναβει η αλλη?γιατο διπλο μιλαω.
http://www.reefshops.com/t5-ho-light-fixture-4x39w-90cm.htmlαυτο τι μεταφορικα μπορει να εχει. αναβουν και ξεχοριστα οι λαμπες?
Για της λαμπες δεν με νοαιζει πολυ το χρωμα αν και μου αρεσει το μπλε αλλα θελω να ειναι καλο για τα κοραλια!
Aναφέρεις ότι δεν σε παίρνει για 4η. Γιατί? Έχεις φτιάξει ήδη φωτιστικό με συγκεκριμένες διαστάσεις?
Τα μπαλαστ που λες είναι τα dimable αλλά είναι κατα πολύ πιο ακριβα(ίσως και 4 φορές αν βάλλεις και το dimmer).
Το φωτιστικό δεν ξέρω τι μεταφορικά έχει αλλά έχω ακούσει καλές κριτικές. Τσέκαρε το μήπως το βρεις και απο ebay με λίγα μεταφορικά.
Για τα κοράλια σου το κάνουμε όλο αυτό. Επειδή οι λάμπες είναι λίγες προσπαθούμε να δώσουμε όσα περισσότερα κελβιν μπορούμε. Αυτό επιτυγχάνεται με τις λάμπες που σου είπα. Οι άλλες 2 μπαίνουν καλύτερα σε φωτιστικά που έχουν πολλές λάμπες και θες να δώσεις το κάτι παραπάνω μόνο σε χρώμα.
Sakisdraminos
08-12-13, 20:29
Aναφέρεις ότι δεν σε παίρνει για 4η. Γιατί? Έχεις φτιάξει ήδη φωτιστικό με συγκεκριμένες διαστάσεις?
Τα μπαλαστ που λες είναι τα dimable αλλά είναι κατα πολύ πιο ακριβα(ίσως και 4 φορές αν βάλλεις και το dimmer).
Το φωτιστικό δεν ξέρω τι μεταφορικά έχει αλλά έχω ακούσει καλές κριτικές. Τσέκαρε το μήπως το βρεις και απο ebay με λίγα μεταφορικά.
Για τα κοράλια σου το κάνουμε όλο αυτό. Επειδή οι λάμπες είναι λίγες προσπαθούμε να δώσουμε όσα περισσότερα κελβιν μπορούμε. Αυτό επιτυγχάνεται με τις λάμπες που σου είπα. Οι άλλες 2 μπαίνουν καλύτερα σε φωτιστικά που έχουν πολλές λάμπες και θες να δώσεις το κάτι παραπάνω μόνο σε χρώμα.
Οχι δεν εχω κανει ακομα αλλα αυτο που σκεφτομουν να κανω με τους ανακλαστηρες που ειχα στο μυαλο μου δεν θα χορουσαν 4 λογο οτι ο καθε ενας ανακλαστηρας ειναι 12cm.
Τα μπαλαστ ειναι να αναβουν 2μαζι και οχι ενα ενα.
Σημερα μου εστηλε ενας φιλος για το φωτιστικο το 4*39 που λεγαμε.
Υπαρχει περιπτοση να βαλω αυτο αμα τα βρουμε!
Παναγιώτης Κ
08-12-13, 20:37
Οχι δεν εχω κανει ακομα αλλα αυτο που σκεφτομουν να κανω με τους ανακλαστηρες που ειχα στο μυαλο μου δεν θα χορουσαν 4 λογο οτι ο καθε ενας ανακλαστηρας ειναι 12cm.
Τα μπαλαστ ειναι να αναβουν 2μαζι και οχι ενα ενα.
Σημερα μου εστηλε ενας φιλος για το φωτιστικο το 4*39 που λεγαμε.
Υπαρχει περιπτοση να βαλω αυτο αμα τα βρουμε!
Kαλύτερα 4χ39. ;)
Sakisdraminos
08-12-13, 20:48
Kαλύτερα 4χ39. ;)
Σιγουρα ειναι καλυτερα αλλα εχει και περισοτερη καταναλωση.
μπορουμε να το κανουμε το φωτιστικο να αναβει ξεχοριστα γιανα μην αναβουν ολα μαζι? για το ξεκινημα λεω!
Παναγιώτης Κ
08-12-13, 20:50
Σιγουρα ειναι καλυτερα αλλα εχει και περισοτερη καταναλωση.
μπορουμε να το κανουμε το φωτιστικο να αναβει ξεχοριστα γιανα μην αναβουν ολα μαζι? για το ξεκινημα λεω!
Ναι με ξεχωριστά μπαλαστ.
Sakisdraminos
08-12-13, 21:22
Ναι με ξεχωριστά μπαλαστ.
το φωτιστηκο εχει δυο διακοπτες αλλα δεν θελω να ειναι χειροκινητο αλλα αυτοματο!
Παναγιώτης Κ
08-12-13, 22:43
Bγάζει 2 εξόδους? Ή 1? Δηλαδή μπορείς με 2 χρονοδιακόπτες να ανοίγεις 2 και 2?
Sakisdraminos
09-12-13, 11:19
Bγάζει 2 εξόδους? Ή 1? Δηλαδή μπορείς με 2 χρονοδιακόπτες να ανοίγεις 2 και 2?
εχει αποι την μια μερια δυο διακοπτες.
και σκεφτομαι πος να το κανω να αναβουν σε δυο φασης!
καλημερα!
Σημερα εχει ρεπο και εκατσα να κανω μετρησης μιας που χθες εριξα και την αλλατοτητα!
εχουμε και λεμε:
Ph 8-8.2
PO4 0
sg 1025
το απογευμα θα γινουν μετρησης και kh alk calcium!
Παναγιώτης Κ
09-12-13, 14:10
Αποκλείεται κατ εμέ να έχει 2 διακόπτες(για διπλά μπαλαστ) και 1 καλώδιο τροφοδοσίας. Εκτός και αν είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Εκτός και αν έγινε πατέντα και κόπηκε το ένα απο τα 2 και ενώθηκε με το άλλο. Αν έγινε αυτό τότε μπορείς να τα ξανακάνεις όπως ήταν, αλλά αν απο την μάνα του έχει 1 καλώδιο τροφοδοσίας τότε θα ανοίγουν όλες μαζί.
Αν είναι 2 τα καλώδια(1 για κάθε διπλό μπαλαστ) τότε με 2 χρονοδιακόπτες μπορείς να τα κάνεις να ανοίγουν ξεχωριστά.
Κάνε μετρήσεις ναι. Αν και τα φωσφορικά που μέτρησες δεν χρειάζεται απο τώρα.
ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3?
Sakisdraminos
09-12-13, 16:02
Αποκλείεται κατ εμέ να έχει 2 διακόπτες(για διπλά μπαλαστ) και 1 καλώδιο τροφοδοσίας. Εκτός και αν είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Εκτός και αν έγινε πατέντα και κόπηκε το ένα απο τα 2 και ενώθηκε με το άλλο. Αν έγινε αυτό τότε μπορείς να τα ξανακάνεις όπως ήταν, αλλά αν απο την μάνα του έχει 1 καλώδιο τροφοδοσίας τότε θα ανοίγουν όλες μαζί.
Αν είναι 2 τα καλώδια(1 για κάθε διπλό μπαλαστ) τότε με 2 χρονοδιακόπτες μπορείς να τα κάνεις να ανοίγουν ξεχωριστά.
Κάνε μετρήσεις ναι. Αν και τα φωσφορικά που μέτρησες δεν χρειάζεται απο τώρα.
ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3?
ακου ενα καλωδιο εχει αλλα δυο διακοπτες! ετσι βγαινει απο μονο του!
μετρησης ακυρες εβαλα νερο στο σαμπ και συμπληρωσα απο θαλλασα το απογευμα μετρησης απο την αρχή!
το σαμπ δουλευει αθορυβα μονο η αντλια ακουγεται. και αυτη επιδι ακουμπαει το λαστιχο στο τζαμι!
Παναγιώτης Κ
09-12-13, 16:10
ακου ενα καλωδιο εχει αλλα δυο διακοπτες! ετσι βγαινει απο μονο του!
μετρησης ακυρες εβαλα νερο στο σαμπ και συμπληρωσα απο θαλλασα το απογευμα μετρησης απο την αρχή!
το σαμπ δουλευει αθορυβα μονο η αντλια ακουγεται. και αυτη επιδι ακουμπαει το λαστιχο στο τζαμι!
Είσαι σίγουρος? Άρα για να έχει 2 διακόπτες και 1 καλώδιο τότε έχει γεφυρωθεί απο το εργοστάσιο. Μπορείς να το φτιάξεις με 2 αν θες αλλά θα πρέπει να βρεις το σημείο που εννώνονται τα 2 μπαλαστ. Αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστείς με το άναμα όλων μαζί.
Sakisdraminos
09-12-13, 18:29
Είσαι σίγουρος? Άρα για να έχει 2 διακόπτες και 1 καλώδιο τότε έχει γεφυρωθεί απο το εργοστάσιο. Μπορείς να το φτιάξεις με 2 αν θες αλλά θα πρέπει να βρεις το σημείο που εννώνονται τα 2 μπαλαστ. Αλλιώς θα πρέπει να συμβιβαστείς με το άναμα όλων μαζί.
μολις ερθει το φωτιστηκο ξεκιναμε ανοιγμα!
ενα βιντεο σημερινο απο το ενυδρειο με το σαμπ!
https://www.facebook.com/photo.php?v=10201686702223274
Παναγιώτης Κ
10-12-13, 00:37
Καλό.
Δεν θα το ντύσεις μπροστά απο το σαμπ?
Στο τζάμι επάνω στο καπάκι άνοιξες τρύπες στα πλάγια να φεύγουν οι υδρατμοί?
Sakisdraminos
10-12-13, 01:36
Καλό.
Δεν θα το ντύσεις μπροστά απο το σαμπ?
Στο τζάμι επάνω στο καπάκι άνοιξες τρύπες στα πλάγια να φεύγουν οι υδρατμοί?
Ευχαριστω!
θα το ντισω και μπρος και πισω αλλα με τετοιο τροπο που να φευγουν τελιος τα κοματια!
στο τζαμι εχει λιγο κενο απο μονο του!
Sakisdraminos
12-12-13, 21:54
Μολις τωρα τελιωσε η ενχηριση του σκιμμερ λογο μιας βλαβης.....
Μαζι με τον bill διμιουργισαμε!:smt041:smt041:smt041:smt041
φωτογραφικο υλικο αυριο!
Παναγιώτης Κ
13-12-13, 00:28
Θύμισε μου λίγο τι σκίμμερ.
Sakisdraminos
13-12-13, 19:30
Θύμισε μου λίγο τι σκίμμερ.
Το σκιμμερ ειναι Aquarium system seaclone το μεγαλητερο που βγαζει!
1150λτ κυκλοφορεια λεει!
Μιας και ξεθολωσε το ενυδρειο αρκετα το ενυδρειο μερικες φωτο.
οι δυο πετρες ειναι τραγανα απο μεγαλο βαθος συμφωνα με το καικι που τα πηρα ειναι ζωντανος και μπηκα γιανα βοηθησει στο στρωσημο!
Μετα θα αφερεθει!
Παναγιώτης Κ
13-12-13, 20:46
Το σκιμμερ ειναι Aquarium system seaclone το μεγαλητερο που βγαζει!
1150λτ κυκλοφορεια λεει!
Μιας και ξεθολωσε το ενυδρειο αρκετα το ενυδρειο μερικες φωτο.
οι δυο πετρες ειναι τραγανα απο μεγαλο βαθος συμφωνα με το καικι που τα πηρα ειναι ζωντανος και μπηκα γιανα βοηθησει στο στρωσημο!
Μετα θα αφερεθει!
Δεν φαίνονται κάποιες φωτος.
Κακώς έβαλες ζωντανό βράχο απο τις θάλασσες μας. Αυτά που κουβαλάνε δεν είναι ίδια και μπορεί να είναι επιζήμια(ίσως) αργότερα για τα κοράλια σου. 2 κομματάκια ΖΒ θα μπορούσες να βρεις και απο κάποιον χομπίστα.
Sakisdraminos
13-12-13, 21:35
συγνωμη δεν ειχει φορτωση.
κ.ω.σ.τ.α.ς.
13-12-13, 21:48
Ωραιο φαινεται, ειναι.
Sakisdraminos
13-12-13, 22:23
Ωραιο φαινεται, ειναι.
Ευχαριστω Κωστα!!!
θα μλησουμε και απο κοντα οντα ερθω πρεβεζα!
Επισις σκεφτομαι να βαλω 3 ψαρια για αρχει πριν φυγω με αδεια!
Amphiprion Occelaris
Dascyllus Aruanus
Chromis Viridis
Και ενα
Tubeworms brown/white
τι λετε?
Bill-Samos
13-12-13, 22:32
Δεν τα βαζεις οταν γυρισεις με το καλο?Θα τα βαλεις και θα φυγεις?Να ηταν ενα ωριμο ενυδρειο και παλι θα ειχες εννοια ποσο μαλλον τωρα..Κανε λιγο υπομονη..
Sakisdraminos
13-12-13, 22:53
Δεν τα βαζεις οταν γυρισεις με το καλο?Θα τα βαλεις και θα φυγεις?Να ηταν ενα ωριμο ενυδρειο και παλι θα ειχες εννοια ποσο μαλλον τωρα..Κανε λιγο υπομονη..
δεν φοβαμε bill εχω εσενα!!!!!!
θα μου δωσεις και την ταιστρα και θα ειμαι κομπλε!
Bill-Samos
13-12-13, 22:57
Κανονισε Πρωτοχρονιατικα να κουβαλαω μπετονια με θαλασσα για αλλαγες!!!Θα σου ριξω καβουρια!!
Sakisdraminos
13-12-13, 22:59
Κανονισε Πρωτοχρονιατικα να κουβαλαω μπετονια με θαλασσα για αλλαγες!!!Θα σου ριξω καβουρια!!
Οχι ρε θα κανω αλλαφη πριν φυγω για να μην κανεις τπτ!
μονο μια βολτα κατα τα φωτα να δεις αμα δουλευουν ολα καλα μιας που ειναι και καινουργιο το ενυδρειο!
να παρεις και κανενα κλαδεμα αμα θελεις!!!:D:D:D:D
Παναγιώτης Κ
13-12-13, 23:04
"Dascyllus Aruanus" Kαλύτερα τα νταμσελ απέφυγε τα. Παλιοχαρακτήρες.
Καλύτερα μην βάλλεις ζωντανά ακόμα. Θα σου πρότεινα να βρεις λίγο ΖΒ απο κάπου και να βγάλλεις την τραγανα που έχεις.
Sakisdraminos
14-12-13, 12:47
"Dascyllus Aruanus" Kαλύτερα τα νταμσελ απέφυγε τα. Παλιοχαρακτήρες.
Καλύτερα μην βάλλεις ζωντανά ακόμα. Θα σου πρότεινα να βρεις λίγο ΖΒ απο κάπου και να βγάλλεις την τραγανα που έχεις.
βραχο μαλλον θα φερω αρχες του χρονου μολις γιρισω απο αδεια!
Καλημερα σημερα ειρθε και το φωτιστηκο!!:D:D
Βεβαια ειμαι υπηρεσια και αυριο θα το μονταρω!:(:(
εχει αμα δεν κανω λαθος 4λαμπες με 10000κελβιν!
ποσες ωρες να αναβουν?
Παναγιώτης Κ
14-12-13, 15:51
Καλοδούλευτο!
Τελικά πόσα καλώδια τροφοδοσίας έχει? 1 ή 2?
Οι λάμπες τι χρωματισμό έχουν? Βάση κελβιν που μου λές συμπαιρένω ότι είναι όλες άσπρες. Τι μάρκα είναι ξέρεις?
Sakisdraminos
14-12-13, 17:13
Καλοδούλευτο!
Τελικά πόσα καλώδια τροφοδοσίας έχει? 1 ή 2?
Οι λάμπες τι χρωματισμό έχουν? Βάση κελβιν που μου λές συμπαιρένω ότι είναι όλες άσπρες. Τι μάρκα είναι ξέρεις?
Ενα καλωδιο εχει που παει μεσα στο φωτιστηκο.
οι λαμπες αν και γραφουν ολες 10000κ ειναι δυο απρες και δυο ροζ ή μωβ!
μαρκα δεν ξερω κατι γραφει πρεπει να ειναι sanda!
οποτε μαλλον θα ειναι για αλλαγη!
Παναγιώτης Κ
15-12-13, 00:30
Ενα καλωδιο εχει που παει μεσα στο φωτιστηκο.
οι λαμπες αν και γραφουν ολες 10000κ ειναι δυο απρες και δυο ροζ ή μωβ!
μαρκα δεν ξερω κατι γραφει πρεπει να ειναι sanda!
οποτε μαλλον θα ειναι για αλλαγη!
Καλύτερα να τις αλλαξεις. Ειδικά οι ροζ δεν χρησιμεύουν πουθενά.
Sakisdraminos
15-12-13, 09:49
Καλύτερα να τις αλλαξεις. Ειδικά οι ροζ δεν χρησιμεύουν πουθενά.
Ακομα δεν σχολασα το πρωτο που εκανα ηταν να δω τη γινεται με το φωτιστηκο....
Λοιπον το προσαρμοσα πρόχειρα μιας που αμα το αγορασω θα μπει κρεμαστα!
(ευχαριστω τον φιλο που μου το εστηλε χορις καμια σκεψη για να το δοκιμασω)
Οι λαμπες κανουν για θαλασσινο ή ειναι για φυτεμενο. σιγουρα καποια στιγμη αμα το κρατησω θα της αλλαξω ολες γιανα βαλω ATI απλα να μην τα αγοραζω ολα μαζι να αλλαζα της δυο που δεν ξερω αμα κανουν για θαλασσα....
απο θεμα αποδοσης θα φτανει γιανα βαλω οτι κοραλια θελω ή θα χρειαστει περισοτερος φωτισμος?
Παναγιώτης Κ
15-12-13, 15:08
Ακομα δεν σχολασα το πρωτο που εκανα ηταν να δω τη γινεται με το φωτιστηκο....
Λοιπον το προσαρμοσα πρόχειρα μιας που αμα το αγορασω θα μπει κρεμαστα!
(ευχαριστω τον φιλο που μου το εστηλε χορις καμια σκεψη για να το δοκιμασω)
Οι λαμπες κανουν για θαλασσινο ή ειναι για φυτεμενο. σιγουρα καποια στιγμη αμα το κρατησω θα της αλλαξω ολες γιανα βαλω ATI απλα να μην τα αγοραζω ολα μαζι να αλλαζα της δυο που δεν ξερω αμα κανουν για θαλασσα....
απο θεμα αποδοσης θα φτανει γιανα βαλω οτι κοραλια θελω ή θα χρειαστει περισοτερος φωτισμος?
Οι λάμπες του είναι για θαλασσινό, αλλά θέλουν αλλαγή.
Μια χαρά μπαίνουν τα κοράλια με 4χ39.
Για να σου προτείνω λάμπες, πές μου τι οπτικό αποτέλεσμα θες.
Να υπεριχσύει το μπλέ?
Να υπερισχύει λίγο το μπλέ?
Να υπάρχει αρμονία?
Να υπερισύει λίγο το άσπρο?
Sakisdraminos
15-12-13, 15:12
Οι λάμπες του είναι για θαλασσινό, αλλά θέλουν αλλαγή.
Μια χαρά μπαίνουν τα κοράλια με 4χ39.
Για να σου προτείνω λάμπες, πές μου τι οπτικό αποτέλεσμα θες.
Να υπεριχσύει το μπλέ?
Να υπερισχύει λίγο το μπλέ?
Να υπάρχει αρμονία?
Να υπερισύει λίγο το άσπρο?
λιγο μπλε θα ελεγα αλλα οχι υπερβολη!
Παναγιώτης Κ
15-12-13, 15:22
λιγο μπλε θα ελεγα αλλα οχι υπερβολη!
Τότε θές απο πίσως προς τα μπρος:
Πίσω τζάμι
ATI Coral Plus
ATI Blue Plus
ΑΤΙ Αquablue special
ATI Blue Plus
Μπροστά τζαμι
Πάρε για αρχή την aquablue και την coral, και βάλτες όπως σου είπα μαζί με τις ακτινικές που έχει ήδη. Και μόλις μπορέσεις βγάλε τις ακτινικές και βάλε τις blue.
Sakisdraminos
15-12-13, 16:17
αυτο ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο σε δυναμη και ενταση γιατα κοραλια?
Sakisdraminos
15-12-13, 16:26
αυτο ειναι καλυτερο απο το προηγουμενο σε δυναμη και ενταση γιατα κοραλια?
οριστε και η φωτο
Παναγιώτης Κ
15-12-13, 16:48
οριστε και η φωτο
Kαι τα 2 σε επαρκούν. Όποιο και να διαλέξεις πιστεύω ότι κάνεις δουλειά.
Sakisdraminos
15-12-13, 21:31
Kαι τα 2 σε επαρκούν. Όποιο και να διαλέξεις πιστεύω ότι κάνεις δουλειά.
οκ καταλαβα!
Sakisdraminos
18-12-13, 13:10
Σημερινες μετρησης:
Aλατοτητα: 1026
Ph: 8.1
No3: 10?
Kh/Alk: 10
Calcium: 420
Po4: 0
θερμοκρασια ειναι 24,7c
Καλες ειναι οι μετρησης?
Τα νιτρηκα δεν ειμαι σιγουρος αν και εχω ριξει μερικες φορες τροφη και εχω μεσα μερικες γαριδεσ!
Παναγιώτης Κ
18-12-13, 13:41
Mια χαρά είναι.
Οι "γαρίδες" που βλέπεις να βγαίνουν(το βράδυ και όταν κλείνουν τα φώτα) λέγονται αμφίποδα(amphipods).
Sakisdraminos
18-12-13, 13:57
αυτα τι ακριβως ειναι ???
οι γαριδες που εβαλα πρεπει να ειναι κριλλ!
ειναι στο κεντρο της φωτο και ειναι δυο διαφορετικα πραγματακια!
Παναγιώτης Κ
19-12-13, 00:34
Δεν μπορω να διακρίνω κάτι.
Sakisdraminos
19-12-13, 07:43
Δυσκολα ειμαστε τοτε!!!!
Τωρα μηπος ειναι καλυτερα!
Παναγιώτης Κ
19-12-13, 13:38
Δυσκολα ειμαστε τοτε!!!!
Τωρα μηπος ειναι καλυτερα!
Aυτά που δείχνεις είναι κατα 99,9% vermetid snails (http://www.reefland.com/gallery/files/5/2/0/9/vermetid_2.jpg). Με τον καιρό θα δεις κι'άλλα.
Δεν τα πειράζεις. Τρέφονται απο την στήλη του νερού σου μέσω του "ιστού" που προεκτείνουν. Δεν είνα άμεσα ορατός, αλλά αν αναταράξεις την άμμο και σηκωθούν detritus ο ιστός αυτός θα φανεί γιατι θα πιάσει τα αιωρούμενα detritus.;)
Sakisdraminos
19-12-13, 14:39
Aυτά που δείχνεις είναι κατα 99,9% vermetid snails (http://www.reefland.com/gallery/files/5/2/0/9/vermetid_2.jpg). Με τον καιρό θα δεις κι'άλλα.
Δεν τα πειράζεις. Τρέφονται απο την στήλη του νερού σου μέσω του "ιστού" που προεκτείνουν. Δεν είνα άμεσα ορατός, αλλά αν αναταράξεις την άμμο και σηκωθούν detritus ο ιστός αυτός θα φανεί γιατι θα πιάσει τα αιωρούμενα detritus.;)
αρα ειναι καλοι οργανισμοι και βοηθανε οποτε δεν τα πηραζω!
:smt023:smt023
Sakisdraminos
20-12-13, 18:32
Γιωργη ζωντανευει ετο εργαλειο!!!:D:D:D
Σημερα ηρθαν και τα λεντ που ειχα παραγκιλει αλλα θελω dimmer!:(
αν εχει κανενας να μου πουλησει θα του ειμουν υποχρεως!
Παναγιώτης Κ
20-12-13, 19:40
Κοίταξες ebay?
Sakisdraminos
20-12-13, 21:11
Κοίταξες ebay?
κοιταξα με την βοηθεια και του κωστα! θα παραγκιλω την δευτερα 10λεντ ακομα 15φακους και 3dimmer.αλλα το θεμα ειναι να βρω και να τα δοκιμασω!!!
Παναγιώτης Κ
21-12-13, 12:53
Πάντως έχει και εδώ και έχει και καλές τιμές:
http://www.aquamasters.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=45&Itemid=291&orderby=product_price
http://www.aquamasters.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=46&Itemid=292&orderby=product_price
Sakisdraminos
23-12-13, 19:00
Σημερα ηρθαν και τεστ αμωνιας και μαγνησιο!
Μαζι με αυτα ηρθε και μια λαμπα ATI blue plus και το ενυδρειο εγινε αρκετο μπλε....
βεβαια τωρα στο στρωσημο αναβω 12ωρες μονο της δυο λαμπες!
Φωτογραφιες αργα το βραδυ!
harris samos
23-12-13, 22:14
αυτα τι ακριβως ειναι ???
οι γαριδες που εβαλα πρεπει να ειναι κριλλ!
ειναι στο κεντρο της φωτο και ειναι δυο διαφορετικα πραγματακια!Palaemon elegans :rolleyes::rolleyes:
Sakisdraminos
23-12-13, 23:29
μερικες φωτο απο το ενυδρειο μετα απο παρεμβαση στο φωτιστηκο!
Είδες χρώμα ;;; :D
Η αριστερή φωτογραφία είναι από τα λέντ ;;
Πολυ καλο φιλε http://yoursmiles.org/tsmile/rulez/t2041.gif (http://yoursmiles.org/t-rulez.php?page=2)
Sakisdraminos
24-12-13, 06:30
Είδες χρώμα ;;; :D
Η αριστερή φωτογραφία είναι από τα λέντ ;;
Οχι Γιωργο ειναι κατι αλλα λαμπακια λεντ γιαυτα που ηρθαν δεν εχω ακομα dimmer!!
Πολυ καλο φιλε http://yoursmiles.org/tsmile/rulez/t2041.gif (http://yoursmiles.org/t-rulez.php?page=2)
Ευχαριστω πολι !!!
Παναγιώτης Κ
24-12-13, 08:58
Ωραίο φίλος!
Τι λάμπες έχει απάνω τώρα?
Sakisdraminos
24-12-13, 09:23
Ωραίο φίλος!
Τι λάμπες έχει απάνω τώρα?
Ευχαριστω παναγιωτη!
Εχει την μια απο αυτες που ειχε της ασπρες και μια της ATI blue Plus!
θα επερνα αλλη μια αλλα σκεφτομαι να το κανω το φωτιστηκο λεντ ολο με 15*10βατα λεντ που να αναβουν ανα 5αδες!:smt033
Sakisdraminos
27-12-13, 08:37
Για λιπανση των κοραλιων σκεφτομαι να παρω σε σκονες...
΅Ειναι καλη σκεψη η θα ηταν καλυτερα να παρω ετοιμα ζουμια?
Παναγιώτης Κ
27-12-13, 10:47
Για λιπανση των κοραλιων σκεφτομαι να παρω σε σκονες...
΅Ειναι καλη σκεψη η θα ηταν καλυτερα να παρω ετοιμα ζουμια?
Λίπανση εννοείς τροφή? Πρόσθετα βελτιωτικά νερού?
Τι θές να πάρεις ακριβώς?
Sakisdraminos
27-12-13, 13:38
Λίπανση εννοείς τροφή? Πρόσθετα βελτιωτικά νερού?
Τι θές να πάρεις ακριβώς?
κοιτα λεω να παρω ασβεστιο και μαγνησιο για το νερο... λεω να παρω απο waterwaves αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα μπορεσω να της δουλεψω....ειμαι πρωταρης:confused::confused::confused:
μετα για τροφες εχς αρτεμια και αλλες κατεψυγμενες και θα παρω πλακτον και οτι αλλο προτηνετε!!!
Παναγιώτης Κ
27-12-13, 14:23
Για αρχή θα το δουλέψεις όσο πιο απλά γίνεται.
Καταρχήν, θα σοθ πρότεινα απο συμπληρώματα να πάρεις μόνο τα απαραίτητα. Δηλαδή:
Συμπλήρωμα ca,kh,mg σε σκόνες. Επίσης, έπειτα θα σου πρότεινα να πάρεις(αν κριθεί αναγκαίο) reef plus και ένα σκεύασμα φυτοπλανκτόν). Αυτά απο συμπληρώματα.
Τώρα απο τροφές για κοράλια(σκόνες, υγρές, κατεψυγμένες, ξηρές) είναι καθαρά στο δικό σου χέρι και στο τι τους αρέσει.
Για αρχή θα το δουλέψεις πολύ απλά.
Θα βάλλεις τα πρώτα εύκολα κοραλάκια σου. Ταυτόχρονα κάθε τόσο θα μετράς να δεις που βρίσκεσαι σε ca, mg, kh, no3. Αν δεις ότι υπάρχουν καταναλώσεις τότε ξεκινάς να ρίχνεις. Όσο θα προσθέτεις κοράλια τύπου Lps και sps τότε θα ξεκινήσουν και οι πολλές καταναλώσεις. Η συμπλήρωση τέτοιων σκονων γίνεται με δοσομετρική, ή με το χέρι(αν δεν βαριέσαι).
Αργότερα αν δεν κάνεις τακτικές αλλαγές νερού καλό θα είναι να προσθέτεις τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία που λείπουν. Καλό σκεύασμα είναι το reef plus και δεν λερώνει.
Επίσης ίσως χρειαστεί να προσθέτεις και φυτοπλανκτον.
Αν πάλι κάνεις αλλαγές απο θάλασσα δεν θα χρειαστεί να ρίξεις τίποτα απο όλα αυτά, καθώς το νερό της θα τα έχει όλα αυτά.
Απο τροφές που έχω δοκιμάσει με καλά αποτελέσματα χωρις να λερώνουν είναι:
ocean nutrition nano coral food
fauna marin lps grow and colour.
To πρώτο είναι σε σκόνη και το διαλύεις με νερό ενυδρείου και το ρίχνεις είτε στην στήλη νερού είτε target feed, και το 2ο είναι μικρά πελετ και ταίζεις target.
Όλα αυτά όμως μετά. Για αρχή δεν σε ενδιαφέρουν.
Sakisdraminos
07-01-14, 19:50
Μετα απο ενα μηνα ωριμανσεις και μερικες αμφιβολιες για αμωνια οι μετρησης εδιξαν
ο αμωνια
40 νιτρηκα
ο φωσφορικα
στο ενυδρειο εδω και εικοση μερες κατοικουν 2 κακαρελοι μεσαιου μεγεθους και ενας αχινος τα οποια ειναι υπευθηνα για την αυξηση τον νιτρηκων μαζι με το σκιμμερ δεν λειτουργουσε μεχρι χθες!
στο ενυδρειο μετα απο μπολιασμα με ζωντανα βακτηριδια και μερικα κιλα ζωντανη τραγανα πιστευω οτι βρισκεται σε καλη φαση για να βαλω τα 1α δυο ψαρακια!
Αλλαγη νερου δεν εχει γινει και θα γινει μολις γιρισω στο νιση και πριν μπουν τα ψαρακια!
θα γινει αλλη μια μετρηση αυριο γιανα δουμε αμα επεσαν καθολου τα νιτρηκα!
και να ειμαστε βεβαιοι για αμωνια!
Παναγιώτης Κ
08-01-14, 00:02
Μετα απο ενα μηνα ωριμανσεις και μερικες αμφιβολιες για αμωνια οι μετρησης εδιξαν
ο αμωνια
40 νιτρηκα
ο φωσφορικα
στο ενυδρειο εδω και εικοση μερες κατοικουν 2 κακαρελοι μεσαιου μεγεθους και ενας αχινος τα οποια ειναι υπευθηνα για την αυξηση τον νιτρηκων μαζι με το σκιμμερ δεν λειτουργουσε μεχρι χθες!
στο ενυδρειο μετα απο μπολιασμα με ζωντανα βακτηριδια και μερικα κιλα ζωντανη τραγανα πιστευω οτι βρισκεται σε καλη φαση για να βαλω τα 1α δυο ψαρακια!
Αλλαγη νερου δεν εχει γινει και θα γινει μολις γιρισω στο νιση και πριν μπουν τα ψαρακια!
θα γινει αλλη μια μετρηση αυριο γιανα δουμε αμα επεσαν καθολου τα νιτρηκα!
και να ειμαστε βεβαιοι για αμωνια!
Θα πρότεινα πάντως σάκη να βάλλεις και λίγο ΖΒ. έστω και 2,3 κιλά.;)
Καλή συνέχεια στο όλο εγχείρημα. Κράτα μας συντονισμένους.;)
Sakisdraminos
08-01-14, 00:17
Θα πρότεινα πάντως σάκη να βάλλεις και λίγο ΖΒ. έστω και 2,3 κιλά.;)
Καλή συνέχεια στο όλο εγχείρημα. Κράτα μας συντονισμένους.;)
Φυλε παναγιωτη εσυ και ο γιαννης εισαστε ο αι βασιλης για μενα.και για θεμα γνωσεως και τα πολιτιμα δωρακια....
πιστευω να μπορεσω και εγω να σας βοηθησω ολο εσεις.....
Ηθελα να σας ευχαριστισωεδω και κατι μερες για τα φωτα σας.
Παναγιώτης Κ
08-01-14, 11:53
Φυλε παναγιωτη εσυ και ο γιαννης εισαστε ο αι βασιλης για μενα.και για θεμα γνωσεως και τα πολιτιμα δωρακια....
πιστευω να μπορεσω και εγω να σας βοηθησω ολο εσεις.....
Ηθελα να σας ευχαριστισωεδω και κατι μερες για τα φωτα σας.
Γι'αυτό είμαστε συν-χομπίστες!;)
Και εσύ το ίδιο θα έκανες.:)
Κράτα μας ενήμερους!
Sakisdraminos
08-01-14, 12:41
Σγμερα σκεφτομουν οτι μπορει να χρειαστει και μια καραντινα....
Παναγιώτης Κ
08-01-14, 15:00
Σγμερα σκεφτομουν οτι μπορει να χρειαστει και μια καραντινα....
Aν διαθέτεις, είναι το καλύτερο, αλλά πρέπει να ξέρεις και το τι θα χρειαστείς.
Χρειάζεσαι ένα μικρό κυκλοφοριτή, θερμοστάτη, και βράχο έτοιμο ζωντανό ο οποίος να υπάρχει στο ενυδρείο σου και να τρέχει εκεί ώστε όταν την χρειαστείς να μεταφέρνεις βράχο απο το κυρίως στην καραντίνα+νερό. Μπορείς τον βράχο αυτόν να τον έχεις στο σαμπ.
Τι ενυδρειάκι σκέφτεσαι?
Sakisdraminos
08-01-14, 15:27
Aν διαθέτεις, είναι το καλύτερο, αλλά πρέπει να ξέρεις και το τι θα χρειαστείς.
Χρειάζεσαι ένα μικρό κυκλοφοριτή, θερμοστάτη, και βράχο έτοιμο ζωντανό ο οποίος να υπάρχει στο ενυδρείο σου και να τρέχει εκεί ώστε όταν την χρειαστείς να μεταφέρνεις βράχο απο το κυρίως στην καραντίνα+νερό. Μπορείς τον βράχο αυτόν να τον έχεις στο σαμπ.
Τι ενυδρειάκι σκέφτεσαι?
Εχω ενα 80 λιτρα φυτεμενο και μαλλον επιδι πηρα ενα 120 λιτρα θα το αλλαξω οποτε μενει το 80 αδειο.
Θα βαλω λιγο αραγονιτη και βραχο που δεν εβαλα στο αλλο και εναν κυκλοφοριτη για να στρωσει. Καποια στιγμη θα βαλω και 3 24βατ γιανα υπαρχει.
Παναγιώτης Κ
08-01-14, 15:34
Εχω ενα 80 λιτρα φυτεμενο και μαλλον επιδι πηρα ενα 120 λιτρα θα το αλλαξω οποτε μενει το 80 αδειο.
Θα βαλω λιγο αραγονιτη και βραχο που δεν εβαλα στο αλλο και εναν κυκλοφοριτη για να στρωσει. Καποια στιγμη θα βαλω και 3 24βατ γιανα υπαρχει.
Εσύ μιλάς για μόνιμη καραντίνα.
Ο αραγωνίτης δεν χρειάζεται. Και θα μπορείς να το καθαρίζεις καλύτερα.
Επίσης ούτε ο φωτισμός χρειάζεται αν μιλάμε για ζωντανά. Μια απλή λάμπα αρκεί. Για κοράλια ναι, πρέπει να βάλλεις φωτισμό, αλλά πιστεύω ένα καλό ντιπάρισμα είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται καραντίνα.
Sakisdraminos
08-01-14, 19:28
Εσύ μιλάς για μόνιμη καραντίνα.
Ο αραγωνίτης δεν χρειάζεται. Και θα μπορείς να το καθαρίζεις καλύτερα.
Επίσης ούτε ο φωτισμός χρειάζεται αν μιλάμε για ζωντανά. Μια απλή λάμπα αρκεί. Για κοράλια ναι, πρέπει να βάλλεις φωτισμό, αλλά πιστεύω ένα καλό ντιπάρισμα είναι αρκετό. Δεν χρειάζεται καραντίνα.
ok! μολις κατεβω Σαμο θα το δουμε πρεπει 1α να βαλω στο ρεεφ τα πραγματα και μετα να κανω την αλλαγη στο φυτεμενο!
Για την chaeto τι kelvin θελει και ποσο δυναμη ειναι ιδανικη?
Παναγιώτης Κ
09-01-14, 00:16
Για την chaeto τι kelvin θελει και ποσο δυναμη ειναι ιδανικη?
Όσο φως και να της δώσεις δεν έχει θέμα.;)
Αλλά για λόγους οικονομίας βάλε μια λάμπα οικονομίας που να αποδίδει κάπου στα 6500 kelvin.
Sakisdraminos
11-01-14, 17:16
λοιπο. οι διακοπες τελιωνουν και μαζευομαστε....
μετα απο την βοηθεια του Bill-Samos το ενυδρειο περιμενει το πρωτο κιμα ζωντανο.
3 λαμπες της ΑΤΙ 2 coral plus 1blue plus
μια κοραλια 2300λτ
2,5 κιλα ζωντανο βραχο
δυο κλουν
μερικα φραγκ απο τα παδια J.p και Παναγιωτη Κ
αλγη
και δυο τροφες
ειναι τα δεματα που περιμενη το ενυδρειο.
Bill-Samos
11-01-14, 17:59
Να δω πως θα διωξεις οοοοολη αυτη τη καφε αλγη που εχει μαζευτει!!!
Sakisdraminos
12-01-14, 00:54
Να δω πως θα διωξεις οοοοολη αυτη τη καφε αλγη που εχει μαζευτει!!!
κατι θα γινει φιλος.....
ασε που για καποια πραγματα πρεπει να αφησεις την φυση να κανει την δουλεια της.
Τελος για σημερα αυριο θα βαλω και φωτο απο τα πραγματα.... εχουμε μια μικρη απωλεια σε εξοπλησμο αλλα δεν τρεχει κατι θα διορθωθει απο εβδομαδα.
η ποσαρμογη εγινε και τα φωτα ειδι εχουν κλισει αυριο ας ελπισουμε να ανοιξουν ολα!:D:D:D:D
Παναγιώτης Κ
12-01-14, 01:07
Eλπίζω να πήγαν όλα καλά με τη μεταφορά Σάκη και να ήρθαν όλα οκ.
Με την ευκαιρία σου ρίξε κάποια στιγμή αύριο-μεθαύριο φωτός.
Πάντως απο τέτοιο στρες μην περιμένεις να ανοίξουν άμεσα.
Να τα χαίρεσαι.
Sakisdraminos
12-01-14, 12:49
Λοιπον μετα απο δυσκολη προσαρμογη χθες βραδυ σημερα εκανα μερικες μετρησης.
οι υπολοιπες θα ειναι το απογευμα μαζι με την αλλαγη νερου!
no3 35
ammonia 0
ph 8.1
αλλατοτητα 1025
το απογευμα θα παραθεσω και μερικες φωτο απο το ενυδρειο!
Παναγιώτης Κ
12-01-14, 16:19
Λοιπον μετα απο δυσκολη προσαρμογη χθες βραδυ σημερα εκανα μερικες μετρησης.
οι υπολοιπες θα ειναι το απογευμα μαζι με την αλλαγη νερου!
no3 35
ammonia 0
ph 8.1
αλλατοτητα 1025
το απογευμα θα παραθεσω και μερικες φωτο απο το ενυδρειο!
Όλα καλά!
Τα νιτρικά σου είναι σε καλά επίπεδα, θέλουν βέβαια κατέβασμα. Θα κατεβούν μόνα τους με τον καιρό.
Ρίξε φωτος μολις μπορέσεις.
Sakisdraminos
12-01-14, 16:48
Όλα καλά!
Τα νιτρικά σου είναι σε καλά επίπεδα, θέλουν βέβαια κατέβασμα. Θα κατεβούν μόνα τους με τον καιρό.
Ρίξε φωτος μολις μπορέσεις.
το μονο κακο ειναι οτι δεν μπορω να κανω αλλαγη σημερα λογο μεσης και μαλλον ουτε αυριο!
Sakisdraminos
12-01-14, 16:56
μερικες κοντινες απο το τα frags!
μπορειτε να δειτε και απο εδω το ολο θεμα!!:D:D:D
https://www.facebook.com/sakis.papadopoylos/media_set?set=a.10201528947159496.1073741836.10513 91875&type=3
Καλα παμε φιλε προσεχε το ταϊσμα απο λιγο γιατι παιζει να μην εχει στρωσει τελειως , το θερμομετρο βγαλτο βρε περιεργε απο μπροστα βαλτο στο πλαϊ :D:D
Sakisdraminos
12-01-14, 17:34
Καλα παμε φιλε προσεχε το ταϊσμα απο λιγο γιατι παιζει να μην εχει στρωσει τελειως , το θερμομετρο βγαλτο βρε περιεργε απο μπροστα βαλτο στο πλαϊ :D:D
φιλος ευχαριστω το θερμομετρο εμεινε απο την προσαρμογη θα μετακινηθει μεθαυριο που θα μπουν και τα φραγκ στην θεση τους.
ταισμα για τα ψαρια εννοεις?
Σε πειραζω :D , ταϊσμα τα ψαρια κοραλλια απο λιγο
Sakisdraminos
12-01-14, 20:16
Σε πειραζω :D , ταϊσμα τα ψαρια κοραλλια απο λιγο
απο τα φραγκ δεν χρειαζεται να ταισω εκτος απο ενα....
για τα ψαρακια ναι ταιζω πολυ αλλα χορις τα περισευει καθολου!
Παναγιώτης Κ
12-01-14, 21:00
Να τα χαίρεσαι Σάκη και να τα δεις να μεγαλώνουν!
Το στρες τους ήταν μεγάλο οπότε άστα μια βδομάδα να προσαρμοστούν και μετά τα τοποθετείς.
οι φωτος οι υπόλοιπες δεν εμφανίζονται. Μήπως μπορείς να τις βάλλεις?
Κουραμπιές
15-01-14, 01:09
Αντε με το καλο σακηηηηη τουμπανο θα γινει!!!
Sakisdraminos
15-01-14, 19:51
Παναγιωτη εβαλα παλι της φωτο ελπιζω να της δεις τωρα!
Παναγιώτης Κ
16-01-14, 10:22
Μια χαρά είναι σάκη!
Οι ξενιες τελικά δεν τα κατάφεραν?
Sakisdraminos
17-01-14, 09:42
Μια χαρά είναι σάκη!
Οι ξενιες τελικά δεν τα κατάφεραν?
οχι δυστυχώς!!!
Παναγιώτης Κ
17-01-14, 09:45
οχι δυστυχώς!!!
Πολύ μεγάλο το ταξίδι. Αναμενόμενο...
Εμείς να'μαστε καλά και μόλις ζεστάνει σου ξαναστέλνω!;)
Sakisdraminos
17-01-14, 10:09
Πολύ μεγάλο το ταξίδι. Αναμενόμενο...
Εμείς να'μαστε καλά και μόλις ζεστάνει σου ξαναστέλνω!;)
ok gia to kanonisoume na sou parw kai alla eidi!
Sakisdraminos
18-01-14, 16:13
τι εχουμε εδω???:smt119:smt119:rolleyes:
ζωντανο το εργαλιο!!!
Παναγιώτης Κ
18-01-14, 16:27
Σάκη, κατα 90% μου κάνουν για σπειρογράφους.
Τους είχε ο Ζωντανός βράχος που έβαλες?
Πάντως είναι απο τα καλά. Τους αφήνεις(αν είναι όντως αυτοί). Πάντως η φωτο δεν βοηθάει και πολύ.
Εγχειρίδιο με διάφορα που μπορείς να συναντήσεις για να τα αναγνωρίσεις είναι αυτό (http://www.lionfishlair.com/hitchhiker/hitchhikerswf.shtml). Θα σε βοηθήσει αρκετά.
Sakisdraminos
18-01-14, 16:37
Παναγιωτη αυτα που σου βαζω εχει πανω ο βραχος! πες μου λιγο αν ειναι να βγαλω κατι:
Polychaete - Flabelligeridae
Polychaete - Chaetoplerid
Feather Duster #1
εμένα μου φαίνονται για ζοανθους που ήταν στη σκιά.
Παναγιώτης Κ
18-01-14, 17:11
Παναγιωτη αυτα που σου βαζω εχει πανω ο βραχος! πες μου λιγο αν ειναι να βγαλω κατι:
Polychaete - Flabelligeridae
Polychaete - Chaetoplerid
Feather Duster #1
Ναι, αν είναι αυτά δεν πειράζουν.;)
Sakisdraminos
24-01-14, 16:18
μετα απο δυο μικρες αλλαγες εχουμε:
no3 12
ammonia 0
ph 8.1
αλλατοτητα 1025
το ενυδρειο περιμενει τα επομενα κοραλια αυριο το απογευμα!:D:D:D:D
Παναγιώτης Κ
24-01-14, 18:03
μετα απο δυο μικρες αλλαγες εχουμε:
no3 12
ammonia 0
ph 8.1
αλλατοτητα 1025
το ενυδρειο περιμενει τα επομενα κοραλια αυριο το απογευμα!:D:D:D:D
:smt041:smt041:smt041
Θέλουμε φωτός μόλις εγκλιματιστούν.;)
Sakisdraminos
24-01-14, 21:26
:smt041:smt041:smt041
Θέλουμε φωτός μόλις εγκλιματιστούν.;)
αυριο θα ειναι για λιγες ωρες τα φωτα ανοιχτα ασε που θα εχω και υπηρεσια μετα την κυριακη μπορει αμα ανοιξουν να βαλω παναγιωτι!
Παναγιώτης Κ
24-01-14, 21:44
αυριο θα ειναι για λιγες ωρες τα φωτα ανοιχτα ασε που θα εχω και υπηρεσια μετα την κυριακη μπορει αμα ανοιξουν να βαλω παναγιωτι!
Οκ. Μόλις νιώσεις έτοιμος.;)
Sakisdraminos
25-01-14, 16:38
Σημερα ξεκινησε και η αλγη να δουλευει στο Sump με πολι φωτισμο!
Πριν λιγες ωρες 6περιπου μπηκαν και τα δευτερα κοραλια. Εγινε προσαρμογη και τωρα περιμενουμαι φωτο μιας και εγω δεν ειμουν εκει και δεν τα εχω δει.
Πιστευω μεχρι το βραδυ να τα δουμε!
Ενα ευχαριστω στον. Samian που χορις την βοηθεια του δεν θα μπορουσα να τα παρω απο το καραβι.
Καπουτσίνο γλυκό με αφρόγαλα ...είπαμε πίνω....
Να μην ξεχνιόμαστε....
Παναγιώτης Κ
25-01-14, 17:30
Πριν λιγες ωρες 6περιπου μπηκαν και τα δευτερα κοραλια. Εγινε προσαρμογη και τωρα περιμενουμαι φωτο μιας και εγω δεν ειμουν εκει και δεν τα εχω δει.
Πιστευω μεχρι το βραδυ να τα δουμε!
Ενα ευχαριστω στον. Samian που χορις την βοηθεια του δεν θα μπορουσα να τα παρω απο το καραβι.
Άντε περιμένουμε φωτος απο τα καινουρια καμάρια σου!
Να μην ξεχνιόμαστε....
:smt042:smt042:smt042:smt042
Sakisdraminos
25-01-14, 17:53
Να μην ξεχνιόμαστε....
Οποτε θελεις Γιωργο!
Απλα θελω να πω οτι καποιες φορες οι πραξεις μας κοστιζουν κατι παραπανω απο ενα καφε!
Ελπιζω να στο ανταλαξω! Εστω με μια γοργονια.B-)
Εστω με μια γοργονια.
Ναι..να μην ξεχνιώμαστε. Και 2 και 3 να είναι όλα καλοδεχούμενα...
Sakisdraminos
25-01-14, 22:10
Ναι..να μην ξεχνιώμαστε. Και 2 και 3 να είναι όλα καλοδεχούμενα...
Ok ελα αυριο για καφε να δεις τα κοραλια απο κοντα.;-)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.