Επιστροφή στο Forum : Ωρα για να κανουμε ενα Reef!!!!
Σελίδες :
1
2
[
3]
4
5
6
7
Παναγιώτης Κ
11-09-14, 18:18
Kαλά το πάς!
Έχεις χώρο απο κάτω να το βάλλεις;
Sakisdraminos
11-09-14, 21:15
Kαλά το πάς!
Έχεις χώρο απο κάτω να το βάλλεις;
Εχω αλλα οχι οσο θελω γιαυτο το σουλουπωνω γιανα δω τι μενει.....
Η ποσοτητα του δοχειου ειναι 11λτ με το καθε διαμερισμα να ειναι αναλογικα με της ποσοτητες που ριχνω!
στην συνεχια μενουν να παρω ups, Ποσειδων, led light,Ip camera και ενα tablet γιανα ειμαι ετοιμος στης αδειες!!!!:smt059:smt059:smt059
Sakisdraminos
12-09-14, 15:55
μερικες φωτο απο τα sps!!
Μια χαρα φιλαρακι ,τις καλυτερες θεσεις κρατα τες για τις ακροπορες , σεριατοπορες πιο χαμηλα και πιο κατω μοντιπορες
Sakisdraminos
13-09-14, 07:02
Μια χαρα φιλαρακι ,τις καλυτερες θεσεις κρατα τες για τις ακροπορες , σεριατοπορες πιο χαμηλα και πιο κατω μοντιπορες
σε λιγο ανεβενουν βιντεο απο το ενυδρειο καθος θα κανω και μια παρουσιαση που λεγαμε!!!;););)
-------------------------
TUVlubB-g74
UJr83F4d_xI
CDbnxGYk3S8
και ενα βιντεακι που στοχευει πιο πολυ στον κυκλοφοριτη!!!
Παναγιώτης Κ
13-09-14, 13:54
Aστέρια!
Sakisdraminos
13-09-14, 18:00
Ευχαριστω παναγιωτη!
Πιστευω οτι αμα καθαρισω και το magrove θα εχω συνολο 4-6 θεσης για ομορφες ακροπορες!
Διστυχος η κατασταση ξεφιγε :-D
Όμορφο σύνολο! Και με το πέρασμα του χρόνου δε θα παίζεται! Η αντλία τα σπάει! :smt041
Sakisdraminos
14-09-14, 20:32
Όμορφο σύνολο! Και με το πέρασμα του χρόνου δε θα παίζεται! Η αντλία τα σπάει! :smt041
Σε ευχαριστω και την προτείνω ανεπιφύλακτα....
το ενυδρειο τωρα δεχεται καθημερινα ταισματα για κοραλια γιανα δέσουν.....
θα βγαλω μερικα και θα βαλω μερικα sps ακομα ηταν μην γινει η αρχη!!!!:D:D:D
Κοράλλια παντού........yaeahhhhhhhh !!!!!!
Να τα χαίρεσαι φίλε......
Βέβαια με κανένα ποτηράκι κρα'σκια, μπύρα ..ότι νάναι τεσπα..... θα σου έλεγα και άλλες ευχές, αλλά ρημάδα κοινωνία, που χρόνος.....:confused:
Έρχεται Χειμώνας πάντως οπότε, θα έχουμε περισσότερο χρόνο πιστεύω...
Sakisdraminos
14-09-14, 22:45
Κοράλλια παντού........yaeahhhhhhhh !!!!!!
Να τα χαίρεσαι φίλε......
Βέβαια με κανένα ποτηράκι κρα'σκια, μπύρα ..ότι νάναι τεσπα..... θα σου έλεγα και άλλες ευχές, αλλά ρημάδα κοινωνία, που χρόνος.....:confused:
Έρχεται Χειμώνας πάντως οπότε, θα έχουμε περισσότερο χρόνο πιστεύω...
μπυριτσααααααααα:smt030:smt030:smt030:smt030 δεν χρειαζεσαι ιδιαιτερη πρόσκληση το σπιτι μου και δικο σου!!!! :smt109:smt109:smt109
φυσικα για τον χρονο σου εισαι υπεύθυνος:smt021:smt021:smt021
αντε να χειμωνιάζει να βρεθούμε να δουμε τι θα κανουμε και αυτον το χειμωνα!!!!
Λεω να πείσουμε τον bill samos να βγαλει τα κολοψαρα και να βαλει λιγο αλμύρα!!!! +-8+-8+-8
Bill-Samos
14-09-14, 23:18
μπυριτσααααααααα:smt030:smt030:smt030:smt030
Λεω να πείσουμε τον bill samos να βγαλει τα κολοψαρα και να βαλει λιγο αλμύρα!!!! +-8+-8+-8
Nα τα χαιρεσαι αλλά :smt018
Αλλο reef αλλο rift αγορινα :cool:
Sakisdraminos
15-09-14, 14:15
δεν σε πιάνω???
Καλή και η θάλασσα αλλα στο γλυκό Rift valley lake fishes (ψάρια από τις λίμνες της ρηξιγενούς κοιλάδας)
https://www.google.gr/search?q=Rift+valley&client=firefox-a&hs=p9H&rls=org.mozilla:el:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ui8XVMPrA8u1PcytgIgB&ved=0CD0QsAQ&biw=1280&bih=900
Hello Africa....
Βασίλη στην επόμενη συνάντηση εντατικό πολύωρο φροντιστήριο για τα αφρικάνικα.....:smt110:smt110
Bill-Samos
15-09-14, 20:37
Καλή και η θάλασσα αλλα στο γλυκό Rift valley lake fishes (ψάρια από τις λίμνες της ρηξιγενούς κοιλάδας)
https://www.google.gr/search?q=Rift+valley&client=firefox-a&hs=p9H&rls=org.mozilla:el:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ui8XVMPrA8u1PcytgIgB&ved=0CD0QsAQ&biw=1280&bih=900
Hello Africa....
Βασίλη στην επόμενη συνάντηση εντατικό πολύωρο φροντιστήριο για τα αφρικάνικα.....:smt110:smt110
Ετσιιιιιι...
Sakisdraminos
15-09-14, 21:46
Hello Africa....
Θελεις να μας πεις κατει ;
Θα αλλαξεις το ενυδρειο;
Ετσιιιιιι...
Ξερεις μου αρεσουν τετοια μαθηματα οπος και αφρικαν ενυδρεια αλλα οχι για το σπιτι μου.
Διστυχως δεν εχουν καθολου απαιτηση!
Sakisdraminos
23-09-14, 15:35
χθες ηταν μια δυσκολη μερα για εμενα αλλα και για το ενυδρειο μου.
εσπασε ενα τζαμι που ειχα για καπακι και για καποιο λογο που δεν καταλαβα επεσε μεσα το φωτιστικο.........
χαλια κατασταση μου χαλασε και δυο κοραλια και αρκετο βραχο αλλα πλεον τα κοραλια κολιθηκαν και το ενυδρειο ειναι με φωτισμο 1 coral plus 39 και MH 60w
μαλλον θα προβω να φτιαξω κατευθειαν φωτιστικο powel led multichip...
Καθε εμποδιο για καλο να ειναι , μακαρι να ηταν και η τελευταια αναποδια ..
Λοιπον μιλησα με την κινεζα και καταληγω στον παρακατω συνδιασμο τσιπ ετσι ωστε να βγει περιπου στα 20κ αντι για 25κ που βγηκαν τα δικα μου να κερισουμε λιγο παραπανω ενταση , τα κοκκινα τελικα λεω να μην τα αφαιρεσουμε γιατι απο οτι καταλαβαινω περνουμε πιο υψηλο cri
10 x 10k
10 x 18k
10 x 450nm
5 x 440nm
3 x 410nm
2 x 420nm
3 x 430nm
1 x 460nm
1 x 470nm
1 x 590nm
2 x 630nm
2 x 660nm
Ακομα μου ειπε οτι αν θελουμε κοκκινα ή κιτρινα τσιπ μεσα καλυτερα να μπουν 5 για να βγαινουν σωστα τα ρευματα να δουλεψει σωστα με το ντραιβερ που εχεις
λοιπόν ετσι (https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=f265921e66&view=att&th=148a3909ded8b2ab&attid=0.1&disp=safe&zw) λέω να είναι
Sakisdraminos
23-09-14, 22:10
Καθε εμποδιο για καλο να ειναι , μακαρι να ηταν και η τελευταια αναποδια ..
Λοιπον μιλησα με την κινεζα και καταληγω στον παρακατω συνδιασμο τσιπ ετσι ωστε να βγει περιπου στα 20κ αντι για 25κ που βγηκαν τα δικα μου να κερισουμε λιγο παραπανω ενταση , τα κοκκινα τελικα λεω να μην τα αφαιρεσουμε γιατι απο οτι καταλαβαινω περνουμε πιο υψηλο cri
10 x 10k
10 x 18k
10 x 450nm
5 x 440nm
3 x 410nm
2 x 420nm
3 x 430nm
1 x 460nm
1 x 470nm
1 x 590nm
2 x 630nm
2 x 660nm
Ακομα μου ειπε οτι αν θελουμε κοκκινα ή κιτρινα τσιπ μεσα καλυτερα να μπουν 5 για να βγαινουν σωστα τα ρευματα να δουλεψει σωστα με το ντραιβερ που εχεις
λοιπόν ετσι (https://mail.google.com/mail/u/0/?ui=2&ik=f265921e66&view=att&th=148a3909ded8b2ab&attid=0.1&disp=safe&zw) λέω να είναι
δεν μου ανοιγει το λινκ!!!
ειναι αρχειο xls , ψαχνω να δω πως μπορω να το ανεβασω :D
Sakisdraminos
24-09-14, 05:08
ειναι αρχειο xls , ψαχνω να δω πως μπορω να το ανεβασω :D
με μαιλ στο Sakisdraminos@windowslive.com
Εβαλλα ενα λεντακι 10κ στο ταχυδρομειο αγορι , για προσωρινα να μην εχεις θεμα ,σε τρεις μερες υπολογισε ;)
Sakisdraminos
24-09-14, 13:22
Εβαλλα ενα λεντακι 10κ στο ταχυδρομειο αγορι , για προσωρινα να μην εχεις θεμα ,σε τρεις μερες υπολογισε ;)
Γιαυτο ετοιμαζομαι power led.
Το cri τι ακριβως ειναι;
Παναγιώτης Κ
24-09-14, 15:18
Σάκη τι κοράλια έχασες;
Πως πάει η κατάσταση; Έχεις βολευτεί προσωρινά με κάποιο φωτιστικό;
Γιαυτο ετοιμαζομαι power led.
Το cri τι ακριβως ειναι;
color rendering index
(http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCYQ7gEwAA&url=http%3A%2F%2Ftranslate.google.gr%2Ftranslate%3 Fhl%3Del%26sl%3Den%26u%3Dhttp%3A%2F%2Fen.wikipedia .org%2Fwiki%2FColor_rendering_index%26prev%3D%2Fse arch%253Fq%253Dcri%2526newwindow%253D1&ei=Z8UiVJ28BYK7ygOYxICwDA&usg=AFQjCNFEn2VjKjlJAFJO9rLhC1gjisi7vQ&sig2=t_fPEaztmuds6mPHSeSFnw)
Sakisdraminos
24-09-14, 15:35
Σάκη τι κοράλια έχασες;
Πως πάει η κατάσταση; Έχεις βολευτεί προσωρινά με κάποιο φωτιστικό;
Μεχρι χθες το βραδυ ολα καλα.....
Μονο η χυστρηξ εγινε μερικα κοματια.
Απο φωτισμο μου εδωσε ενας φιλος μια μεταλου 60βατ και πιστευω δεν εχω θεμα.
Βεβαια επιδι δεν θελω να ανχονομαι ο κωστας μου εστιλε ενα λεντ 50βατ.
Παρασκευη παραγγελνω και τα λεντ και πιστευω μεσα σε 20 μερες να εχω τελιωσει με το φωτιστικο.
Κώστα είσαι πρώτος! :smt041
Περιμένουμε νέα μιας και θα πάρω και εγώ μαζί με τον Σάκη ίσος κάνει και καλύτερη τιμή ο Κινέζος.Ειπα να μην κάνω αλχημείες μόνος μου και να πάρω αυτά που έκανες μου φαίνονται πολύ σωστά!
Σάκη κάθε εμπόδιο σε καλό να βγάζει φίλε έπαθες ζημιά αλλά θα κάνεις φωτιστικό που θα τα σπάει!
Κώστα είσαι πρώτος! :smt041
Περιμένουμε νέα μιας και θα πάρω και εγώ μαζί με τον Σάκη ίσος κάνει και καλύτερη τιμή ο Κινέζος.Ειπα να μην κάνω αλχημείες μόνος μου και να πάρω αυτά που έκανες μου φαίνονται πολύ σωστά!
Σάκη κάθε εμπόδιο σε καλό να βγάζει φίλε έπαθες ζημιά αλλά θα κάνεις φωτιστικό που θα τα σπάει!
ευχαριστω αγορι ,εστειλα πριν απο λιγο μυνημα στην κοπελα να μας δωσει προφορες για 7 λεντ , 7 λεντ + φακους . για φτηνους καλους φακους ειχα βρει με 12 δολλαρια η πενταδα
Ωραία!
Για ψύκτρες ποιες έχεις εσύ Κώστα?
Sakisdraminos
25-09-14, 11:35
Ελα να κανουμε ενα φωτιστικο TOYMPANO!
Mod note πιπερι :D
Ωραία!
Για ψύκτρες ποιες έχεις εσύ Κώστα?
ειχα παραγγειλει απο τον μαρκιδη (http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.markidis.gr%2F&ei=QuwjVIC5BoP4yQOyqYDACg&usg=AFQjCNGN9DYE8E0widON1nZI_3lBrYIgyA&sig2=vueFLlZeG3eMID0x3cGXxA)
μια ψήκτρα με το μέτρο 5χ10χ130. 80ευρω περιπου φτανει για 8 λεντ ευκολα παρτους ενα τηλ μηπως μπορει να σου βρει ιδια , για να καταλαβουν στο 130μηκος ειναι περιπου 15 κιλα
Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα θα το ψάξω.
Sakisdraminos
25-09-14, 17:05
λοιπον στα λεντ περιμενουμε προσφορα αλλα πρεπει να κανουμε και την παραγγελια στα υπολοιπα μερη και θελω την βοηθεια σας.
για το ενα λεντ υπαρχει ειδι τροφοδοτικο ψυχτρα και θερμικο κοντρολερ, γιατα αλλα δυο θα παμε σε:
2 ακομα ψυχτρες και τα αλλα δυο λεντ:
http://ac-rc.net/catalog/product_info.php?products_id=60&osCsid=lua3538ebrmajrf1escd8rjil0
2 τροφοδοτικα dimmable γιανα μπουν αργοτερα σε αρντουινο:
http://ac-rc.net/catalog/product_info.php?products_id=246&osCsid=lua3538ebrmajrf1escd8rjil0
2 dimmer pwm γιανα αναψουν τα τροφοδοτικα μεχρι να ερθει ο αρντουινος.
http://ac-rc.net/catalog/product_info.php?products_id=254&osCsid=lua3538ebrmajrf1escd8rjil0
για θερμηκη προστασια του λεντ 2 :
http://ac-rc.net/catalog/product_info.php?products_id=70&osCsid=lua3538ebrmajrf1escd8rjil0
και μια παστα για το κολημα:
http://ac-rc.net/catalog/product_info.php?products_id=31&osCsid=lua3538ebrmajrf1escd8rjil0
τα λεντ ειναι απο leds global και ειναι 50 1.75A 30-36volt
καλη συνθεση?
Σάκη μια χαρά τα βλέπω εγώ.
Sakisdraminos
26-09-14, 09:31
Σάκη μια χαρά τα βλέπω εγώ.
Μηπος βλεπει και κανενα αρντουινο να ερχεται;;-)
Γιαννης Μ5
26-09-14, 10:33
Σακη,ποσο σου βγαινει το κάθε λεντ ολοκληρωμενο;
Sakisdraminos
26-09-14, 11:52
Σακη,ποσο σου βγαινει το κάθε λεντ ολοκληρωμενο;
50λεντ τροφοδουικο ψυχτρα το thermikal switch και ντιμμερ peripoy 100...
Sakisdraminos
26-09-14, 13:57
Καλα εισαι
Καλα ειμαι γιατι υπαρχουν ανθρωποι οι οποίοι ειναι προθυμοι να βοηθησουν χορις κανενα κερδος.....
δυστηχως στους καιρους μας υπαρχουν πολλοι που θα θελησουν να βγαλουν κερδος απο εμας... ακομα και χομπιστες που τα περνουν απο μαγαζια γιανα κανουν προμοσιον..........
Sakisdraminos
28-09-14, 22:27
Θελω να βαλω μια πεταλουδα chelmon!
Ειναι καλο να βαλω αποικιες μισιδες; Μπορουν να αναπαραχθουν στο ενυδρειο;
Τι αλλες αποικιες μπορω να ριξω;
Sakisdraminos
01-10-14, 21:09
παιδες καλισπερα σκεφτομαι να βαλω τα εξης ψαρακια.
1 ζευγαρι Pseudanthias Squamipinnis
1 Pseudocheilinus Hexataenia
1 Nemateleotris magnifica
4-5 Chromis Viridis
τι λετε θα εχω θεμα με κανενα απο αυτα?
Θελω να βαλω μια πεταλουδα chelmon!
Ειναι καλο να βαλω αποικιες μισιδες; Μπορουν να αναπαραχθουν στο ενυδρειο;
Τι αλλες αποικιες μπορω να ριξω;
Λογικα θα αναπαραχθουν αν καταφερουν να προσαρμοστουν πριν γινουν μεζεδες , η πεταλουδα ειναι πολυ χρησιμο ψαρι αλλα δεν παιζει να φαει κατι εκτος απο απταισιες και κατεψυγμενες εκτος απο οτι ζωντανο ζωοπλακτον βρει , οποτε θα πρεπει να την ταιζεις καθημερινα και παιζει να χτυπησει και κανα κλαμ
παιδες καλισπερα σκεφτομαι να βαλω τα εξης ψαρακια.
1 ζευγαρι Pseudanthias Squamipinnis αυτα καλυτερα χαρεμι 1μ-5-6φμ και εχουν δυσκολια να ξεκινησουν να τρωνε
1 Pseudocheilinus Hexataenia ναι
4-5 Chromis Viridisεχουν την ταση να αλληλοσκοτωνονται
τι λετε θα εχω θεμα με κανενα απο αυτα?βαλε και εναμελανουρους
Sakisdraminos
02-10-14, 05:10
βαλε και εναμελανουρους
το melanourus δεν το εχει κανενας έδωσα όμως παραγγελία να το φέρουν.....
Λογικα θα αναπαραχθουν αν καταφερουν να προσαρμοστουν πριν γινουν μεζεδες , η πεταλουδα ειναι πολυ χρησιμο ψαρι αλλα δεν παιζει να φαει κατι εκτος απο απταισιες και κατεψυγμενες εκτος απο οτι ζωντανο ζωοπλακτον βρει , οποτε θα πρεπει να την ταιζεις καθημερινα και παιζει να χτυπησει και κανα κλαμ
clam δεν εχω και δεν θελω να βαλω!!!
επισις ταισματα γινονται καθημερινα και απο τροφες στην καταψυξη ειμαι φουλ.
εχω κεκινησει και καλιεργια grindal για να εχουμε ποικιλια.
αρτεμιες ειναι θεμα χρονου να εκκολάπτονται!!!
Sakisdraminos
06-10-14, 20:00
Εδω και 3μερες μπηκαν τα παρακατω ψαρια στο ενυδρειο.
1 ζευγαρι Pseudanthias Squamipinnis
1 Pseudocheilinus Hexataenia
2 Chromis Viridis
Διστυχως το μαγκιφικα εσπασε το πανω πτεριγιο αλλα θελω να πιστευω οτι θα ξανα γινει οπος ηταν.
Επισις τα χρομις ηταν μονο δυο αλλα με την 1η ευκαιρια θα βαλω αλλα 4.
Τωρα το ενυδρειο αρχισε να διχνει!
Σκεφτομαι να βαλω λιγα ακομα ψαρακια.
Ενα θυληκο μανταρινο μπας και ζευγαρωσουν,αλλα 4χρομις,1ακομα magnifika,2-3γαριδες clear .
Ειναι υπερβολη;
Sakisdraminos
10-10-14, 12:41
το εργο προχοραει !!!!
Σημερα πηρα τα τροφοδοτικα ψυχτρες και λοιπα αξεσουαρ.
τα λεντ εχουν ξεκινησει ειδι και στην πρωτη εικονα ειναι το η δοκιμη!!
Sakisdraminos
07-11-14, 14:33
το εργο με το φωτιστικο εχει σχεδον τελιωσει απλα περιμενω τα λεντ.
σε λιγες μερες θα ειναι ετοιμο και το jarduino!!!
επισις εχω προχορισει σε καποιες αλλαγες στο ενυδρειο εχω βγαλει μερικα κοματια βραχο με κοραλια γιατι θελω να ξεφορτωθω την ανθελια και δεν μπορω οποτε θα προχορισω στην επομενη φαση.
εχω θεσει σε λειτουργια μια καραντινα 180λτ και εκει θα βαλω νεκρο βραχο μαζι με ζωντανο γιανα τον ζωντανεψω!
σε κανενα 3 μηνο θα κανω το νεο aquaspape του βραχου και θα το μεταφερω στο ενυδρειο.
μπράβο ρε αγόρι , πολύ σωστή προσέγγιση θεωρώ το στήσιμο καραντίνας , με την πρώτη ευκαιρεία στήνω και εγώ μία . Τα λεντ εντάξει τι να πούμε μάλλον κόλλησαν κάπου ελλάδα , μάλλον για αεροδρόμειο το ψήνω
Sakisdraminos
07-11-14, 16:14
μπράβο ρε αγόρι , πολύ σωστή προσέγγιση θεωρώ το στήσιμο καραντίνας , με την πρώτη ευκαιρεία στήνω και εγώ μία . Τα λεντ εντάξει τι να πούμε μάλλον κόλλησαν κάπου ελλάδα , μάλλον για αεροδρόμειο το ψήνω
δεν ξερω τι παιζει με τα λεντ εχω μιλησει με την κατερινα και μου ειπε οτι δεν τίθεται θεμα απλα κολησαν σε καποιο αεροδρομιο!
με την καραντίνα το ειχα στο μυαλο μου και μαλλον το μονο που θα κανω ειναι να εχω ενα κυκλοφοριτη και οταν χρειαστει εναν θερμαντηρα μεγαλο γιανα μπορω να τον κανω οτι θελω.
επισις στην καραντηνα θα υπαρχει χαετο με ενα 3w led 8ωρες την μερα και καμια 15 μεσογειακες γαριδες να κρατανε την βιολογια.
αυτες δεν εχουν θεμα με την θερμοκρασια.
Παναγιώτης Κ
08-11-14, 23:41
Έχεις εξελιχθεί επικύνδυνα σάκη!
Όσο για την ανθέλια δύσκολα την ξεφορτώνεσαι αν κάτσει στο βράχο. Βασικά γιατί να την ξεφορτωθείς; Δεν ενοχλεί άλλα κοράλια και υποχωρεί αν τη βρει επιθετικό κοράλι.
Sakisdraminos
09-11-14, 07:38
Έχεις εξελιχθεί επικύνδυνα σάκη!
Όσο για την ανθέλια δύσκολα την ξεφορτώνεσαι αν κάτσει στο βράχο. Βασικά γιατί να την ξεφορτωθείς; Δεν ενοχλεί άλλα κοράλια και υποχωρεί αν τη βρει επιθετικό κοράλι.
Ευχαριστω παναγιωτη!
προσπαθω να ψαχνωμε γενικοτερα σε πολλα πραγματα γύρω απο τα κοραλια για να τους δώσω τελείες συνθήκες!
Φυσικα χορις της γνωμες απο χομπιστες δεν θα μπορουσα να προχωρήσω.
Για την ανθελια εχω κανει προγραμμα αλλαγη βραχου σε κανενα 6 μηνο απο τωρα. θα πρεπει να ζωντανεψω νεκρο και μετα να τον αλλαξω ολο μαζι!
Βεβαία οσο θα περνάει ο καιρος σε καθε εβδομαδιαία συντηρηση θα κανω εκαθαρηση μεγαλου ποσοστου ανθελιας για να την περιορισω.
Εχει καθίσει μεχρι και στο 1/4 του αραγονιτη και θα αρχισω απο εκει απο ρουφονταστο με ενα σωλινακι.
Αργοτερα θα κλεινω του κλυκλοφοριτες γιανα μην εχει ροη και απο την μια θα την ξινω και απο διπλα θα την ρουφαω γιανα μην ξεχασω κανενα κοματι.
αυτα θα γινονται με χειρουργικές κινήσεις μια που μπορει να γίνει χειροτερο αμα δεν γινει σωστα!
Sakisdraminos
12-11-14, 16:54
Καλισπερα εδω και μερικες ωρες παρελαβα την πεταλουδα που μου εχει κλεψει την καρδια!
Chelmon Rostratus τι πρεπει να προσεξω?
Η συμπεριφορά της μεχρι τωρα μετα απο δυο ωρες παρατηρησης
φενεται να τσιμπαει κατι απο τον βραχο και δεν μπορω να διακρινω.
κινητε γιρο γιρο απο τον βραχο και εχει ενα σημειο σαν κριψονα.
οταν παω κοντα κριβεται αλλα μαλλον θα ειναι ακομα φοβισμενει.
αρκετα συχνα κανει γρηγορες κινησης σαν να την ενοχλει κατι προφανος καπου ακουμπαει.
Sakisdraminos
12-11-14, 20:15
ΤΟ αγαπημενο μου ψαρι κολυμπαει στον υφαλο μου!+-8+-8+-8+-8
επισις πηρα ακομα δυο acanthastries!
Παναγιώτης Κ
13-11-14, 00:05
Nα σου ζήσει Σάκη!
Ωραίος.
Είναι ψαρωμένος ακόμα. Δώστου χρόνο να προσαρμοστεί.
να σου ζήσει ο κούκλος , πλακωσέ το στην μυσης και αρτέμια κατεψυγμένες φίλε γιατί έχει αδυνατήσει από την τελευταία φορά που το είδα , φουλ και αν μπορείς τον κύβο στο χέρι και μέσα ταισμά στο στόμα να γινει λίγο πιο τσουπωτό :D:D για τις ακαν εντάξει από τα αγαπημένα
Sakisdraminos
13-11-14, 06:04
Nα σου ζήσει Σάκη!
Ωραίος.
Είναι ψαρωμένος ακόμα. Δώστου χρόνο να προσαρμοστεί.
Ευχαριστω πολι Παναγιωτη!
και εγω ετσι πιστευω οτι θα χρειαστει μερικες μερες να προσαρμοστει.
απο το πρωι εχει μεγαλη διαφορα!
να σου ζήσει ο κούκλος , πλακωσέ το στην μυσης και αρτέμια κατεψυγμένες φίλε γιατί έχει αδυνατήσει από την τελευταία φορά που το είδα , φουλ και αν μπορείς τον κύβο στο χέρι και μέσα ταισμά στο στόμα να γινει λίγο πιο τσουπωτό :D:D για τις ακαν εντάξει από τα αγαπημένα
Ευχαριστω Κωστα πιστευω αυτην την φορα να μπορεσω να τον κρατησω.
χθες ταισα 2 φορες απο μισω πλακατι κατεψυγμενη μισιδα αλλα δεν τον ειδα να τσιμπαει! το θεμα ειναι οτι τον βλεπω να τσιμπαει κατι απο το βραχο και δεν ανησυχώ!!
[QUOTE=Sakis Papadopoulos;861970] ...φενεται να τσιμπαει κατι απο τον βραχο και δεν μπορω να διακρινω... [QUOTE]
Να σου ζήσει ο ψαρής! Και μη σε νοιάζει που δε διακρίνεις εσύ... φτάνει που διακρίνει αυτός!!! :D
Sakisdraminos
13-11-14, 16:37
[QUOTE=Sakis Papadopoulos;861970] ...φενεται να τσιμπαει κατι απο τον βραχο και δεν μπορω να διακρινω... [QUOTE]
Να σου ζήσει ο ψαρής! Και μη σε νοιάζει που δε διακρίνεις εσύ... φτάνει που διακρίνει αυτός!!! :D
Ευχαριστω φιλε.
Εχεις απολυτο δικαιο.
Σκεφτομαι να ξεκινησω καλιεργια μισιδας σε ενα μικρο ενυδρειο αλλα δεν ξερω κατα ποσο συμφερει!
Το ψαρι τα σπαει και ειμαι διαθετημενος να κανω το οτιδιποτε γιανα το κρατησω!
Χμμμ... κι εγώ αυτό ψάχνω τον τελευταίο μήνα, κάνοντας κάποια μετατροπή, ίσως, στο sump... αν έχεις κάποια ιδέα, πες την και τη συζητάμε.
Sakisdraminos
13-11-14, 19:56
Χμμμ... κι εγώ αυτό ψάχνω τον τελευταίο μήνα, κάνοντας κάποια μετατροπή, ίσως, στο sump... αν έχεις κάποια ιδέα, πες την και τη συζητάμε.
Δεν το εχω ψαξει πολυ λεω να κανω ενα 20λιτρο ενυδρειακι με ζωντανο βραχο και αραγονιτη και ενα εσωτερικο φιλτρακι για ανθρακα και αντιφος και να ριξω εκει μισιδες.
Δεν ξερω τι θερμοκρασια θελουν για να μεγαλωνουν και αμα πολαπλασιαζονται ευκολα!
ChocolatePuma
15-11-14, 21:24
επισις πηρα ακομα δυο acanthastries!
Από που αν επιτρέπεται...???? :D
Sakisdraminos
15-11-14, 21:41
Από που αν επιτρέπεται...???? :D
Δεν ξερω αν επιτρέπετε! αν οχι παρακαλω να σβηστεί ... σορυ mod!
www.aquariumshop.gr.Με τους 3 πολύ ωραίους υπάλληλους που εχει το μαγαζι.
Βαλια Δημητρη και τον Παναγιωτη που με βοήθησαν πολι σε ολες μου της επιλογες!!!
ChocolatePuma
16-11-14, 11:05
Δεν ξερω αν επιτρέπετε! αν οχι παρακαλω να σβηστεί ... σορυ mod!
www.aquariumshop.gr.Με (http://www.aquariumshop.gr.Με) τους 3 πολύ ωραίους υπάλληλους που εχει το μαγαζι.
Βαλια Δημητρη και τον Παναγιωτη που με βοήθησαν πολι σε ολες μου της επιλογες!!!
Σάκη, ευχαριστώ για την απάντηση :smt045
Δεν νομίζω πως απαγορεύεται να αναφέρονται ονόματα καταστημάτων και πολύ περισσότερο, καταστημάτων τα οποία φέρονται επαγγελματικά
Τα συγκεκριμένα άτομα που αναφέρεις ειναι απ τους ελάχιστους επαγγελματικές που λενε "οχι, αυτο δεν κάνει για το ενυδρείο σου"... ;)
ομορφα ζωντανα σακη. το τελικο αποτέλεσμα πιστευω θα είναι πολύ καλό.
βαλε και καμια γενική του ενυδρείου να χαζεψουμε..
Sakisdraminos
16-11-14, 19:48
Δώσε φωτό στο λαό!
Υπαρχει ενα προβλημα δεν εχω καλη καμερα και δεν φενεται καθολου καλα. μολις μπορεσω θα σας βαλω!
Σάκη, ευχαριστώ για την απάντηση :smt045
Δεν νομίζω πως απαγορεύεται να αναφέρονται ονόματα καταστημάτων και πολύ περισσότερο, καταστημάτων τα οποία φέρονται επαγγελματικά
Τα συγκεκριμένα άτομα που αναφέρεις ειναι απ τους ελάχιστους επαγγελματικές που λενε "οχι, αυτο δεν κάνει για το ενυδρείο σου"... ;)
Ναι πολι εξυπηρετικοι και χορις ανακριβειες! Επισις ενα απο τα καλυτερα μαγαζια για εξυπηρετηση μιας που εμεις στην παραμεθοριο το χρειαζομαστε!
ομορφα ζωντανα σακη. το τελικο αποτέλεσμα πιστευω θα είναι πολύ καλό.
βαλε και καμια γενική του ενυδρείου να χαζεψουμε..
Ευχαριστω Γιαννη ειχα καλους Δασκαλους και μαλλον τα παω καλα!
Για το αποτελεσμα θελει λιγο δουλιτσα ακομα μιας που θελω να αλλαξω καποια πραγματα!
16/11/14 19 30
Sg 1027
Kh 8
Mg 1440
Ca 500+
θερμοκρασια στους 24.8
ειχα ενα θεμα με την δοσομετρικη μπερδεψα την δοσολογια και ανεβασε πολι εδω και 15 μερες περιπου εκανα δυο φορες αλλαγή και δεν λεει να πεσει κατω απο το 500 τι μπορει να φταίει?
Παναγιώτης Κ
16-11-14, 21:02
ειχα ενα θεμα με την δοσομετρικη μπερδεψα την δοσολογια και ανεβασε πολι εδω και 15 μερες περιπου εκανα δυο φορες αλλαγή και δεν λεει να πεσει κατω απο το 500 τι μπορει να φταίει?
Πολλά.
Μπορει να μην έχεις καταναλώσεις αυτή τη στιγμή, ή το σύστημα σου να λειτουργεί έτσι προς το παρών.
Μη σε απασχολεί.
Συνέχισε όπως είσαι.
Sakisdraminos
16-11-14, 21:53
Πολλά.
Μπορει να μην έχεις καταναλώσεις αυτή τη στιγμή, ή το σύστημα σου να λειτουργεί έτσι προς το παρών.
Μη σε απασχολεί.
Συνέχισε όπως είσαι.
το καταλαβα οτι μαλλον δεν εχω καταναλωσεις!
Δεν πολι ασχολουμε αλλα ειμουν λιγο περιεργος μιπος κανω κατι λαθος!
θα κανω αυτες τι μερες με τα δευτερα τεστ που εχω!
μια φωτο απο το ενυδρειο βεβαια ειναι απο χαλια κινητο αλλα αφου επιμενετε δεν ηταν σωστο να μην βαλω!
να πω οτι το το φωτιστικο ειναι 25+ποντους απο την επιφανια δουλευει στο 80% επιδι δεν εχω μετρηση θερμοκρασιες και δεν εχουν καθολου φακους!
Παναγιώτης Κ
17-11-14, 00:45
Mια χαρά Σάκη!
Ομορφαίνει!!
είδαμε το φως το αληθινό αμήν :D :D , θερμοκρασία δεν ανεβάζεις λίγο ;
Sakisdraminos
17-11-14, 06:15
Mια χαρά Σάκη!
Ομορφαίνει!!
Ευχαριστω Παναγιωτη!
πρεπει να βαλω τα sps στην θεση τους ειναι ολα μαζεμενα στο μια μερια!
είδαμε το φως το αληθινό αμήν :D :D , θερμοκρασία δεν ανεβάζεις λίγο ;
χαχαχαχα όντως μου έφυγε λιγο ανχος μιας που ειχαν καθυστέρησαν τα λεντ!!!
απο θερμοκρασια δεν ππρεπει να εχω προβλημα μολις τελιωση το arduino θα ξερω και ακριβως θερμοκρασιες.
θερμοκρασία στο ενυδρείο Σάκη νομίζω είναι καλύτερα στους 26-27 , με τα λεντ δεν έχεις θέμα
Sakisdraminos
17-11-14, 14:56
Λες να μην κατεβω πιο κατω;
Ειπα να κατεβενα μεχρι τα μεσα του χειμωνα στους 24 γιανα κανω προσομοιωση με την πραγματικοτητα!
Λες να μην κατεβω πιο κατω;
Ειπα να κατεβενα μεχρι τα μεσα του χειμωνα στους 24 γιανα κανω προσομοιωση με την πραγματικοτητα!
προσομοίωση με πιο μέρος του πλανήτη ;; Για δες πόσο έχει σήμερα στο μπαλί http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.surf-forecast.com%2Fbreaks%2FBali-Village%2Fseatemp&ei=EhRqVJjVEMnnygPZ5oBQ&usg=AFQjCNFtjUxRbtdr_PVkpgpQjn0t7ZwZ9g&sig2=ZKWcflEaWoJAqWs6ZCHnrQ :D
Sakisdraminos
17-11-14, 18:10
προσομοίωση με πιο μέρος του πλανήτη ;; Για δες πόσο έχει σήμερα στο μπαλί http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.surf-forecast.com%2Fbreaks%2FBali-Village%2Fseatemp&ei=EhRqVJjVEMnnygPZ5oBQ&usg=AFQjCNFtjUxRbtdr_PVkpgpQjn0t7ZwZ9g&sig2=ZKWcflEaWoJAqWs6ZCHnrQ :D
Ερωτηση! Η θερμοκασια δεν ειναι απο24-28 ;
Καλο δεν κανει να κυκλο!
Παναγιώτης Κ
17-11-14, 20:31
Eγώ το δικό μου(αν ο κοντρόλερ είναι σωστά καλιμπραρισμένος), το τρέχω 25,1 - 27.
Είναι η χαμηλότερη που μπορεί να πιάσει το χειμώνα με την υψηλότερη του καλοκαιριού. Και αναλόγως την εποχή αυξομειώνω. Μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες δέν έχω δει άσχημα αποτελέσματα αντιθέτως θα έλεγα. Ειδικά όταν καλοκαιριάζει και ανεβαίνει η θερμοκρασία έχω παρατηρήσει κάποια κοράλια να προσπαθούν να αναπαραχθούν.
Τώρα, το 24 - 28 προσωπικά πιστεύω ότι είναι υπερβολή.
σκορδα σακη. πολύ όμορφο έγινε!!!
Sakisdraminos
17-11-14, 23:32
Eγώ το δικό μου(αν ο κοντρόλερ είναι σωστά καλιμπραρισμένος), το τρέχω 25,1 - 27.
Είναι η χαμηλότερη που μπορεί να πιάσει το χειμώνα με την υψηλότερη του καλοκαιριού. Και αναλόγως την εποχή αυξομειώνω. Μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες δέν έχω δει άσχημα αποτελέσματα αντιθέτως θα έλεγα. Ειδικά όταν καλοκαιριάζει και ανεβαίνει η θερμοκρασία έχω παρατηρήσει κάποια κοράλια να προσπαθούν να αναπαραχθούν.
Τώρα, το 24 - 28 προσωπικά ότι είναι υπερβολή.
Οποτε παναγιωτη θα παιξω περιπου 26με 27 και θα ειμαι κομπλε!
Δεν με απασχωλει η καταναλωση.
σκορδα σακη. πολύ όμορφο έγινε!!!
Ευχαριστω! Πρεπει να ξανα απλωσω τα sps μιας που τελιωσα με τα φωτα.
Αυτο μαλλον θα γινει απο εβδομαδα!
thanasis76
18-11-14, 00:46
μπραβο φιλε...οσο παει και ομορφαινει!!!!
συνεχισε!!!!
Sakisdraminos
18-11-14, 06:47
μπραβο φιλε...οσο παει και ομορφαινει!!!!
συνεχισε!!!!
Ευχαριστω θαναση!
Οποτε παναγιωτη θα παιξω περιπου 26με 27 και θα ειμαι κομπλε!
Δεν με απασχωλει η καταναλωση.
Ευχαριστω! Πρεπει να ξανα απλωσω τα sps μιας που τελιωσα με τα φωτα.
Αυτο μαλλον θα γινει απο εβδομαδα!
Άσε τα από εβδομάδα και στρώσου στη δουλειά....:smt079zw:smt072:smt064:smt066
Αλλιώε για καφέ δεν έρχομαι......
Sakisdraminos
18-11-14, 14:34
Άσε τα από εβδομάδα και στρώσου στη δουλειά....:smt079zw:smt072:smt064:smt066
Αλλιώε για καφέ δεν έρχομαι......
Ασε τα δεν ερχομαι για καφε εγω σε περιμενω οποιο απογευμα θελεις!
το πολι πολι να βοηθήσεις και λιγο!!!:smt100:smt100
Σακη ωραιος, και στα λεντ, αλλα και πολυ ωραιa δουλεια με το jarduino. βαλε καλες φωτο απο τα λεντ, να μας πει και ο Κωστας αν βλεπει διαφορα σε σχεση με τα δικα του.
κατασκευαστικά πρέπει να είναι ένα κλικ πιο λευκά πιο χαμηλά τα κέλβιν λόγο ότι τοποθετήσαμε περισσότερα τσιπάκια στα 10κ ..αν και η πολύ εξυπηρετική κινέζα είπε όπως έδειξε και η μέτριση ότι είναι και αυτά στα 25κ όπως τα δικά μου
Sakisdraminos
19-11-14, 06:22
Σακη ωραιος, και στα λεντ, αλλα και πολυ ωραιa δουλεια με το jarduino. βαλε καλες φωτο απο τα λεντ, να μας πει και ο Κωστας αν βλεπει διαφορα σε σχεση με τα δικα του.
Εχω ανοιξει θεμα για το φωτιστικο και το arduino : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=82472
Στο θεμα με της φωτογραφιες υπαρχει θεμα λογο οτι χαλασε η μηχανει καντε λιγο υπομονη.
κατασκευαστικά πρέπει να είναι ένα κλικ πιο λευκά πιο χαμηλά τα κέλβιν λόγο ότι τοποθετήσαμε περισσότερα τσιπάκια στα 10κ ..αν και η πολύ εξυπηρετική κινέζα είπε όπως έδειξε και η μέτριση ότι είναι και αυτά στα 25κ όπως τα δικά μου
νομιζω οτι ειναι ειναι λιγο πιο ανοιχτα και λιγο πιο ροζ απο τα δδικα σου παντος λιγο που εψαξα στο ιντερνετ να βρω τα 25000κ ειναι σχεδον ιδιο.
για την κινεζα εχω λιγο παρατηρησης.
καθυστρερησε σε ολους τους τομης.
παραγγελια 28/9/14
αποτολη στης 14/10/14
και μου ηρθαν 14/11/14
το μονο καλο ειναι οτι ηρθαν ολα καλα και χορις κανενα προβλημα!
το μονο καλο ειναι που μας εστηλε της μετρησης!
την παρεξήγησες ήθελε να τα στείλει για δώρω τα χριστούγεννα :smt043 φιλαράκι δεν βγάζεις μερικές φωτογραφίες τα σπσ και μετά ανά λίγο καιρό να βλέπουμε και την αντίδραση ;
Sakisdraminos
19-11-14, 14:44
την παρεξήγησες ήθελε να τα στείλει για δώρω τα χριστούγεννα :smt043 φιλαράκι δεν βγάζεις μερικές φωτογραφίες τα σπσ και μετά ανά λίγο καιρό να βλέπουμε και την αντίδραση ;
θα βγαλω σε λιγες μερες που θα ερθει ενας φιλος φωτογραφος με πολι καλη μηχανη!
Και εγω σκεφτηκα να τα εχω απο την πρωτη μερα αλλα δεν πηραζει να περασουν μερικες μερες!
Και το δικο μου 25000 το εδειξε οπως και του τασου.....δεν νομιζω να ειναι ολα 25000 κωστα .....απλα ετσι το γραφουν !
Αν μπορεσεις να καταλαβεις απο τις φωτο του Σακη ποσο διαφερει απο το δικο σου....
Sakisdraminos
19-11-14, 22:04
0EonyyCirG0?list=UUXsOsApcVXxVRmyx-BBemhQ
Ενα βιντεακι αθλιας αναλυσης αλλα δεν υπηρχε κατι καλυτερο!!!!!
ωραιότατο αγορίνα , ο μαύρος αγαγωνίτης πραγματικά κάνει την διαφορά https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4CSHaYXdtn_AECP04ZzF10KQIZ-NpN-NHw_dbkhk2MtSJur4K
Sakisdraminos
20-11-14, 06:23
ωραιότατο αγορίνα , ο μαύρος αγαγωνίτης πραγματικά κάνει την διαφορά https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT4CSHaYXdtn_AECP04ZzF10KQIZ-NpN-NHw_dbkhk2MtSJur4K
Καλο ειναι κωστα εμεινε να βαλω μερικα sps ακομα και μαλλον θα βαλω και στα πιο χαμηλα επιπεδα μιας που τα φωτα ειναι πολι κομπλε!:D:D
Αμα κανένας χομπιστα εχει κανένα frag θα του ειμουν υπόχρεος !!!-+13-+13-+13-+13
Γιαννης Μ5
20-11-14, 14:34
Μπράβο ρε Σάκη.Τώρα ποιος σε πιάνει.....:D
Sakisdraminos
20-11-14, 14:37
Μπράβο ρε Σάκη.Τώρα ποιος σε πιάνει.....:D
Ευχαριστω αλλα ελπιζω εγω να μην προλαβενω να ανεβαζω της ποσοτητες στα στοιχεια!:D:D:D:D
Άθλια - ξεάθλια η ανάλυση μας τα πέταξες τα ματάκια, βραδιάτικα...:smt119+-2:smt119
Ξεστραβώνω...λέμε.....:smt109:smt109
Sakisdraminos
20-11-14, 21:13
Άθλια - ξεάθλια η ανάλυση μας τα πέταξες τα ματάκια, βραδιάτικα...:smt119+-2:smt119
Ξεστραβώνω...λέμε.....:smt109:smt109
Τελικα αν και κουρασμενος μολις τελιωσα απο την αλλαγή των κοραλιων! :D:D:Dπεριμένω μερικα ακομα φραγκ και κανα δυο που εχω παραγγείλει, γίνονται και οι τελευταίες τροποποιησεις και ειμαστε σε αναμονή μεχρι να μεγαλώσουν!:smt045:smt045:smt045
Sakisdraminos
24-11-14, 17:02
το κοραλι ηταν σε μεγαλο χαλει οταν ευτασε στο ενυδρειο μου αλλα μετα απο λιγους μηνες το εφερε σε καλο επιπεδο!!!:D
Sakisdraminos
24-11-14, 20:01
μερικες φωτο μετα απο την συντηρηση!!!
Παναγιώτης Κ
24-11-14, 21:16
Πολύ ωραίο σάκη!
Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο!
Μου αρέσει πολύ το στήσιμο του βράχου σου.
Sakisdraminos
24-11-14, 21:20
Πολύ ωραίο σάκη!
Όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο!
Μου αρέσει πολύ το στήσιμο του βράχου σου.
εμενα να σου πω την αληθεια δεν μου αρεσει καθολου ο βραχος!
σε κανενα 6 μηνο απο τωρα πιστευω θα εχω κανει καινουργιο βραχο τον οποιο θα κολησω χορις να χρειαζετε ξανα αλλαγη!
Παναγιώτης Κ
24-11-14, 21:38
Εμένα μου αρέσει γιατί έτσι δείχνει πιο φυσικός.
Αυτά που κάνουν με εξέδρες που είναι σαν δέντρα δεν μου πολυαρέσουν.
Sakisdraminos
24-11-14, 21:45
Εμένα μου αρέσει γιατί έτσι δείχνει πιο φυσικός.
Αυτά που κάνουν με εξέδρες που είναι σαν δέντρα δεν μου πολυαρέσουν.
δεν θελω να το κανω πολι μινιμαλ απλα λιγο πιο αερατο και να ειναι κολημενα τα βραχια οχι απλα το ενα πανω στο αλλο.
θα κρατουσα αυτα τα κοματια απλα εχω θεματακι με την ανθελια και ειμαι δυσκολα!
Παναγιώτης Κ
24-11-14, 21:59
δεν θελω να το κανω πολι μινιμαλ απλα λιγο πιο αερατο και να ειναι κολημενα τα βραχια οχι απλα το ενα πανω στο αλλο.
θα κρατουσα αυτα τα κοματια απλα εχω θεματακι με την ανθελια και ειμαι δυσκολα!
Για να μην έχεις ποτέ πρόβλημα με ανθέλια πρέπει να μην έχεις ποτέ στο ενυδρείο σου.:D
Sakisdraminos
24-11-14, 22:08
Για να μην έχεις ποτέ πρόβλημα με ανθέλια πρέπει να μην έχεις ποτέ στο ενυδρείο σου.:D
αυτος ειναι ο σκοπος μου!
στο σαμπ δεν εχω μονο στο ενυδρειο .
ειδι εχω βγαλει σχεδον ολο που επιασε πανω στον αραγωνιτη!
ο βραχος θα ολος μαζει και θα μπει αλλος που θα τον εχω σε καραντηνα στρωμενο!
και by by ανθελια!
Μπράβο Σάκη πολύ ωραίο το ενυδρείο σου. Να είσαι καλά αδελφέ να το χαίρεσαι!!
Sakisdraminos
25-11-14, 15:43
τι θα γινει με αυτο το τεστ του στροτσιου???:confused::confused::confused::confuse d:
παιδες δεν υπαρχει αυτο το τεστ!:(:(
Salifert strontium
δε σε χάλασε χαχαχα , είναι της υπομονής πόσο έδειξε ;
Sakisdraminos
25-11-14, 16:08
δε σε χάλασε χαχαχα , είναι της υπομονής πόσο έδειξε ;
ειμαι στην αναμονη μεχρι στιγμης μονο Ca 500!
ειμαι στην δευτερη φορα!!!! εκανα λαθος πριν!
χαχαχα 500 ασβέστιο εντάξει δεν πάιζει
Sakisdraminos
25-11-14, 16:12
χαχαχα 500 ασβέστιο εντάξει δεν πάιζει
παιζει παιζει.... ειχε γινει λαθος και τωρα κατεβενει....
οπότε τα τεστ στρόντιου (στο ασβέστιο ) και ασβεστίου συμβαδίζουν ;
Sakisdraminos
25-11-14, 23:18
οπότε τα τεστ στρόντιου (στο ασβέστιο ) και ασβεστίου συμβαδίζουν ;
δεν σε πιανω!!1 τι θελεις να πεις?
στροντσιο εχω περιπου 7 ειναι στο τεστ λιγοτερο απο 10.
Τι κανω να ανεβασω?
μαλλον το φωτιστικο Γ@μαει!!!!!
ακουστε μετρησης να σας πεσουν τα αυτια!
πριν 15 τωρα
Kh 7.8 6.1
Mg 1440 1100
Ca 500+ 500
Sr 7
τι κανω τωρα? σημερα φευγω με αδεια!
δεν σε πιανω!!1 τι θελεις να πεις?
στροντσιο εχω περιπου 7 ειναι στο τεστ λιγοτερο απο 10.
Τι κανω να ανεβασω?
μαλλον το φωτιστικο Γ@μαει!!!!!
ακουστε μετρησης να σας πεσουν τα αυτια!
πριν 15 τωρα
Kh 7.8 6.1
Mg 1440 1100
Ca 500+ 500
Sr 7
τι κανω τωρα? σημερα φευγω με αδεια!
παιδες εγινε λαθος 1470 εχω μαγνησιο!
Παναγιώτης Κ
26-11-14, 00:21
Σάκη μήπως κάνεις λάθος στις μετρήσεις;
Τελικώς ποιες είναι οι τιμές;
Sakisdraminos
26-11-14, 00:26
Σάκη μήπως κάνεις λάθος στις μετρήσεις;
Τελικώς ποιες είναι οι τιμές;
μετα απο το ανεβασμα ειναι
6,8Kh
1470 mg στο μαγνησιο ειχα μετρηση λαθος ηταν τλευταιο τεστ!
500ca
127sg
10 sr
Σακη το φωτιστικό δεν θα σου φτιάξει τις τιμες κ την χημεία του ενυδρειου σου. Κάτι άλλο εχει γίνει. Οταν πέφτει το ενα ανεβαίνει το άλλο. Πρέπει να βρεις την ισορροπία κ την χρυσή τομή στη δοσομετρικη.
Sakisdraminos
26-11-14, 00:45
Σακη το φωτιστικό δεν θα σου φτιάξει τις τιμες κ την χημεία του ενυδρειου σου. Κάτι άλλο εχει γίνει. Οταν πέφτει το ενα ανεβαίνει το άλλο. Πρέπει να βρεις την ισορροπία κ την χρυσή τομή στη δοσομετρικη.
ακου την χημεια την ειχα βρει στο ενυδρειο αλλα καικε το φωτιστικο με το εφεδρικο πηγαινε εξησου καλα!
τωρα το kh εφτασε χαμηλα και αυτο φάνηκε στα κοραλια που εγω νομιζα οτι ειναι μονο θεμα φασματος των λεντ.
ειδι εχω δει διαφορα στης setiatopores και οι acropores αλλαξανε χρωματα γινανε πολι πιο ωραια και μεγαλωνουν με αλλος ρηθμους!
τωρα εμεινε να διξει ο χρονος αμα εχω δικαιο η αμα κανω λαθος;);)
Έτσι ειναι, ο σωςτος φωτισμός θα αναπτύξει τα κοραλια κ αυτά θα βγάλουν περισσοτερα χρώματα, πάντα σε συνδυασμο σωστών τιμών.
Sakisdraminos
26-11-14, 01:07
Έτσι ειναι, ο σωςτος φωτισμός θα αναπτύξει τα κοραλια κ αυτά θα βγάλουν περισσοτερα χρώματα, πάντα σε συνδυασμο σωστών τιμών.
αρα οταν εχει καλυτερη φωτοσυνθεση στα κοραλια καποιες ουσιες μεταβαλονται πιο ευκολα.
π.χ. το kh
Αρα εκει παει η αποτομη αλλαγη του kh!!!;)
Οταν εχεις ανάπτυξη τραβάνε πολλή περισσότερο.
Αυτό που με προβληματίζει ειναι η απότομη μείωση του kh κ η αύξηση του ca. Αν τράβαγαν απο ανάπτυξη θα μειωνοντουσαν όλα. Αντίθετα οταν πέφτει απότομα το kh απο μη ορθή λειτουργία τότε ανεβαίνει το mg ή το ca. Στην ανάπτυξη του κοραλιων κ ιδιαίτερα των sps χρηςιμοποιουν περιςςοτερο ασβέστιο το οποίο ειναι βασικό για τον ιστό τους.
Ποσο καιρο παίζει το φωτιστικο;
Sakisdraminos
26-11-14, 01:17
μερικες φωτο απο την καρδια του ενυδρειου!!!
ειναι λιγο ανακατεμενα γιατι πανω απο την δοσομετρικη στην δεξια μερια θα μπει το κουτι με τον αρντουινο!
Sakisdraminos
26-11-14, 17:15
Και τωρα ερωτηση!
Που θα βρουμε καμια πιο σπανια ακροπορα;
ChocolatePuma
26-11-14, 21:33
Και τωρα ερωτηση!
Στο aquario & aquariumshop κοίταξες?
Παναγιώτης Κ
26-11-14, 23:55
Και τωρα ερωτηση!
Aπο εισαγωγή ή χομπίστα.;)
Σάκη όσο σπάνια και να είναι μια ακροπόρα αν δεν έχεις σωστές συνθήκες θα γίνει καφέ και πράσινη , το 90% από τις ακροπόρες που μπορούμε να βρούμε από τις εισαγωγές που κάνουν τα μαγαζιά μπορούν να γίνουν πραγματικά απίστευτες αν έχεις πολύ φως, πολύ κυκλοφορία , πολύ χαμηλά θρεπτικά στο νερό και άφθονα ιχνοστοιχεία . Σημασία έχει η αξία που τους δείνουμε εμείς imo
Sakisdraminos
27-11-14, 08:44
Στο aquario & aquariumshop κοίταξες?
Ναι σε καθε εισαγωγη κοιταω μπας και προλαβω κατι καλο!
Aπο εισαγωγή ή χομπίστα.;)
Θα προσπαθησω να βρω μαλλον απο κανενα χομπιστα!
Το προτημω κιολας!
Σάκη όσο σπάνια και να είναι μια ακροπόρα αν δεν έχεις σωστές συνθήκες θα γίνει καφέ και πράσινη , το 90% από τις ακροπόρες που μπορούμε να βρούμε από τις εισαγωγές που κάνουν τα μαγαζιά μπορούν να γίνουν πραγματικά απίστευτες αν έχεις πολύ φως, πολύ κυκλοφορία , πολύ χαμηλά θρεπτικά στο νερό και άφθονα ιχνοστοιχεία . Σημασία έχει η αξία που τους δείνουμε εμείς imo
Δεν εχω λογια!
Εχεις απολυτο δικαιο φιλε!
Παναγιώτης Κ
27-11-14, 20:39
Aκριβώς έτσι είναι Κώστα. Παίζουν απόλυτο ρόλο οι συνθήκες που τα κρατάς για το χρώμα.;)
Εκείνη η anjelina που είχα πάρει απο σένα δεν είχα καταφέρει ποτέ να την φέρω στο χρώμα που την κρατούσες εσύ.
Sakisdraminos
28-11-14, 01:31
Aκριβώς έτσι είναι Κώστα. Παίζουν απόλυτο ρόλο οι συνθήκες που τα κρατάς για το χρώμα.;)
Εκείνη η anjelina που είχα πάρει απο σένα δεν είχα καταφέρει ποτέ να την φέρω στο χρώμα που την κρατούσες εσύ.
Δεν πιστευω να την ειχες πηνασμενη; 0:)
Επισις μιας που μιλαμε για ταισματα
Εχω μια ντολαμπελα και εναν μπλε αστερια τα οποια ειναι φυτοφαγα και στο ενυδρειο δεν παιζει καθολου αλγη.
Τι λετε να κανω;
Εχω σκεφτει να κοψω λιγο χαετο που εχω μπολικη αλλα δεν ξερω αμα θα την ακουμπισουν.
παναγιώτη αυτήν μου την έδωσε ένας πολύ δυνατός χομπίστας και γείτονας , στο ενυδρείο του ήταν σαν μικρό δεντράκι :D αν και το ενυδρείο του είχε τσιμπημένα νιτρικά μεγάλωνε όπως και τα υπόλοιπα με πολύ γοργούς ρυθμούς , αυτο που είχα προσέξει ήταν το πολύ φως καμοιά 10αρια 54αρες τ5 σε 400λίτρα και οι πολλοι κυκλοφοριτες σε όλο το ενυδρείο .Σε εμένα πήρε απιστευτο χρώμα όταν έβαλλα από επάνω της το dreamled πρέπει να έβγαλε 5 διαφορετικά χρώματα , και στην μεταφορά στο καινουργιο έγινε καφέ :smt043τώρα έχει ξαναπάρει ωραίο χρώμα αλλά ελπίζω να γίνει πιο όμορφη καθώς θα πλησιάζει την επιφάνεια , πρέπει να έχεις το ένα από τα δυο φραγκ που έφυγαν από το ενυδρείο μου .. ελπίζω να μεγαλώσει και να φυγουν και αλλα :smt026 τα είπα όλα ουφ :-D
Δεν πιστευω να την ειχες πηνασμενη; 0:)
Επισις μιας που μιλαμε για ταισματα
Εχω μια ντολαμπελα και εναν μπλε αστερια τα οποια ειναι φυτοφαγα και στο ενυδρειο δεν παιζει καθολου αλγη.
Τι λετε να κανω;
Εχω σκεφτει να κοψω λιγο χαετο που εχω μπολικη αλλα δεν ξερω αμα θα την ακουμπισουν.
βραδυνοί τύποι εε ;:D Σάκη σίγουρα πρέπει να τα ταίσεις εσύ γιατί είναι ζήτημα χρόνου :smt051 στους αχινούς που έχω εγώ σίγουρα αρέσει και τρώνε φύκι νορι πουλάνε στα ασιατικα αλλά υπάρχει και ενυδρειακό , αν το στριμώξεις σε σχισμές στον βράχο ;;
Sakisdraminos
28-11-14, 09:04
βραδυνοί τύποι εε ;:D Σάκη σίγουρα πρέπει να τα ταίσεις εσύ γιατί είναι ζήτημα χρόνου :smt051 στους αχινούς που έχω εγώ σίγουρα αρέσει και τρώνε φύκι νορι πουλάνε στα ασιατικα αλλά υπάρχει και ενυδρειακό , αν το στριμώξεις σε σχισμές στον βράχο ;;
Κοιτα ειναι βραδυνοι αλλα δεν με πηραζει για την ντολαμπελα μια που ειναι φοβερος εργατης.
Για τον αστερια θα ηθελα να τον βλεπω λιγο περισσοτερο μιας που ξεκιναει δουλεια μολις χαμηλωσουν τα φωτα!
Αλλα εχει και φανταστικα χρωματα!
Απο οτι καταλαβα πρεπει να τους ταιζω με κατι.
Σε ευχαριστω για το φυκι αλλα λεω να ξεκινησω με λιγη χαετο που τυνχανει να εχω στο σαμπ καμια 40 λιτρα!
Αμα δεν μα κατσει θα παρω φυκι.
Παναγιώτης Κ
28-11-14, 15:19
παναγιώτη αυτήν μου την έδωσε ένας πολύ δυνατός χομπίστας και γείτονας , στο ενυδρείο του ήταν σαν μικρό δεντράκι :D αν και το ενυδρείο του είχε τσιμπημένα νιτρικά μεγάλωνε όπως και τα υπόλοιπα με πολύ γοργούς ρυθμούς , αυτο που είχα προσέξει ήταν το πολύ φως καμοιά 10αρια 54αρες τ5 σε 400λίτρα και οι πολλοι κυκλοφοριτες σε όλο το ενυδρείο .Σε εμένα πήρε απιστευτο χρώμα όταν έβαλλα από επάνω της το dreamled πρέπει να έβγαλε 5 διαφορετικά χρώματα , και στην μεταφορά στο καινουργιο έγινε καφέ :smt043τώρα έχει ξαναπάρει ωραίο χρώμα αλλά ελπίζω να γίνει πιο όμορφη καθώς θα πλησιάζει την επιφάνεια , πρέπει να έχεις το ένα από τα δυο φραγκ που έφυγαν από το ενυδρείο μου .. ελπίζω να μεγαλώσει και να φυγουν και αλλα :smt026 τα είπα όλα ουφ :-D
Δυστυχώς Κώστα δεν την έχω. Με είχε πιάσει τότε και έδιωξα όλα τα σκληρά. Πρέπει να έχει χρόνο σίγουρα. Τώρα δεν έχω ούτε για δείγμα σκληρό. Το τρέχω softies και lps για να μπορώ να τους δίνω αυτό που θέλουν, αλλά και για να μην μου κλέβουν χρόνο. Και όντως, αμα σας πω τι ρουτίνες έχω θα μείνετε αν δείτε πώς μεγαλώνουν και πως είναι! Κάποια στιγμή πρέπει να το παρουσιάσω.
Σάκη, όπως σου είπε ο Κώστας, με φύκι θα κάνεις δουλειά. Βγάζει και η ocean νομίζω.
Sakisdraminos
01-12-14, 23:02
Μετα απο πληροφοριες σημερα η κοκκινη τραχιφιλια εφαγε μια γαριδα μεσσογειου
Και τα κοραλια ειναι πινασμενα!
Το φωτιστικο τους ανοιξε την ορεξη!
άντε να το βρείς καλύτερα από ότι το άφησες ;)
Παναγιώτης Κ
01-12-14, 23:25
Έχω ταίσει και γω τα lps μου πολλές φορές με target με κατεψυγμένη diy αποτελούμενη απο διάφορα της μεσογείου όπως γαρίδες, μύδια, αχυβάδια κ.α. με καλά αποτελέσματα και ανάπτυξη.(Όποιος θέλει τη συνταγή να μου στείλει πμ. Την είχα δει σε αμερικάνικο σαιτ με εντυπωσιακά αποτελέσματα).
Εσύ πως την έδωσες; Φαντάζομαι όχι ολόκληρη.
Sakisdraminos
02-12-14, 09:31
άντε να το βρείς καλύτερα από ότι το άφησες ;)
Μακαρι κωστα περασε αρκετος καιρος χορις ιδιαιτερη αναπτυξη λογο φωτιστικου!
Ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.
Τωρα παμε να αναπληρωσουμε το χαμενο εδαφος!
Έχω ταίσει και γω τα lps μου πολλές φορές με target με κατεψυγμένη diy αποτελούμενη απο διάφορα της μεσογείου όπως γαρίδες, μύδια, αχυβάδια κ.α. με καλά αποτελέσματα και ανάπτυξη.(Όποιος θέλει τη συνταγή να μου στείλει πμ. Την είχα δει σε αμερικάνικο σαιτ με εντυπωσιακά αποτελέσματα).
Εσύ πως την έδωσες; Φαντάζομαι όχι ολόκληρη.
Η αληθεια ειναι οτι οσο πιο ζωντανο-φρεσκο τοσο καλυτερα.
Εγω δεν εκανα ταργκετ η γαριδα απο μονη της μαλλον εγινε ταργκετ.
Θα ηθελα να μου στηλεις π.μ. Την συνταγη να δω αμα ειχε καμια σχεση με μια που ειχα κανει μονος μου.
Sakisdraminos
04-12-14, 09:42
Μετα απο μετρησης που εκανε φιλος(λογο οτι λοιπω με αδεια και επιστρεφω σε λιγο) βγηκαν οι παραπανω μετρησης.
Kh απο 6.8 στο 7.7 και μετα απο υπολογισμους
Πρεκηψαν οτι η αυξηση του Kh τωρα σε σχεση με της τ5 ειναι 33% γιανα μην ειμαστε και υπερβολικοι θα μειωσω και ενα 7%
Αρα η διαφορα χορις ακομα να δουλευει σωστα ειναι περισσοτερη των 25%!
Sakisdraminos
04-12-14, 20:07
Η πεταλουδα μου και ο μπουμπης !!!
Sakisdraminos
04-12-14, 20:11
τα κλοουν στην εμφιλια και οι τραχιφιλιες!!!
Παναγιώτης Κ
04-12-14, 22:07
Λουλούδια Σάκη!
Απο το φούσκωμα φαίνεται ότι τα πάς περίφημα! Συνέχισε έτσι!
Sakisdraminos
07-12-14, 17:16
Η οροσειρα των SPS!!!!:D:D:D
Παναγιώτης Κ
07-12-14, 20:35
Η οροσειρα των SPS!!!!:D:D:D
H οροσειρά σου τα σπάει!:smt041
Sakisdraminos
09-12-14, 15:48
H οροσειρά σου τα σπάει!:smt041
Ελπιζω να φουντωσει κιαλο Πανο!!!! μεριμενω μερικα πραγματακια ακομα και μαλλον βρηκα το προβλημα!
Μετρησης της ωρας !
Ph 8
Kh 7.8
Mg 1500
Ca 500
Sg 1027
Έμεινε να τα σταθεροποιησω !!!:D:D:D
Παναγιώτης Κ
10-12-14, 00:33
Μια χαρά. Ανεβαίνει...
Sakisdraminos
11-12-14, 18:20
τελικα τπτ γιανα μπουσταρω τα Sps θα μου πειτε?
Sakisdraminos
12-12-14, 20:11
Προσεχώς στον εξοπλισμό μου!!!
http://www.e-shop.gr/quer-kom0555-ups-micropower-2000-2000va-1200w-p-PER.664242
Για να είμαι λίγο πιο ήσυχος στης άδειες!!!
Sakisdraminos
13-12-14, 15:29
Έφτασε το εργαλείο να επανδρώσει τον εξοπλισμό μου! :D:D:D:D:D
Τώρα θα κοιμαμε πιο ήσυχος!!!!
ειχε παραγίνει το θεμα με της διακοπές ρεύματος !
Έφτασε το εργαλείο να επανδρώσει τον εξοπλισμό μου! :D:D:D:D:D
Τώρα θα κοιμαμε πιο ήσυχος!!!!
ειχε παραγίνει το θεμα με της διακοπές ρεύματος !
Καλορίζικο,
που και που κάνε δοκιμές, μη νομίζεις πως είσαι καλυμμένος και σε κρεμάσει, το καλύτερο είναι μια φόρα το μήνα να το δοκιμάζεις , το τραβάς από τη πρίζα ή κλείνεις τον γενικό ή τον διακόπτη της συγκεκριμένης γραμμής του σπιτιού σου
Sakisdraminos
13-12-14, 15:46
Καλορίζικο,
που και που κάνε δοκιμές, μη νομίζεις πως είσαι καλυμμένος και σε κρεμάσει, το καλύτερο είναι μια φόρα το μήνα να το δοκιμάζεις , το τραβάς από τη πρίζα ή κλείνεις τον γενικό ή τον διακόπτη της συγκεκριμένης γραμμής του σπιτιού σου
Εχεις απολυτο δικαιο φιλε αυτο ειχα στο νου μου!
αν και δεν μου αρεσουν πολι τα αυτοματοποιημενα συστηματα αναγκαστηκα πλεον πρεπει να δουλευω με αυτα!
το ενυδρειο εχει ξεφυγει και δεν μπορω να το προλαβω!
ποσες μερες να το αφησω πριν κανω την 1η δοκιμη?
Βάλτο στη πρίζα μόνο του , τουλάχιστον για 24 ώρες (εκτός και οι οδηγίες λένε κάτι άλλο) και μετά σύνδεσε το ενυδρείο επάνω του. Θεωρητικά τώρα που είναι καινούριο δεν θα έχεις για μήνες κανένα πρόβλημα, αλλά επειδή ποτε δεν ξέρεις , βαλε μια συγκεκριμμένη ημερομηνία να το δοκιμάζεις, πχ καθε 1η του μήνα κάνεις τεστ
Sakisdraminos
13-12-14, 16:02
Βάλτο στη πρίζα μόνο του , τουλάχιστον για 24 ώρες (εκτός και οι οδηγίες λένε κάτι άλλο) και μετά σύνδεσε το ενυδρείο επάνω του. Θεωρητικά τώρα που είναι καινούριο δεν θα έχεις για μήνες κανένα πρόβλημα, αλλά επειδή ποτε δεν ξέρεις , βαλε μια συγκεκριμμένη ημερομηνία να το δοκιμάζεις, πχ καθε 1η του μήνα κάνεις τεστ
Εχω σκεφτει να το αφησω μεχρι την δευτερα το πρωι να φορτισει μονο του.
δευτερα να κανω μια δοκιμη αλλα να δω και ποσο μπορει να κρατησει αμα δουλευουν ολα μαζι!
δευτερη δοκιμη μια μερα πριν φυγω για χρηστουγεννα!
Εχω σκεφτει να το αφησω μεχρι την δευτερα το πρωι να φορτισει μονο του.
δευτερα να κανω μια δοκιμη αλλα να δω και ποσο μπορει να κρατησει αμα δουλευουν ολα μαζι!
δευτερη δοκιμη μια μερα πριν φυγω για χρηστουγεννα!
Μια χαρά και αυτό, καντο έτσι
Sakisdraminos
14-12-14, 13:20
Ημερα κυριακη!!!
Ημερα ενυδρειου.......
Μπηκε το Ups και δουλευει μια χαρα δεν εχω κανει δοκιμη μεγαλη λογο οτι δεν λειτουργει ουτε μια μερα αλλα απο εβδομαδα θα υπαρχει και δοκιμη να δω ποσο θα κραταει ολο το ενυδρειο!
1η δουλεια ομος ηταν η αλλαγη νερου που ειχα να κανω πανω απο 3 βδομαδες!
τα κοραλια απο την αλλαγη φωτιστικου εχουν αλλαξει πολυ στα χρωματα καθος και στην αναπτυξη!
κατι ακομα σκεφτομαι να το κανω μονο με sps και απο ψαρια να βαλω 3-4 σχετικα μεγαλα και να βγαλω ολα τα υπολοιπα.
φυσικα η πεταλουδα θα ειναι στα ψαρια που θα μένουν στο ενυδρειο....
ακουω γνωμες!!!
Sakisdraminos
15-12-14, 10:37
LVN51ih2Tcs
στο moon light με φοβερη μουσικη!!!
LVN51ih2Tcs
στο moon light με φοβερη μουσικη!!![/QUOTE]
Μετρησης της ωρας!
SG 1027
Kh 7.7
Alkalinity 2.73
Ca 460 επιτελους καταφερα να το ξεκωλισω απο το 500
Mg 1440
Po4 0.00
Pk -8?
το μονο που με απασχολει ειναι το Ph που για καποιο λογο ειναι λιγο πεσμενο.Μπορει να ειναι και θεμα τεστ!
Παναγιώτης Κ
24-12-14, 09:45
Το ενυδρείο σου σάκη όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο.
Σου το έχω πει ότι θα κάνεις κάτι τρομερό.
Τα κοράλια σου ήδη έχουν τρομερό χρώμα. Να δεις πως θα 'ναι σε ένα 6μηνο απο τώρα.
Sakisdraminos
24-12-14, 11:49
Το ενυδρείο σου σάκη όσο περνάει ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερο.
Σου το έχω πει ότι θα κάνεις κάτι τρομερό.
Τα κοράλια σου ήδη έχουν τρομερό χρώμα. Να δεις πως θα 'ναι σε ένα 6μηνο απο τώρα.
Θελει δουλιτσα ακομα Παναγιιωτη!
Σιγουρα παντος το φωτιστικο βοηθαει πολυ στην αναπτυξη.....
Τα κοραλια εχουν αλλαξει χρωμα και μεγαλωνουν πολι γρηγορα.
Τωρα εμεινε να κολησω τον βραχο και τσ κοραλια στην.τελικη τους θεση.
Σακη τα σπαει φιλαρακι το ενυδρειο σου!
Εκανες καποια προσαρμογη απο τις τ5 σε λεντ η μπαμ και κατω? σε ρωταω για να ξερω τι να κανω και εγω!
Sakisdraminos
27-12-14, 10:54
Σακη τα σπαει φιλαρακι το ενυδρειο σου!
Εκανες καποια προσαρμογη απο τις τ5 σε λεντ η μπαμ και κατω? σε ρωταω για να ξερω τι να κανω και εγω!
εκανα αλλα μην φανταστης κατι ιδιετερο!
μια μερα στο 75% δευτερη στο 90 και τριτη 100%
Ωραιος αν ειναι θα κανω και εγω μια σταδιακη αλλαγη!
Sakisdraminos
11-01-15, 17:08
Σαν την συντηρηση μετα απο αρκετες μερες αδεια δεν εχει!!!:grin::grin::grin:
Θα το πω για ακομα μια φορα το φωτιστικο μαμαει!!!!
πολυ δυνατο οπλο!
Sakisdraminos
12-01-15, 22:01
αν και μεσα στην αδεια επεσε το kh τα κοραλια διχνουν πολι καλα!
Η αλγη εμφανιστηκε αλλα μεσα στης επομενες μερες θα εξαφανιστει!
Sakisdraminos
13-01-15, 08:41
Ωραια χρωματα φιλαρακι
Φιλαρακι ευχαριστω πολι το φωτιστικο εχει αλλαξει πολι το μεταβολισμο!
Χθες εκανα και την δοσομετρικη που ειχε θεμα ο εγκεφαλος και πιστευω να μην χρειστη κατι αλλο.
Τωρα θα αργησω να παρω αδεια και πιστευω οτι θα μπορεσω να σταθεροποιησω της παραμετρους!
Απο την μερα που ξεκινησα να συμπληρωνω στροτσιο και ιοδιο τα κοραλια πανε πολυ καλα. το στροτσιο ηταν λιγοτερο απο 3 και τωρα το εχω πανω απο 12 με οριο το 15.
ιοδιο δεν κανω μετρησης αλλα ριχνω απιροελαχιστο.
μεχρι και στα σαλιγκαρια διχνει να τους αρεσει!
Παναγιώτης Κ
13-01-15, 10:25
Πολύ όμορφο σάκη!
Πολλά μπράβο!
Sakisdraminos
13-01-15, 10:28
Πολύ όμορφο σάκη!
Πολλά μπράβο!
Ευχαριστω Παναγιωτη!! Εχουμε καιρο να πιουμε καφεδακι πρεπει να το κανονισουμε !
σακη πολύ ομορφο γίνεται. σε κέρδισαν τα σκληρά σιγα σιγά. αντε να τα φουντώσεις τωρα να θαυμασουμε.
Sakisdraminos
14-01-15, 14:48
σακη πολύ ομορφο γίνεται. σε κέρδισαν τα σκληρά σιγα σιγά. αντε να τα φουντώσεις τωρα να θαυμασουμε.
Ασε και το Σ Κ εχω πολυ δουλεια.... θα βγαλω ολο το βραχο να τον κολησω και εχω σπασει το κεφαλη μου να δω τη διαταξη να το κανω!
εχουμε καμια προταση?
Γιαννης Μ5
14-01-15, 21:42
Μπράβο Σάκη,απίθανο το ενυδρείο σου.;)
Sakisdraminos
14-01-15, 21:47
Μπράβο Σάκη,απίθανο το ενυδρείο σου.;)
Φιλε σ ευχαριστω αν και νομιζω οτι εισαι λιγο υπερβολικος!:smt045:smt045
Sakisdraminos
16-01-15, 17:27
Δυο φωτογραφίες κλεμμένες απο την φωτογράφηση του ενυδρείου !!!
Sakisdraminos
16-01-15, 20:07
Αφου δεν σας αρεσαν εκεινες παρτε μερικες ακομα φωτογραφιες!!!:grin::grin::grin:
pagokoftis
16-01-15, 20:25
Χάλιααααααα, πολύ χρώμα, δεν το μπορώ... :p :p :p
ChocolatePuma
16-01-15, 21:11
Ισαάκ πολύ ωραίο έχει γίνει!
Και τα χρώματα απίστευτα
Πραγματικά νομίζω πως άξιζε ο κόπος σου και η προσπάθεια σου, για να δεις τετοιο αποτέλεσμα
Sakisdraminos
17-01-15, 16:10
Μερικες νυχτερινες φωτο !!!
Παναγιώτης Κ
17-01-15, 21:56
Πολύ όμορφο σάκη!
Πολλά μπράβο για το μεράκι σου.
Sakisdraminos
17-01-15, 22:19
Πολύ όμορφο σάκη!
Πολλά μπράβο για το μεράκι σου.
το καλο ειναι παρα της αστάθειες και της ατυχείς δεν έχουμε απώλειες αε κοραλια.
επισις τπτ δεν θα ηταν εφικτό αμα δε ειχα την βοηθεια σας!
καλα τα θεματα και τα υπομνήματα αλλα σαν την συζητητή δεν υπαρχει....:D:D
εδω θελω να ευχαριστισω και τον Raven που ασχολήθηκε με την πιο δύσκολη φάση την φωτογράφηση..
Γιαννης Μ5
17-01-15, 23:14
Μπράβο ρε Σάκη,πολύ καλό.Να το χαίρεσαι.Μπράβο και στον Αλέξανδρο για τις φωτο.:p
μπραβο σου σακη, πανέμορφο έγινε.
Sakisdraminos
18-01-15, 00:49
μπραβο σου σακη, πανέμορφο έγινε.
Ευχαριστω θα γινει μεγαλη αλλαγη αυτες της μερες αλλα δεν ξερω ακομα ποτε θα βρω χρονο!!!
Sakisdraminos
18-01-15, 00:52
Μια ακομα φωτο!!!
Σακη μπραβο ρε φιλε το ενυδρειο σου ειναι ενα ονειρο!:smt041
Sakisdraminos
19-01-15, 18:02
Σακη μπραβο ρε φιλε το ενυδρειο σου ειναι ενα ονειρο!:smt041
Αντε τωρα να δουμε να φορτωνεις και εσυ κοραλια !!!!
ηρθε η ωρα σου!
Στην επομενη αδεια θα σου φερω πολυ πραμα!
Ε σιγα σιγα θα φορτωσω και εγω! :D
Thanks Sakis!
Sakisdraminos
28-01-15, 21:39
Μια φωτο ακομα!!
Εγινες μποστανάς ; :)
Τι φοβερά χρώματα είναι αυτά :o
Sakisdraminos
28-01-15, 21:54
Εγινες μποστανάς ; :)
Τι φοβερά χρώματα είναι αυτά :o
Μηπος επιδι τα τραβηξε μποστανας λες γιαυτο να ειναι τοσο πρασινο????:D:D:D
Τα χρωματα στο τροπικο ειναι απλα απο αλλο πλανητη αλλα και ο φωτογραφος μετραει.
οι φωτογραφιες μεχρι τωρα ειναι χορις επεξεργασια!
Μηπος επιδι τα τραβηξε μποστανας λες γιαυτο να ειναι τοσο πρασινο????:D:D:D
Τα χρωματα στο τροπικο ειναι απλα απο αλλο πλανητη αλλα και ο φωτογραφος μετραει.
οι φωτογραφιες μεχρι τωρα ειναι χορις επεξεργασια!
Είναι όντως πανέμορφο
Μπράβο
Sakisdraminos
28-01-15, 22:03
Είναι όντως πανέμορφο
Μπράβο
ναι ειναι σαν το φυτεμενο που ξεκινησα.........:smt041:smt041:smt041
Παναγιώτης Κ
29-01-15, 21:55
Πάρτο λίγο απο δεξιά σάκη. Σου ξέφυγε λίγο το γκαζόν...:D
Ωραίος! Το φωτιστικό βγάζει ωραία έντονα χρώματα. Φαίνεται καλή επιλογή.
Sakisdraminos
30-01-15, 02:44
Πάρτο λίγο απο δεξιά σάκη. Σου ξέφυγε λίγο το γκαζόν:(...:D
Ωραίος! Το φωτιστικό βγάζει ωραία έντονα χρώματα. Φαίνεται καλή επιλογή.
Ναι Παναγιωτη θα το κανονισω..
Το φωτιστικο βελτιωσε πολυ τα χρωματα στα κοραλια. Φυσικα επομενο ηταν και στον μεταβολισμο τους.
Μετα απο μια θεραποια που εκανα λαθος αντμετοπιζω θεμα με τα sps πιστευω να μην εχω απολοιες!:(
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-2_73701dsc_0026_copy_45_zpsu903jjh2.jpg (http://s597.photobucket.com/user/alkorax/media/aqua%20photos/2_73701DSC_0026%20copy%2045_zpsu903jjh2.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-2_73701dsc_0026_copy_9_zpsfmnvyjxx.jpg (http://s597.photobucket.com/user/alkorax/media/aqua%20photos/2_73701DSC_0026%20copy%209_zpsfmnvyjxx.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-2_73701dsc_0026_copy_35_zpsfyhvjkss.jpg (http://s597.photobucket.com/user/alkorax/media/aqua%20photos/2_73701DSC_0026%20copy%2035_zpsfyhvjkss.jpg.html)
harris samos
30-01-15, 14:02
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-2_73701dsc_0026_copy_45_zpsu903jjh2.jpg (http://s597.photobucket.com/user/alkorax/media/aqua%20photos/2_73701DSC_0026%20copy%2045_zpsu903jjh2.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-2_73701dsc_0026_copy_9_zpsfmnvyjxx.jpg (http://s597.photobucket.com/user/alkorax/media/aqua%20photos/2_73701DSC_0026%20copy%209_zpsfmnvyjxx.jpg.html)
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-tt60-alkorax-aqua_photos-2_73701dsc_0026_copy_35_zpsfyhvjkss.jpg (http://s597.photobucket.com/user/alkorax/media/aqua%20photos/2_73701DSC_0026%20copy%2035_zpsfyhvjkss.jpg.html)
αμα εισαι καλλιτέχνης:smt041:smt041:smt041
Sakisdraminos
30-01-15, 14:13
Αλεξ να σε ευχαριστισω και απο εδω ειναι εξωτικές η φωτογραφιες σου!!!
Επισις ξανα έγραψες μετα απο πολυ καιρο στο φορουμ.
Αντε να ετοιμάσεις και κανενα ενυδρειο να δουμε να κανεις ενα ακομα αριστούργημα.....
"Μια εικόνα , χίλιες λέξεις"
Μόνο που εδώ θέλουμε χιλιάδες λέξεων
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041
pagokoftis
30-01-15, 14:34
Κόφτο επιτέλους αυτό το πράγμα με τις φωτός!!!!! Έχεις καταντήσει μια αηδία :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Κύριε Τσίπρα, φέρτε την ανάπτυξη γρήγορα παρακαλώ, να μπρούμε κι έμείς να ανεβάζουμε ωραίες φωτό... :smt020
ChocolatePuma
30-01-15, 22:15
Με τι φωτογραφική τραβάς? :smt108
ομορφες φωτογραφίες τα συγχαρητήρια στον φωτογράφο +-3, οταν γεμίσει θα αρωστήσει πολύ κόσμος :D:D
Που εισαι ρε φίλε Αλέξανδρε! Άμα εισαι επαγγελματίας φωτογράφος!
Καταρχάς διπλά τα συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του ενυδρείου. Και για το ενυδρείο και για τον Raven που έπεισε να ξαναμπεί στο φόρουμ.
Πάνω απ'όλα όμως ξανά πάλι συγχαρητήρια στον Raven για το υψηλό επίπεδο της φωτογράφησης και το μάτι - ψυχή του καλλιτέχνη που έχει μέσα του. Πραγματική διαφήμιση για τον τόπο μας.
Δεν υπερβάλω, απλή κατάθεση γνώμη είναι:D:D
Μας λείπεις από τον ενυδρειόκοσμο ...φίλε.....
Sakisdraminos
02-02-15, 14:50
Καταρχάς διπλά τα συγχαρητήρια στον ιδιοκτήτη του ενυδρείου. Και για το ενυδρείο και για τον Raven που έπεισε να ξαναμπεί στο φόρουμ.
Πάνω απ'όλα όμως ξανά πάλι συγχαρητήρια στον Raven για το υψηλό επίπεδο της φωτογράφησης και το μάτι - ψυχή του καλλιτέχνη που έχει μέσα του. Πραγματική διαφήμιση για τον τόπο μας.
Δεν υπερβάλω, απλή κατάθεση γνώμη είναι:D:D
Μας λείπεις από τον ενυδρειόκοσμο ...φίλε.....
Ευχαριστω πολι tali horhe και για τα δυο.
Να συνπληρωσω οτι δεν χρειαστικε πολι πρήξιμο, τον επισαν τα κοραλια..... :grin::grin::grin::grin:
οσο για το επιπεδο του ειναι απλα master να μην πω doctora!!!!;);)
Sakisdraminos
07-02-15, 12:42
Καλημερα.... Σημερα εκανα την ενδομαδιεα συντηρηση και οι καταναλωσης ειναι στο 80%
μαλλον δεν θα υπαρχουν απωλειες...............
μερικες φωτογραφιες ακομα!!!
το απογευμα μπορει αμα προλαβω να βαλω μερικες ακομα!
Sakisdraminos
21-02-15, 16:48
Λοιπον μετα απο το προβλημα που ειχα με την θεραπεια που εκανα στο ενυδρειο μου τα κοραλια εχουν ξανα αρχησει να τραβαν οσο τραβουσαν πριν την θεραπεια.
Βεβαια καποια κοραλια εχουν επανερθει σχεδον στο 100% αλλα και καποια αλλα θα χρειαστει καιρος γιανα γινουν οπος πριν!
Το καλο ειναι οτι δεν εχασα κανενα.
Βεβαια εδω και μερικες μερες μπηκαν στο ενυδριεο 3 sps ακομα!
Acropora turaki light blue
Acropora pulchra purple
Acropora milepora red with blue tips.
Ενα προβλημα ακομα που αντημετοπηζω μετα απο την θεραπεια ειναι και η εμφανιση cyano blue green. Αλλα φενεται να ξεμπερφευω και απο αυτο...
Sakisdraminos
21-02-15, 17:11
Ρουτηνες
Baling με δοσομετρικη απο fish street
kh mg ca χυμα
faunna marin trace baling 1,2,3 στης αναλογιες που λεει.
Καθημερινες ρουτινες
1ml seachem Iron
3ml Strontium Complex Concentrate
2 φορες την μερα ταισμα flakes.
καθε 3 μερες
6 σταγονες koralen zuvht amino acid
15ml seachem reef plus
15ml seachem reef trace
3 ml koralen zucht coral snow
15ml nyos phytoplakon
3 κουταλακια tropic malin phytoplakon
1 κουταλακι tropic marin zooplakton
3 σταγονες koralen zucht vitalaizer
τα παραπανω ειναι χορισμενα σε 3 δωσεις. και φυσικα μια την μερα.
Μια φορα την εβδομαδα περιπου target στα lps με γαριδα mysis artemia...
Να σου ζησουν τα ζωντανα φιλαρακι πολυ ομορφα φτου φτου
Sakisdraminos
21-02-15, 18:01
Να σου ζησουν τα ζωντανα φιλαρακι πολυ ομορφα φτου φτου
Μακαρι να γινουν δεντρα σαν τα δικα σου ;);););)
Παναγιώτης Κ
21-02-15, 21:40
Όμορφα, αν και από τις φωτός δεν φαίνονται καλά.
Sakisdraminos
21-02-15, 21:53
Όμορφα, αν και από τις φωτός δεν φαίνονται καλά.
Το ξερω ειναι χαλια το κιν μολις γιρισει ο απλοκειστικος φωτογραφος θα εχει και με καλυτερης ποιοτητας!
Ρουτηνες
Baling με δοσομετρικη απο fish street
kh mg ca χυμα
faunna marin trace baling 1,2,3 στης αναλογιες που λεει.
Καθημερινες ρουτινες
1ml seachem Iron
3ml Strontium Complex Concentrate
2 φορες την μερα ταισμα flakes.
καθε 3 μερες
6 σταγονες koralen zuvht amino acid
15ml seachem reef plus
15ml seachem reef trace
3 ml koralen zucht coral snow
15ml nyos phytoplakon
3 κουταλακια tropic malin phytoplakon
1 κουταλακι tropic marin zooplakton
3 σταγονες koralen zucht vitalaizer
τα παραπανω ειναι χορισμενα σε 3 δωσεις. και φυσικα μια την μερα.
Μια φορα την εβδομαδα περιπου target στα lps με γαριδα mysis artemia...
Από φαγητό δεν χάθηκε ποτέ ενυδρείο.......:grin::grin:
Sakisdraminos
21-02-15, 22:16
Από φαγητό δεν χάθηκε ποτέ ενυδρείο.......:grin::grin:
σε κοντευω!!!!:grin::grin::grin:
Σακη ευχομαι να σου πανε απο εδω και περα ολα οπως τα θες χωρις καμια αλλη στραβη. το σκιμερ το δουλευεις?
Sakisdraminos
22-02-15, 07:52
Σακη ευχομαι να σου πανε απο εδω και περα ολα οπως τα θες χωρις καμια αλλη στραβη. το σκιμερ το δουλευεις?
Ευχαριστω φιλαρακι!
To skimmer δεν το δουλευω καθολου εδω και 10 μηνες περιπου.
Παναγιώτης Κ
22-02-15, 09:03
Ευχαριστω φιλαρακι!
To skimmer δεν το δουλευω καθολου εδω και 10 μηνες περιπου.
Bάλτο που και που να δουλεύει σε κανα κουβά γιατί δεν κάνει να κάθεται η αντλία του ξερή. Με τον καιρό χαλάει ακόμα κι αν έχει ξεπλυθεί απο το αλάτι.
Sakisdraminos
22-02-15, 09:14
Bάλτο που και που να δουλεύει σε κανα κουβά γιατί δεν κάνει να κάθεται η αντλία του ξερή. Με τον καιρό χαλάει ακόμα κι αν έχει ξεπλυθεί απο το αλάτι.
Λοιπον φιλε αλλη μια φορα με αφηνεις μ@λ@κ@!
Εχεις απολυτο δικαιο, αλλα δεν ειμαι διαθετημενος να το δουλεψω ποτε μονο αμα χρειαστει σε καποια θεραποια και αυτο για εξτρα οξυγονοση.
Αν ποτε αλλαξω τροπο φιλτρανσης και θελει σκιμμερ τοτε θα παρω καινουργιο μια που αυτο δεν ειναι η τελια επιλογη!
Παντος σ ευχαριστω για ακομα μια πολυτημη απαντηση σου!
Παναγιώτης Κ
22-02-15, 13:12
μονο αμα χρειαστει σε καποια θεραποια και αυτο για εξτρα οξυγονοση.
Έλα Σάκη!
Βάλτο να δουλεύει μόνο του σε κανα κουβά με γλυκό νερό κάπου κάπου. Όχι στο ενυδρείο. Αφού έχεις ats.
Sakisdraminos
22-02-15, 13:25
Έλα Σάκη!
Βάλτο να δουλεύει μόνο του σε κανα κουβά με γλυκό νερό κάπου κάπου. Όχι στο ενυδρείο. Αφού έχεις ats.
Εχω σκοπο να κανω μια αναβαθμηση στο σαμπ σε καμια 15 μερες. μόλις κανω την αλλαγη θα φροντίσω να το εχω μεσα!!!!
θα υπαρχει αρκετος χορος μιας που θα ειναι σωστα διαμορφωμενα οπος το θελω γιανα με βολευει!
κατι αλλο θα μας βαλεις καμια φωτο να δουμε να κανουμε λιγο μπανιστήρι?:(:(:(
Παναγιώτης Κ
22-02-15, 13:34
Εχω σκοπο να κανω μια αναβαθμηση στο σαμπ σε καμια 15 μερες. μόλις κανω την αλλαγη θα φροντίσω να το εχω μεσα!!!!
θα υπαρχει αρκετος χορος μιας που θα ειναι σωστα διαμορφωμενα οπος το θελω γιανα με βολευει!
κατι αλλο θα μας βαλεις καμια φωτο να δουμε να κανουμε λιγο μπανιστήρι?:(:(:(
Θέλω εδώ και καιρό να κάνω μια παρουσίαση, αλλά εκεί που βαριόμουν, πλέον έχω αλλάξει τακτική, θα το τρέξω λίγο πιο σύνθετα απο ότι πριν(μην φανταστείς τρελά πράγματα) και βλέπουμε...
Θα τα πούμε και απο το τηλέφωνο. Δεν θέλω να ποστάρω ακόμα φωτος γιατί χτες έκανα κάτι εργασίες όπως και όλες αυτές τις μέρες γιατί δεν βλεπόταν απο την έξαρση ξενιας. Μόλις τελειώσω με μικρολεπτομέρειες θα βγάλω.;) Be patient.:grin:
Σακη αφου το τρεχεις χωρις σκιμερ, πιστευω οτι ολα αυτα που βαζεις εκτως απο τα ανοργανα στοιχεια και την τροφη ψαριων ειναι περιτα.
Sakisdraminos
22-02-15, 16:57
Σακη αφου το τρεχεις χωρις σκιμερ, πιστευω οτι ολα αυτα που βαζεις εκτως απο τα ανοργανα στοιχεια και την τροφη ψαριων ειναι περιτα.
Δεν νομιζω αλλα γιατι το λες αυτο?
και ποια ζουμια δεν πρεπει να ριχνω?
Δεν νομιζω αλλα γιατι το λες αυτο?
και ποια ζουμια δεν πρεπει να ριχνω?
Εξαιτιας του τροπου λειτουργιας του σκιμερ.....αφαιρει οργανικα=φαγητο για τα κοραλια. Γι αυτο ριχνουν ζουμια μετα , για να μην πεινασουν τα κοραλια, τα οποια πολλα αδαιρουντε απο το σκιμερ πριν καν καταναλωθουν....φαυλος κυκλος....εσυ ευτυχως ξεφυγες απο αυτον[emoji14] τα οργανικα καταναλωνονται απο τα κοραλια σου και οσα περισσευουν μετατρεποναι τελικα σε ανοργανα στοιχεια (νιτρικα φοσφωρικα), τα οποια απομακρυνεις με ατς χαετο και αλλαγες νερου. Οποτε δεν στερεις απο φαγητο τα κοραλια σου και γι αυτο δεν χρειαζοντε ολα αυτα τα ζουμια εκτως απο τα ανοργανα που προσθετεις και το ψαροφαγητο....αντε και φυτο ζωοπλαγκτον...ολα τα αλλα ΙΜΟ ειναι περιττα
Sakisdraminos
22-02-15, 22:49
Εξαιτιας του τροπου λειτουργιας του σκιμερ.....αφαιρει οργανικα=φαγητο για τα κοραλια. Γι αυτο ριχνουν ζουμια μετα , για να μην πεινασουν τα κοραλια, τα οποια πολλα αδαιρουντε απο το σκιμερ πριν καν καταναλωθουν....φαυλος κυκλος....εσυ ευτυχως ξεφυγες απο αυτον[emoji14] τα οργανικα καταναλωνονται απο τα κοραλια σου και οσα περισσευουν μετατρεποναι τελικα σε ανοργανα στοιχεια (νιτρικα φοσφωρικα), τα οποια απομακρυνεις με ατς χαετο και αλλαγες νερου. Οποτε δεν στερεις απο φαγητο τα κοραλια σου και γι αυτο δεν χρειαζοντε ολα αυτα τα ζουμια εκτως απο τα ανοργανα που προσθετεις και το ψαροφαγητο....αντε και φυτο ζωοπλαγκτον...ολα τα αλλα ΙΜΟ ειναι περιττα
ολα τα ζουμια που ριχνω ειναι ουσιες που καταναλωνονται απο τα κοραλια.
Γιαυτο και πρεπει να ριχνω ακομα και ας μην εχω το σκιμμερ.
το καλο ειναι οτι δεν μου μαζευει ενα ποσοστο που θα μαζευε αμα θα λειτουργουσα το σκιμμερ αλλα δεν σημαινει οτι μπορει να αντεξει ή οτι θα εχει τα ιδια χρωματα χορις να ριχνω τπτ απο της τροφες των κοραλιων!
Σακη υπαρχουν πολλες αποψεις οτι οι τροφες των κοραλιων ειναι περιττες ακομη και σε ενυδρεια με σκιμερ.....μην ξεχνας οτι ειναι φωτοσυνθετικοι οργανισμοι και οτι στα κλειστα συστηματα που διατηρουμε υπαρχει σχεδον παντα περισσεια θρεπτικων. Πουθενα δεν σου εγραψα οτι τα κοραλια δεν καταναλωνουν τα ζουμια που ριχνεις, σου εγραψα οτι ειναι περιττα, ειδικα σε ενα σκιμερless ενυδρειο , για τους λογους που σου εγραψα παρπανω. ΙΜΟ τα κοραλια σου θα πηγαιναν καλυτερα χωρις αυτα , γιατι θα ειχες λιγοτερο επιβαρυμενο με θρεπτικα νερο και φυσικα η τσεπη σου θα ηταν πιο γεματη.
Sakisdraminos
22-02-15, 23:24
Σακη υπαρχουν πολλες αποψεις οτι οι τροφες των κοραλιων ειναι περιττες ακομη και σε ενυδρεια με σκιμερ.....μην ξεχνας οτι ειναι φωτοσυνθετικοι οργανισμοι και οτι στα κλειστα συστηματα που διατηρουμε υπαρχει σχεδον παντα περισσεια θρεπτικων. Πουθενα δεν σου εγραψα οτι τα κοραλια δεν καταναλωνουν τα ζουμια που ριχνεις, σου εγραψα οτι ειναι περιττα, ειδικα σε ενα σκιμερless ενυδρειο , για τους λογους που σου εγραψα παρπανω. ΙΜΟ τα κοραλια σου θα πηγαιναν καλυτερα χωρις αυτα , γιατι θα ειχες λιγοτερο επιβαρυμενο με θρεπτικα νερο και φυσικα η τσεπη σου θα ηταν πιο γεματη.
Γιανα δουλεψεις ats δεν μπορεις να το δουλεψεις χορις να ταιζεις.
το καλο με αυτο τον τροπο φιλτρσνσης ειναι οτι ενω εχεις πολυ τροφη με το που μετατρεπετε σε Po4 no3 καταναλωνετε απο της αλγες.....
οποτε πολυ τροφη και χαμηλα "αποβλητα"
Sakisdraminos
03-03-15, 19:02
Ειμαι πολι χαρουμενος για 3 λογους.
1 μαζεψα αρκετα κοραλια στην βολτα που εκανα στην αθηνα.
2 Γνωρισα ατομα απο κοντα με τα οποια ηθελα πολυ να γνωριστω.
3 με την επιστροφη τα κοραλια ηταν τουμπανο και ενα cardinal μπουκομενο....Σαν κιχληδα.
Παρακαλω αμα καποιος φιλος ξερει λεπτομεριες για γεννεε σπο καρδιναλιους να με βοηθησει. Το σαββατο που θα γινει αλλαγη στο ενυδρειο θα βγαλω το ζευγαρι να το βαλω στο νανο μου
Bill-Samos
03-03-15, 19:07
Στο λενε και οι καρδιναλιοι με τροπο να βαλεις αφρικανες αλλα εσυ δεν...
harris samos
03-03-15, 19:55
πες του τα δε μ ακουει :D:D
Sakisdraminos
03-03-15, 20:17
Χαχαχα με εκανες και γελασα μπαλιακο.....
πες του τα δε μ ακουει :D:D
Εσυ μ@ρι τσ@υτσ@υ τι ειπες και δεν σρ ακουσα???
harris samos
06-03-15, 15:40
μαζεψου !!!!!
Sakisdraminos
06-03-15, 15:58
μαζεψου !!!!!
Εγω? Εσυ ειπες κατι που δεν ισχυει!
Sakisdraminos
07-03-15, 22:26
Σημερα εβγαλα το Ats να του κανω μια μετατροπη και σκεφτομαι να αφησω δυο εβδομαδες να δω πος θα δουλεψει το ενυδρειο μονο με την χαετο.
Παναγιώτης Κ
08-03-15, 08:10
Σημερα εβγαλα το Ats να του κανω μια μετατροπη και σκεφτομαι να αφησω δυο εβδομαδες να δω πος θα δουλεψει το ενυδρειο μονο με την χαετο.
Δοκίμασε το και πες μας.;)
Sakisdraminos
08-03-15, 16:36
βαλε και καμια φωτό :D
Εισαι αλητης.
Θα βαλω αυριο αγορη.
Σημερα υπηρεσια!
Ολοι ρεπο εχουμε αυριο ; να :grin:κανουμε και καμοια αλλαγη νερου ε;
Παναγιώτης Κ
08-03-15, 19:42
εγώ πάντως θα κάνω ;)
Sakisdraminos
09-03-15, 00:10
Αλλαγη εκανα τεταρτη αλλα μαζεψα νερο και εχθες οποτε αυριο θα κατσω να κανω μια μικρη της ταξεως των 25%.
εγώ πάντως θα κάνω ;)
Εσυ εχεις ξεφυγει απο της ρουτινες σου και θα ηελα να ειμαι εκει σε αυτο που ετοιμαζεις.
Αντε να περνεος σειρα και ο Γιαννης (J.P.)...
Ε θα κανω και εγω μια χαχαχα
Sakisdraminos
14-03-15, 15:45
Ωρα να υποστηρηξουμε την ροη του ενυδρειου με μια ακομα jebao rw4
:smt041:smt041:smt041
Σακη το εφαγες το ακτινιδιο ωραιο? :grin:
Αντε μεγειες την νεα αντλια! :smt041
Sakisdraminos
14-03-15, 17:11
Σακη το εφαγες το ακτινιδιο ωραιο? :grin:
Αντε μεγειες την νεα αντλια! :smt041
Τελικα αξηζει να εχεις δυο και οχι μια!'
Μονο ο συτονισμος που κανουν φτανει!
Παναγιώτης Κ
15-03-15, 01:25
Τις δουλεύεις master slave τώρα;
Για πες εντυπώσεις.
Sakisdraminos
15-03-15, 01:39
Τις δουλεύεις master slave τώρα;
Για πες εντυπώσεις.
Κοιτα το μεσημερι που την εβαλα ολα κομπλε.
Δεν προλαβα να παιξω και πολυ γιατι ειχαμε καφεδακι στην Σαμο....
Sakisdraminos
16-03-15, 18:34
Και μιας που δεν υπαρχουν τρομερες αλλαγες στα κοραλια παραμονο στης καταναλωσεις Ειπα να κανω μια σύγκριση ανάμεσα στο πως πήρα το κοραλι και πος ειναι τωρα!
πες μου ότι είναι η αριστερή +-3 , αν έκανες έτσι αυτή την acro πας για μεγάλα πράγματα
Παναγιώτης Κ
16-03-15, 22:14
Ωραίος σακη! Καλές συνθήκες και προδερμ και πάει μόνο του.
Sakisdraminos
16-03-15, 23:50
πες μου ότι είναι η αριστερή +-3 , αν έκανες έτσι αυτή την acro πας για μεγάλα πράγματα
Ευχαριστω Κωστα! Μακαρι να γυνεχισω χορις προβληματα! το φωτιστικο εκανε μεγαλη δουλεια!
Ωραίος σακη! Καλές συνθήκες και προδερμ και πάει μόνο του.
για κανα δυο μηνες θα κανω ανα 3 μερες μετρησης γιανα δω αμα εχει διαφορα με τελιως σταθερες συνθηκες !!!
φυσικα και φαγητο μπολικο!
Εννωειτε πως εχει διαφορα , μετρησεις και αλλαγες νερου ειναι απαραιτητες
Sakisdraminos
20-03-15, 21:20
Παρελαβα σημερα τους καινουργιους φακους!
Sakisdraminos
22-03-15, 11:54
Μεγειες μεγειες Σακη!
Ευχαριστω φιλος!
τα περασα κιολας!
εχει πολυ καλη διαχηση στηης μοιρες που λεει και λιγοτερο διαχηση στης υπολοιπες!
Σημερα ειπα να κανω μια ακομα μεγαλη αλλαγη νερου!
100λτ
και ειπα επιδι ειχα ασταθειες στης παραμετρους να κανω μετρησης στο νερο της θαλασσας μετα την αλλαγη της αλατοτητας.
Οι μετρησης:
Kh 7
Ca 370
Mg 1100
εδω ειναι χορις να ριξω το οτιδιποτε απο ουσιες!
σκεφτομαι να αλλαξω της παραμετρους μου!
Aπο kh8.5 ca 410 mg 1350 σε
kh 7 ca400 mg 1200
γιανα μην χρειαζεται να ριχνω πολλα ζουμια στο νερο της αλλαγης!
τι λετε?
Παναγιώτης Κ
22-03-15, 16:11
Ευχαριστω φιλος!
τα περασα κιολας!
εχει πολυ καλη διαχηση στηης μοιρες που λεει και λιγοτερο διαχηση στης υπολοιπες!
Σημερα ειπα να κανω μια ακομα μεγαλη αλλαγη νερου!
100λτ
και ειπα επιδι ειχα ασταθειες στης παραμετρους να κανω μετρησης στο νερο της θαλασσας μετα την αλλαγη της αλατοτητας.
Οι μετρησης:
Kh 7
Ca 370
Mg 1100
εδω ειναι χορις να ριξω το οτιδιποτε απο ουσιες!
σκεφτομαι να αλλαξω της παραμετρους μου!
Aπο kh8.5 ca 410 mg 1350 σε
kh 7 ca400 mg 1200
γιανα μην χρειαζεται να ριχνω πολλα ζουμια στο νερο της αλλαγης!
τι λετε?
Μπορείς σακη. Εγώ θα το πηγαινα 8 410 και 1250
Sakisdraminos
25-03-15, 09:12
Καλημερα και χρονια πολλα!
Σαν σημερα ξεκινησε η επαναστση.
Απο σημερα εγινε η επανασταση στο ρεεφακι.
Αλλαγη στην διαταξη του βραχου και κολημα των κοραλιων
Βγηκανε αρκετα lps.
Το νερο ατκετα θολο μετα απο την αλλαγη. Πιστευω σημερα να ανεβασω φωτογραφιες!!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.