|
|
|
|
|||
|
|||
|
αφου εβαλες μπολι απ το αλλο ενυδρειο την αμμωνια τι την θελεις;;; Ετοιμος εισε κανε μια καλη αλλαγη νερου μετρα νιτρικα αμμωνια κ νιτρωδη και βαλε ψαρια αφου επιασε το μπολι σου
|
|
|
||||
|
||||
|
Στο υπόμνημα για το στρώσιμο λέει ότι μπορείς κατά το στρώσιμο, να βάλεις μπολι μόλις βάλεις αμμωνία. Αυτό έκανα κι εγώ. Δεν περίμενα ότι θα έπιανε τόσο γρήγορα!! Αύριο θα κάνω μετρήσεις,μετά αλλαγή και από δευτέρα αν οι μετρήσεις είναι οκ θα βάλω το πρώτο ψάρι.
|
|
|
||||
|
||||
|
Το μπολι στρωνει στρωνει το ενυδρειο αμεσα. Δηλαδη, το ενυδρειο ειναι ετοιμο να δεχτει ψαρια.
Αν πιασει το μπολι, το οποιο θα διαπιστωσεις με μετρησεις, μπορεις να διατηρησεις τη βιολογια με λιγη τροφη σε ενα διχτακι (για να μη μεινει στο βυθο και μουχλιασει). Δεν υπαρχει λογος να ριξεις ποσοτητα αμμωνιας σα να το στρωνεις απο την αρχη. Παρακολοθεις με μετρησεις και αν δεις οτι ολα ειναι καλα, κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου για να ειναι ασφαλες το περιβαλλον και βαζεις ψαρακια. Σιγα σιγα, φυσικα, για να αναπτυχθει ομαλα η βιολογια.
|
||||
|
||||
|
Μετρήσεις σήμερα στις 13:30:
NH4: 1,5 NO2:0 NO3:0 Τι λέτε προχωράω σε αλλαγή νερού και έτοιμο; Αφού φυσικά ξαναμετρησω. |
|
|
||||
|
||||
|
Για να ειναι ετοιμο, θα πρεπει οταν παρεχεις μια μορφη αμμωνιας (καθαρη αμμωνια ή τροφη), να μηδενιζουν οι μετρησεις της αμμωνιας και των νιτρωδων σε μετρικες ωρες και κυριως, τα νιτρικα να ειναι υψηλα.
Εφοσον εχεις μηδενικα νιτρικα και ριχνεις αμμωνια, δε νομιζω να επιασε το μπολι, ή δεν ειναι σωστες οι μετρησεις.
|
||||
|
||||
|
Κι εμένα κάτι δεν μου πάει καλά να πω την αλήθεια. Θα ξαναμετρήσω και θα επανέλθω
Έκανα δοκιμαστικά μια μέτρηση με στικ της api που έχω (σαν εφεδρικά). Αποτελέσματα: ΝΟ3: 20 ΝΟ2: 0,5 PH: 7,5 KΗ:180 GH:180 Έριξα 2,5 ml (το μισό από αυτό που έριχνα) αμμωνία και το βράδυ θα μετρήσω με τα υγρά τεστ (salifert & sera) Έχω μπερδευτεί τελείως τώρα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nt7561 : 23-05-15 στις 15:50 Αιτία: Συμπλήρωση με μετρήσεις |
|
|
||||
|
||||
|
Τωρα μας μπερδεψες για τα καλα
Το βασικο ειναι να ειναι σωστα τα tests, για αρχη. Γιατι αν δεν ειναι, καταλαβαινεις οτι και τα αποτελεσματα δεν θα ειναι ασφαλη. Αυτο που πρεπει να εχεις στο μυαλο σου, οπως εγραψα πιο πανω, ειναι οτι μετρωντας μετα απο καποιες ωρες (αναλογα με την ποσοτητα της αμμωνιας που ριχνεις φυσικα), να μηδενιζει αμμωνια, νιτρωδη και να αυξανονται τα νιτρικα συνεχως (εφοσον δεν κανεις αλλαγη νερου για να μειωθουν). Αν υπαρχουν ακομα αμμωνια και νιτρωδη οταν μετρησεις, μετρας παλι αργοτερα γιατι ειναι λογικο να παιρνει καποια ωρα να λειτουργησει ο κυκλος του αζωτου. Το βασικο ειναι να υπαρχουν νιτρικα, ομως, που αποτελει το αποτελεσμα του κυκλου του αζωτου, στην ουσια.
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| ΝΟ3 ΚΑΙ ΣΤΡΩΣΙΜΟ | pd1975 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 9 | 23-01-12 19:03 |
| στρωσιμο | gianniwpopi | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 10-02-11 16:22 |
| Στρωσιμο | Manolis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 01-10-09 17:03 |
| Στρωσιμο | s-vitzi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 15-02-07 00:44 |
| Στρωσιμο κανω, αλλα στρωσιμο δεν βλεπω! | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 54 | 26-10-06 22:43 |