|
|
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση από το "Γη και Ύδωρ":
Τα αρσενικά στους βιότοπους όπου ζουν έχουν μια ιεραρχική δομή στην συμβίωσή τους. Το πιο δυνατό αρσενικό προστατεύει την περιοχή που έχει επιλέξει και διώχνει τα άλλα αρσενικά από αυτή. Μια ανάλογη συμπεριφορά δείχνουν και στο ενυδρείο και συχνά γίνονται επιθετικά μεταξύ τους.
Το ενυδρείο είναι σαν την τέχνη (ουσιαστικά τέχνη είναι) Και η τέχνη θέλει θυσίες…! Για αυτούς που ασχολούνται με ταχυδρομικά περιστέρια Τυχαίες συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. - Κλιμάκιο Πελοποννήσου Είσαστε όλοι καλεσμένοι. Περιμένουμε να σας δούμε εκεί!!! |
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
Γι αυτό και είναι προτιμότερο να βάζουμε ένα μόνο αρσενικό με περισσότερες θηλυκές, ή αν το ενυδρείο μας είναι μεγάλο, τουλάχιστον 5 αρσενικά μαζί, για να εκτονώνεται η επιθετικότητα σε περισσότερα άτομα. Δεν ξέρω πίο θα ήταν το μεγάλο ενυδρείο για αυτά τα ψάρια όμως και θα ήθελα να μου το πεί κάποιος. Ευχαριστώ για την πληροφορία εκτων πρωτέρων! |
|
|
||||
|
||||
|
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει λόγος να στρεσσάρεις τα ψάρια απλά για να γεμίσεις ένα ενυδρείο με αρσενικούς ξιφοφόρους...
Το ενυδρείο είναι σαν την τέχνη (ουσιαστικά τέχνη είναι) Και η τέχνη θέλει θυσίες…! Για αυτούς που ασχολούνται με ταχυδρομικά περιστέρια Τυχαίες συναντήσεις Π.Σ.Φ.Ε. - Κλιμάκιο Πελοποννήσου Είσαστε όλοι καλεσμένοι. Περιμένουμε να σας δούμε εκεί!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Εννοει οτι εαν υπαρχει μεγαλο ενυδρειο και βαλει περισσοτερους απο εναν αρσενικο, να μην βαλει δυο τρεις πχ, αλλά τουλαχιστον 5 για να διαχεεται η επιθετικοτητα μεταξυ πολλων και να μην υπαρχει μονο ενας κηνυγος κι ενας κυνηγημενος - γνωστη τακτικη για ψαρια με επιθετικους αρσενικους σε ολα τα ειδη.
Εξυπακουεται οτι τα λιτρα θα πρεπει να ειναι αναλογα του ειδους του μεγεθους και του αριθμου των ψαριων. |
|
|
||||
|
||||
|
Για 5 ξιφοφόρους δηλαδή με τις ανάλογες θυληκές δηλαδή καμιά 15 θυληκές, αν κατάλαβα καλά, πόσα λίτρα θα πρέπει να έχω;
|
|
|
|||
|
|||
|
Καμμια 200ρια
|
|
|
||||
|
||||
|
Δηλαδή στα δικά μου 120 ούτε να το σκέφτομαι για περισότερο απο 1 αρσενικό με 3 - 4 θυληκές έτσι;
|
![]() |
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Λευκα σκουληκια σε ξιφοφορους | Pritanis | Ζωοτόκα | 6 | 30-08-05 17:51 |
| Αρρώστεια? (σε ξιφοφορους και molly) | vagos1 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 14-01-03 19:40 |