|
|||||||
| Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Εχω δυο φιαλες CO2 του λιτρου οι οποιες δουλευουν ομως στο full με σχεδον 1 κουταλια μαγια. Εχω controller και φιαλη αλλα περιμενω το regulator απο το aquaristic.net. Τα νιτρικα μου ειναι 10mg/l. Πρεπει να προσθεσω φωσφωρικα ?
Ποιο σκευασμα και τι ποσοτητα? Με τι τεστ μετραω τα φωσφορικα ? Τα λιτρα μου προφανως δεν ειναι 125 με ολα τα υλικα που εχουν προστεθει αλλα δεν ξερω ποσο ακριβως .. |
|
|
||||
|
||||
|
Πρωτα Καλιο και μετα φωσφoρικά, αν χρειαστει.
Υπαρχει τεστ φωσφωρικων... Θα πρεπει πρωτα να αρχισουν να τρεχουν τα φυτα, και να σου μηδενιζουν τα νιτρικα. Μια καλη και φτηνη πηγη φωσφωρικων ειναι το fleet enema απο φαρμακειο. Για καλιο ειτε Κ2SO4 ειτε Seachem Fourish Potassium |
|
|
||||
|
||||
|
αν τα νιτρικά σου είναι όντως 10 τότε μάλλον η τριχοειδής οφείλεται σε σχεδόν μηδενικά φωσφορικά. ξανατσέκαρέ τα για να είσαι σίγουρος. ένα καλό επίσης προιόν φωσφορικών είναι το αντίστοιχο της seachem, δεν ξέρω αν συμφέρει όμως απέναντι σε αυτό του netblues.
επίσης αν τα λίτρα σου είναι λιγότερα τότε ρίχνε μικρότερες ποσότητες λιπασμάτων από αυτές που έγραψα. ο παρακάτω πίνακας σου δείχνει ποιές αναλογίες po4-no3 ευθύνονται για ποιές άλγες |
|
|
||||
|
||||
|
Το Fleet enema το διαβασα και καπου αλλου. Θα το ζητησω σημερα απο το φαρμακειο. Ποια ειναι η δοσολογια του? Υποθετω οτι η περιεκτικοτητα του σε φωσφωρικα ειναι χαμηλη.
|
|
|
||||
|
||||
|
Παρα πολυ ψηλή είναι.
Ελάχιστη ποσοτητα χρειαζεται.... 1ml σε 100 λιτρα νερό ειναι 6,69 ppm PO4 Οποτε μιλαμε για σταγονες... |
|
|
||||
|
||||
|
Αρα για περιπου 0.5 mg/l συμφωνα με τον πινακα θελω πανω κατω 0.1 ml στα 100 λιτρα. Σωστα ?
|
|
|
||||
|
||||
|
Δηλαδη μια σταγονα....
Αντε δυο. (μπακαλιστικα περιπου 15 σταγονες ειναι ενα ml.. αν και εξαρταται πολυ απο το ιξωδες.. Αλλο μια σταγονα νερό, αλλο μια σταγονα μέλι..) |
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
"The ideal phosphate level will vary, but generally ranges from 0.15–1.0 mg/L" * http://www.seachem.com/products/prod...hosphorus.html Η δική μου γνώμη είναι να ασχοληθείς πρώτα με την αλγη που υπάρχει στο ενυδρείο. Στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα, τα λιπάσματα θα την ταϊσουν και δεν θα καταφέρεις να απαλαγείς από αυτήν. * Υπάρχει και άποψη ότι μπορούμε να περάσουμε αυτό το όριο αλλά σε άλλα συστήματα πιο 'ώριμα'
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
|
|
|
||||
|
||||
|
Το καταλαβα. Γιαυτο θα παρω το τεστ για τα φωσφορικα ωστε να εχω την προτεινομενη απο τον πινακα συγκεντρωση για τα νιτρικα που εχω .
Πηρα και το Fleet enema. Γραφει οτι ειναι Φωσφορικο νατριο 16% συν κατι αλλο που δεν θυμαμαι τωρα. 1.55Ε (τσαμπα) . |
|
|
||||
|
||||
|
Παράθεση:
Netblues, για άνοιξε κανένα ποστ να μας πεις που βρίσκουμε εναλλακτικές πηγές όλων των λιπασμάτων. |
|
|
||||
|
||||
|
ναι,αλλα το παραπανω σκευασμα λεει οτι περιεχει φωσφορο 16%.το αλλο 84% τι ειναι..???μηπως ειναι ακαταλληλο για ενυδρειακη χρηση....??λεω....
|
|
|
||||
|
||||
|
λοιπον αυτο που εχω εγω περιεχει τα ακολουθα και θα ηθελα αν καποιος ειδικος μπορει να βγαλει την ποσοτητα που πρεπει να ριχτει απο το συγκεκριμενο διαλυμα.εχουμε και λεμε¨Na2HPO4.7H2O 6% kai NaH2PO4.H2O 16%.αν ο αγαπητος φιλος lasal δωσει μια απαντηση θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως
|
|
|
||||
|
||||
|
Τα φωσφορικα ειναι το 16 + 8%.
Εκτος απο τα παραπανω εχει Βενζοικο νατριο (Ε211) και υδροξυβενζοικο μεθυλεστερα (Ε218 ), το υπολοιπο ειναι νερακι του θεου. Για τα δυο Ε δεν αναφερεται η ποσοτητα. Ελπιζω να μην στειλουν τα ψαρια σε τοπο χλοερο.... Το εχει χρησιμοποιησει κανεις αυτο το πραμα και για ποσο ? |
![]() |
| Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα
|
||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| ερωτηση για λιπανση... | klaz | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 10-01-06 13:37 |
| Αναγνωριση Φυτων | kazanasb | Αναγνωρίσεις φυτών | 1 | 30-11-05 23:35 |
| Θεραπεια melafix για finrot παραλληλα με λιπανση? | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 28-11-05 15:25 |
| Αυτοματοποιημενη λιπανση. | mikenuke | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 13-05-05 17:28 |
| Οδηγιες για τεστ GH και λιπανση φυτων | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 13-03-05 23:12 |