Καλημέρες στην παρέα
Συμφωνω με όσα ειπώθηκαν παραπάνω, για τα Κόι έχει τροφες για όλες τις εποχές του χρόνου . Για τα χρυσόψαρα όμως όχι
Αυτό που κάνω εγω στην Λίμνη με τα χρυσόψαρα είναι :
1)Ταίζω μεχρι 13 βαθμούς Κελσίου 1 Φορά την ημέρα και όταν η θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατα την διάρκεια του 24ωρου , αυτό για να μην έχεις προβλήματα

2)Το άλλο που κάνω προτιμω τον χειμώνα να ταιζώ ζωντανή τροφή, γιατι χωνευεται πιο γρήγορα απο τα ψάρια και πολύ απλά αν τα ψαρια δεν θέλουν να φάνε δεν επιρεάζεται το νερό .
3)Επειδή δεν έχω συνεχεια ζωντανή τροφή, αν χρειαστεί τους μουλιάζω βυθιζόμενο πελετάκι (winter food) των Κόι και τους δίνω . Περιέχει την χαμηλότερη πρωτείνη και περισσότερα λαχανικά . Μόνο αν ζητάνε φαί τους ταίζεις αλλιώς όχι .
4)Για το αλάτι , επειδή τον χειμώνα τα ψαρια είναι πιο ευκολο να προσβληθούν απο παρασιτικές ασθένειες , προληπτικά κάνουμε χρήση αλατιου (Εντελώς φυσικό ΧΙΩΝ) 0,1% (10 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό) το οποίο αφαιρούμε σε διαρκεια 1 μηνα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221 . Συμπτωματα για την αναγκαία χρηση αλατιου είναι το flashing που κάνουν τα ψάρια όταν "ξύνονται στον πάτο της λίμνης" προσωπικά εγω χρησιμοποιώ λιγότερο απο 0,1% προληπτικά και δεν το θεωρω απαραίτητο αν το νερό σου δεν πέσει κάτω απο τους 10 βαθμούς .
Ότι αλλο θελεις ρώτα