Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-12-05, 23:12
Το avatar του χρήστη gsa
gsa Ο χρήστης gsa δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πάτρα
Προεπιλογή

Υποψιάζομαι επειδή είναι πολύ μικρό και κλειστό σύστημα το ενυδρείο έχει συμπεριφορά ... χαοτική ... που σημαίνει ότι μία πολύ μικρή αλλαγή παραμέτρων μπορεί να προκαλέσει τεράστιες αλλαγές.

Το σίγουρο είναι ότι αποτελεσματικά χτυπιέται η άλγη από την ύπαρξη φυτών μέσα στο ενυδρείο. Επομένως ένας τρόπος για να μπορέσει κάποιος να την κρατήσει όσο μπορεί μακρία του είναι να έχει πολλά διαφορετικά φυτά μέσα στο ενυδρείο ώστε πάντα κάποιο από αυτά να "τρώει" την τροφή της άλγης. Επίσης μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια για τα πυκνοφυτεμένα με πολλά είδη φυτών είναι ότι οι συχνές αλλαγές νερού δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν. Σε αυτά τα ενυδρεία αντί για αλλαγές νερού μπορεί κάποιος να έχει καλύτερα αποτελέσματα με ένα γενναίο ... κλάδεμα.

Σηκώνει πολύ κουβέντα η περιπτωσιολογία και η παραμετρολογία.

Αυτό που εγώ κάνω είναι να κρατάω ημερολόγιο για το ενυδρείο καταγράφοντας ημερολογιακά:
  • τις μετρήσεις των βασικών παραμέτρων
  • προσθήκες σε φυτά
  • προσθήκες σε ψάρια
  • αλλαγές νερού (με παράλληλη μέτρηση του εισερχόμενου νερού)

Όταν αυτό το ημερολόγιο γεμίσει - αν δεν έχω βαρεθεί να το συμπληρώνω - νομίζω ότι θα έχει σπουδαίο υλικό για πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Page generated in 0,01496 seconds with 10 queries