Θέμα: Tetratec Uv 400
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-11-05, 11:18
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george hmmy
Καλή είναι η θεωρεία αλλά δεν ξέρεις την πράξη, τη συγκεκριμενη UV, αλλά δεν καταλαβαίνω τη λογική σου.
Πίστεψέ με ξέρω και στην πράξη τι λέω. Είναι αρχή μου να μη μιλάω για κάτι που δε ξέρω.
Η λογική μου είναι ότι δε μπορούμε έτσι γενικά να λέμε ότι η UV θέλει χαμηλή ροή. Η κάθε UV έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και μπορεί να είναι αποτελεσματική με διαφορετική ροή από κάποια άλλη UV με ίδια ένταση.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από george hmmy
Η συγκεκριμένη UV είναι 5 watt, λες αυτή να κάνει δουλειά με κυκλοφορία περίπου 700λτ/ώρα?

Η JBL που έχω εγώ με λάμπα 15watt σε δισκοενυδρείο επίσης λέει μέγιστη ροή 700lt/h. Η τέτρα τη UV 400 παρόλαυτα τη δίνει για κυκλοφορία έως και 1000lt/h, αλλά εγώ δεν το εμπιστεύομαι.

Το σκίμμερ prizm delluxe λέει για 400 λίτρα ενυδρείο και στα 200 κάνει και δεν κάνει, αυτό το λέω για το πόσο μπορείς να εμπιστεύεσαι τις αναγραφόμενες δυνατότητες
Όπως είπα και πιο πάνω σε αυτό το ποστ είναι λάθος να υπολογίζουμε μόνο την ένταση της λάμπας. Αυτή είναι μόνο η μία παράμετρος από την οποία εξαρτάται η απόδοσή της.
Και βέβαια είναι δυνατό μία λάμπα UV να έχει μεγαλύτερη απόδοση από μία άλλη με τα ίδια Watt αν είναι με τέτοιο τρόπο κατασκευασμένη (ελικοειδής ροή) που να επιτρέπει την έκθεση του νερού στην ακτινοβολία για περισσότερο χρόνο.
Όσον αφορά τη σύγκριση με τα σκίμμερ να μη μπερδεύουμε δύο εντελώς ανόμοια πράγματα. Η άπόδοση του σκίμμερ είναι πολύ υποκειμενική και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν είναι εύκολα προσδορίσιμοι. Η λειτουργία και η απόδοση μιας λάμπας UV περιγράφεται από ένα νόμο της φυσικής και είναι απόλυτα ελέγξιμη και αντικειμενική. Φαντάζομαι μια σοβαρή εταιρεία δεν είναι δυνατό να λέει ότι μια λάμπα UV που κατασκευάζει σε συγκεκεριμμένη ροή έχει μια άλφα απόδοση και να λέει ψέματα. Συνεπώς στη συγκεκριμμένη περίπτωση μπορούμε να την εμπιστευτούμε.
Παράθεση:
Η JBL που έχω εγώ με λάμπα 15watt σε δισκοενυδρείο επίσης λέει μέγιστη ροή 700lt/h.
H δικιά μου UV που είναι επίσης 15Watt δίνει κυκολφορία μέχρι 2000 λίτρα. Και μάλιστα έχει ένα πίνακα στον οποίο λέει ποια είναι η απόδοση ανάλογα με τη ροή που έχεουμε.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thediscusman : 27-11-05 στις 11:20
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02592 seconds with 10 queries