Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nt7561
Άλλη μια ερώτηση.
Τι μίγμα ακριβώς να κάνω?
250 γρ. κιτρικό με 600 γρ. απιονισμένο νερό και 250 μλ σκέτη σόδα ή κάτι άλλο (γράφεις παραπάνω για 1 κιλο κιτρικο και 1 κιλο σόδα)
|
Για αρχή μια χαρά είναι!! Απλά σαν πείραμα το έκανα να δω τα προβήματα σε 4πλάσσια δόση, αλλά πήγε μια χαρά...
Άρχισε όμως καλύτερα με μικρότερη δόση που γράφεις γιατί όλο και κάτι μπορεί να γίνει στο ξεκίνημα, μην πάει τζάπα το μίγμα...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από energy52
Kι εγω δεν το ανοιγοκλεινω για το λογο που εχουμε ξανα μιλησει ειναι αδυνατο να πετυχεις την ιδια ρυθμιση καθημερινα και με τις μεταβολες στο co2 θα γεμισουμε αλγες.  Εκει θελει μεγαλη προσοχη  Κι εμενα το ph 8 ηταν και αφηνωντας το ολη μερα ανοιχτο εχω πτωση 0,8 περιπου που δεν ειναι και λιγο, με βαζεις σε σκεψεις τωρα κι αν σκεφτεις την ποσοτητα που φευγει τζαπα μηπως η ηλεκτρομαγνητικη ειναι μονοδρομος;;
Αρα ανα σκεφτεις πως το χω ανοιχτο ολο το 24 ωρο με 250γρ σοδα-κ.οξυ και 1,5 φ./sec που το χω ρυθμισει τοτε καλα μου κραταει ενα 20 ημερο, κακως απογοητευτηκα νομιζωντας πως δεν φτιαχνω καλα το μειγμα..Αν ειχα κι εγω ηλεκτρομαγνητικη και το κλεινα με τα φωτα , θα κραταγε μηνα και παραπανω ετσι δεν ειναι;  Ευχαριστω για την απαντηση  
Τι μπουκαλια χρησιμοποιεις για 1 κιλο μειγμα τα ιδια 1,5 λιτρα της κ. κολα;Απο ποσοτητα νερου;
|
Ναι μια χαρά είσαι, επίσης bubble counter με bubble counter έχουν διαφορετική διατομή, οπότε δεν μπορώ να είμαι απόλυτα ακριβής... Το 1.5φ το δικό σου μπορεί να είναι 2φ ή 1φ δικό μου...
Με την ηλεκτρομαγνητική είναι ο μόνος τρόπος να το ανοιγοκλείνεις χωρίς να μεταβάλλεις την σταθερότητα της παροχής... Αν δεν έχεις μεγάλες μεταβολές στο ph θα είσαι οκ!!
Για το 1 κιλό έβαλα 2λιτρα κοκακόλας χωρίς κανένα πρόβλημα, με περίπου 800gr νερό στο κιτρικό και καθόλου νερό στη σόδα. Αν και δεν έφτασα στα όριά της την διαλυτότητα του κιτρικού οξέως , η θερμοκρασία σπιτιού ήταν 20-30°C , δεν παρατήρησα σε καμία περίπτωση κρυστάλωση...
Στους 20°C η διαλυτότητα είναι περίπου 148g/100 ml και στους 30°C 181g/100 ml...
Κατά την ολοκλήρωση της αντίδρασης, η στάθμη του διαλύματος στο δεύτερο μουκάλι ήταν ακριβώς εκεί που την υπολόγισα, χωρίς να καλύψει σωληνάκια, ανεπίστροφες κλπ...
Επίσης καθώς η διαλυτότητα του κιτρικού νατρίου είναι περίπου 92gr/100gr νερό στους 20°C, θερμοκρασία που μου τελέιωσε και το μίγμα, υπολογίζοντας και το παραγόμενο κατά την αντίδραση νερό, δεν είχα ίζημα κιτρικού νατρίου, οπότε εύκολα πάλι μπόρεσα να διαπιστώσω και την λήξη της αντίδρασης, πριν μου τελειώσει το CO2, όπου πάλι είχα σχεδόν ίδια κατανάλωση από τα αρχικά υλικά...
Δεν υπάρχει όμως λόγος να φέρετε στα όριά του το σύστημα.. 5 λεπτά χρόνο θέλει να ξαναγεμίσεις, το λιγότερο μια φορά το μήνα, δεν είναι και τόσο κούραση...
8 μήνες με 2.80 ευρώ, δεν ξέρω αν συμφέρει με το γέμισμα μπουκάλας, αλλά για κάποιον που δεν έχει κάνει το έξοδο να αγοράσει τον εξοπλισμό, νομίζω οτι σίγουρα συμφέρει...
Με τις νέες βελονοειδείς οι οποίες έχουν αυτόματη εκτόνωση της πίεσης αν ξεπεράσει τα 4 ή 6 bar, αν κάτι πάει στραβά, πιστεύω οτι πλέον είναι και εντελώς ασφαλές το σύστημα...