Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gregkn73
Η ροη ειναι μεν σημαντικη αλλα οχι κρισημη με οσα εχω δει εγω στα δικα μου ατς. ΠΧ στο νανο, μπουκωνε σταδιακα το φιλτρακι που εχω για αντλια επιστροφης, με αποτελεσμα να μειωνετε η ροη στη σιτα, αλλα η παραγωγη τριχοειδους ηταν ιδια. πχ 2 και πιο καλο. στο μεγαλο φωτιζω την σιτα και απο τις 2 πλευρες, οποτε μιλαμε για ιδια ροη. η μια φωτιζετε απο 30βατ DIY led με σωστη γωνια φωτος 90 μοιρων, ενω η αλλη πλευρα με αγοραστο 20βατ flud οπως γραφεις με γωνια περιου 45 μοιρων(καθολου ιδανικη) και η παραγωγη δεν ειναι ουτε το 1/10!!!
Οποτε καταληγω οτι το κρισιμο ειναι το φως και οχι τοσο η ροη.
|
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση!!! Για την ροή οκ μπορεί να είναι δική μου λάθος παρατήρηση η σύγκριση με την θάλασσα, αλλά με τα flood 1/10 παραγωγή??? Πώς γίνεται αυτό?? Έχω δοκιμάσει τα πάντα και γνωστός μου που έχει 10 χρόνια reef έχει καταλήξει και αυτός σε flood!!! Με DIY λεντ δου΄λευε και αυτός 4 χρόνια τώρα.. όχι οτι είχε κάποιο πρόβλημα με αυτά πάντως... Έβαζε και βάζει και συμπλήρωμα σιδήρου όταν η άλγη δεν ήταν πράσινη αλλά κιντρίνιζε λιγάκι...
Πρώτα απ' ολα τα flood δεν έχουν 45 μοίρες αλλά 120 και σίγουρα έχουν την πιο ομοιόμορφη κάλυψη!! Επίσης, αυτά που έχω εγώ είναι με λεντ των νανομέτρων που προτείνονται από το algascrubber.net Μήπως δοκίμασες κάτι άλλο?
Επίσης μεγάλη εντύπωση μου κάνουν τα φωσφορικά σου..
Δεν έχω δει σε 4 ενυδρεία γνωστών να ανεβαίνουν ή να έχουν άλγες...
Βέβαια αυτό με τα τεστ των salifert με έχει προβληματίσει, αλλά δεν θα είχαμε άλγες?
Κάνω τις παρατηρήσεις μου εντελώς καλόπιστα και δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση φίλε μου τα λεγόμενά σου...
Πιστεύω το ATS είναι κάτι που θέλει ακόμα έρευνα και σε καθένα δουλεύει διαφορετικά...
Να σημειώσω ξανά οτι έχω μεσογειακό ενυδρείο και δεν ξέρω τι διαφορά μπορεί να έχω συγκρινόμενος με τα reef, λόγω αλατότητας, αρκετά χαμηλότερης θερμοκρασίας κλπ...
Χαίρομαι πάντως που ακούω άλλον ένα να μισεί τα παλιοσκίμερ και τα διάφορα πρόσθετα και να αγαπάει το θαλασσινό νεράκι μας
Δεν το λυπάσαι να το σκοτώσεις το καημένο το νάνο??

Τι σου έκανε??
Καλή συνέχεια να έχεις και ενημέρωνέ μας...