Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94
|
Για αυτό το λόγο το αποφεύγουμε, και ειδικά όταν υπάρχουν ασπόνδυλα.
Ο χαλκός μπορεί να κάνει καλό σε εμάς , όταν είναι σε μικρές ποσότητες, αλλά σε πιο απλούς ή πρωτόγονους οργανισμούς μπορεί να κάνει ζημιά, καθώς επίσης έχει σχέση και με τη μάζα σώματος. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο ο χρόνος που θα παραμείνει το νερό σε επαφή με το χαλκό, ίσως οι μικρότεροι να μη το ξέρεται ή να μη το θυμούνται κάποιοι μεγαλύτεροι, αλλά κάποτε τα μαγειρικά σκεύη ήταν από χαλκό και είχε πάθει δηλητηρίαση πολύς κόσμος από αυτό, και ειδικά αν το φαί έμενε για ώρες μέσα σε αυτά τα σκεύη, για αυτό υπήρχαν οι γανωματήδες ή καλαϊτζήδες που γύριζαν στους δρόμους και «γανωματίζαν» αυτά τα μαγειρικά σκεύη, τα πέρναγαν με μία στρώση καλάϊ για να αποφευγετε η οξείδωση του χαλκού, το πρασίνισμα, που προκαλεί δηλητηρίαση (τους θυμάμαι αμυδρά όπως και αυτούς που τρόχιζαν μαχαίρια και ψαλίδια αλλά και τους παγοπώλες , τους νερουλάδες, τι θυμήθηκα τώρα ε, μήπως είμαι αρχαίος ; )