Δε χρειάζεται να κάνεις απολύμανση στα ζουμιά για τους λόγους που ανέφερε ο bouboulas..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bouboulas
Αν βράσεις τα ζουμιά το πιθανότερο είναι να τα καταστρέψεις. Επίσης μετά τον βρασμό και αφού εκτεθούν σε κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος χάνουν την αποστείρωση τους.
|
Κάτι που μπορείς να κάνεις για να μη μεταφέρεις ουσίες από τη σύριγγα σε όλο το μπουκάλι είναι να χύνεις μια μικρή ποσότητα του ζουμιού σ' ένα άλλο δοχείο (πχ καπάκι), να παίρνεις όση χρειάζεσαι με τη σύριγγα και την υπόλοιπη να την πετάς.
Δεν ξέρω αν το περιέγραψα κατανοητά.. αυτό κάνουν στα εργαστήρια για να μη "μολύνουν" ολόκληρο μπουκάλι με κάποιο χημικό, δηλαδή να μη μεταφέρουν σε όλο το μπουκάλι κάποια άλλη ουσία που θα αλλοιώσει την καθαρότητά του..
Όσον αφορά τους μικροοργανισμούς, σε αυτούς το ζουμί εκτίθεται από τη στιγμή που ανοίξουμε το καπάκι και έρθει σε επαφή με τον αέρα.. θα πρέπει να το ανοίγεις σε αποστειρωμένο περιβάλλον για να μην έρχεται σε επαφή με μικροοργανισμούς, πράγμα δύσκολο.
Προσωπικά δεν είμαι τοοοόσο σχολαστικός, όσο στη διαδικασία που ανέφερα...απλά έχω μια σύριγγα για κάθε μπουκάλι, την οποία φροντίζω να είναι καθαρή.. αυτό κατά τη γνώμη μου αρκεί.