Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-11-13, 00:53
maria-anestis Ο χρήστης maria-anestis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Thumbs up

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
ΟΚ διαβαζα και το anestis και νομιζα οτι εισαι φιλος.

Οπως ειπα να ευχεσαι να μην εχει κατι που δεν φαινεται

- Για αρχη να μετρας καθημερινα ΝΗ3 και ΝΟ2 και να ευχεσαι να ειναι μηδεν και τα ΝΟ3 πανω απο το μηδεν και μεχρι 20ppm. (πανω απο 20 κανεις αλλαγη νερου)
- Αν βρεις πανω απο 0.5ppm αμμωνια ή νιτρωδη, κανε 50% αλλαγη νερου με νερο ιδιο θερμοκρασιας και prime. Ριχνε και επιπλεον μιση με μια δοση prime στο ενυδρειο (για ολα τα λιτρα νερου) για καθε 1ppm αμμωνια ή νιτρωδη που ειχες μετρησει.
- Αν βρεις μεχρι 0.5ppm, βαζεις μονο μια δοση prime. (η καθε δοση ειναι για 1 ppm- ηδη η μια δοση για 0.5 ppm αμμωνια ειναι διπλασια και αρκει)
- Βαλε επιπλεον αεραντλια ή φροντισε το φιλτρο να κανει ισχυρη αναταραξη. (βοηθαει γιατι η βιολογια καταναλωνει τωρα πολυ οξυγονο και τα νιτρωδη διακοπτουν την μεταφορα του οξυγονου μεσα στο αιμα του ψαριου)
- Βαλε στο ενυδρειο 1-2 γρ χοντρο αλατι (πχ φυσικο αλατι Χιων) για καθε 1 λιτρο νερο, προδιαλυμενο εντελως σε κανατα με νερο στη φραπεδιερα.
- Βγαλε αμεσα, οπως ειναι ολα τα περιττα και αμφιβολου καταλληλοτητας διακοσμητικα απο μεσα,
- Βαλε 2-3 εκ υψος αμμο 1.0-1.5mm (χιλιοστο) διαμετρου, χρωμα σκουρο ή και μαυρο.
- 1 ξυλο το μισο μηκος απο το ενυδρειο και δεσε πανω του με πετονια μια ανουμπια τοσο μεγαλη, οσο να πιανει το μηκος της ριζας της, κατα τα 2/3, του μηκους του ξυλου.
-------------------------
Αυτα προσωρινα γιατι χωρις ενυδρειο (80χ40χ40 μινιμουμ και αναλοφο φιλτρο) δεν προκειται να κρατησει για πολυ η κατασβεση της φωτιας.
Θα ξαναπαρει.
Σ ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου,
απο αυριο το πρωι ξεκινάω να κάνω ότι μου λες, ελπίζω να τα καταφέρω ολα...
Απλά λύσε μου 4-5 απορρίες για να μην κάνω καποιο τραγικό λάθος:
1. αλατι εννοείς κάτι τυροκομικό ή το κλασσικό? απο πετ σοπ το παίρνω ή απο σουπερ μέρκετ? και εγω που έχω 12λ βάζω 12γρ σωστα?
2. το ξύλο το βράζω πριν το βάλω στο ενυδρείο?και το παίρνω και αυτό απο το πετ σοπ όπωσ και την ανούμπια?
3. ποιάς εταιρίας είναι πιο ακριβή τεστς? για αμμωνία εχω της sera
4.αυτό με την αλλαγή του βυθού έχω διαβάσει ότι πρέπει να το αποφευγουμε, αλλα θα μου πεις... εδω καιγόμαστε (κυριολεκτικά)
Τέλος για το ενυδρείο που μου λές εννοείς 128λίτρα? για το ψαράκι μου δεν αρκούν τα 50?
sorry για τις τοσες πολλες απορίες αλλα εγω και τι ψαράκι μου χρειαζόμαστε σίγουρα την βοήθειά σου
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,47563 seconds with 10 queries