Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από plin
Είναι λίγο ανεβασμένο το Ph και οι σκληρότητες γι' αυτά τα ψάρια αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος για την αστάθεια στο κολύμπι της μελανοταινίας. Δεν μου φαίνεται για τυπική swim bladder disorder αλλά διάβασε αυτό.
Κάποιος πιο έμπειρος από εμένα ίσως μπορεί να σε διαφωτίσει καλύτερα.
Ίσως δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να το βάλεις σε καραντίνα και να χορηγήσεις αλάτι τυροκομικό (ενυδρειακό). Αν δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα, μπορείς να χορηγήσεις αλάτι στο κανονικό ενυδρείο. Απ' ότι γράφεις δεν έχεις φυτά ή σαλιγκάρια και γαρίδες σωστά; Διάβασε αυτό.
Εύχομαι καλή τύχη στο ψαράκι σου.
|
Ναι το γνωρίζω ότι γενικά οι μετρήσεις μου είναι υψηλές αλλά αύριο που θα κάνω αλλαγή νερού θα μπεί νερό επεξεργασμένο με τύρφη οπότε θα αρχίσουν σιγά σιγά να πέφτουν οι τιμές αυτές για να φτάσουμε στις επιθυμητές. Δεν έχω κάτι για καραντίνα δυστυχώς μόνο μία γυάλα. Τώρα για αλάτι επειδή είμαι Σάμο δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να βρώ γιατί είμαι και μακρία με τους συχμπίστες από εδώ. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και εγώ ελπίζω να μην χαθεί γιατί ήταν και ο πρώτος κάτοικος του ενυδρείου. Τώρα θα διαβάσω και τα λινκς που μου έδωσες.
-------------------------
Τελικά σήμερα το βρήκα νεκρό

τώρα που το είδα και καλύτερα δεν φαινόταν να είχε κάτι. αλλά εάν κάποιος ξέρει κάτι ας μου το πει σας παρακαλώ. ευχαριστώ.