Σε περίπτωση που δεν τα έχεις διαβάσει
Πηγή : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816
Η συσκότιση 4 ημερών που αναφέραμε παραπάνω* μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα! Πρέπει να προσέξουμε μετά τη συσκότιση η τη θεραπεία να απομακρύνουμε όλη τη νεκρή άλγη προσπαθώντας να μη την διασκορπίζουμε σε ολόκληρο το ενυδρείο (με σκούπα βυθού είναι ότι πρέπει) αφού καθώς αποσυντίθεται μειώνεται πολύ το ποσοστό το οξυγόνου. Το παραπάνω γεγονός κάνει απαραίτητη τη χρήση αεραντλίας! Πριν τη συσκότιση επίσης πρέπει να έχουμε ΝΟ3: 10 -20! Μετά από όποια από τις μεθόδους διαλέξουμε πρέπει να κάνουμε συχνά μετρήσεις για αμμωνία. Φυτά όπως το κερατόφυλλο (Ceratophyllum demersum) και Egeria densa (Elodea) βοηθάνε. Πολλοί υποστηρίζουν ότι απελευθερώνουν στο νερό κάποιες ουσίες που εμποδίζουν το κυανοβακτήριο.
=================================================
* Για τέσσερις ημέρες αν δεν ανοίξουμε τα φώτα καθόλου και επιπλέον αν σκεπάσουμε το ενυδρείο ολόκληρο με μια πλαστική μαύρη σακούλα η με μια κουβέρτα (η ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί κάποιος ώστε να μη μπαίνει καθόλου φως στο ενυδρείο). Μετά θα πρέπει να αφαιρέσουμε τη νεκρή άλγη κάνοντας συχνές αλλαγές νερού αφού θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα αμμωνίας (την οποία πρέπει να μετράμε συχνά).
__________________
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας.
|