Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-01-13, 09:48
Το avatar του χρήστη Qbrain
Qbrain Ο χρήστης Qbrain δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
ναι το οικονομικο ειναι ενα θεμα,αλλα το πραγματικο ρισκο θαναι αν συνεχισεις να μετρας 0 αμμωνια ενω κανει παρτυ στο ενυδρειο.αμα σου ψοφησει κανα ψαρι και τρεχεις τοτε θαχεις περισσοτερα εξοδα...

προτιμησε καθαρη αμμωνια απο φαρμακειο γιαυτη τη δουλεια ομως και οχι τροφη,για να ξερεις τι ποσοτητα βαζεις και τι θα πρεπει να μετρησεις.γιατι η τροφη θα βγαλει οτι θελει.αυτο αν θες νασαι σίγουρος και για την ακριβεια της μετρησης.
εχεις ενα δικαιο σαυτο, ευχαριστώ θα το δοκιμάσω

επίσης σχετικά με τα χαλίκια εχεις δίκαιο για τα κόκκινα, απλα ταίριαζε πολυ στο χωρο που θα το βαλω, οποτε μπορώ να βαλω 15 κιλα μαύρο και ενα κιλο κόκκινο μονο για σπαει λιγο το χρώμα, αυτο που δεν ξερω (και γιαυτο ελεγα για το υποστρωμα) ειναι αν αυτα τα χαλίκια ειναι φυσικά η τεχνητά, γιατι δεν λεει natural, αλλα διακοσμητικά, και δεν ξέρω αν πάνω στα διακοσμητικά μπορούν τα φυτα να ριζώσουν

άσχετο, αν πάρω μια λαμπα τ5 του εμπορίου ψυχρού φωτισμού 40watt, (λογο οικονομίας δλδ γιατι μια καλή επώνυμη εχει 5 ευρω και η fluora εχει 30) θα εχω πρόβλημα με τα ψαρια η τα φυτα? η αν βαλω μια ledοτενια στα ιδια watt αποδόσεις?
-------------------------
8-1-13 22:35 σημερινές μετρήσεις:

ph: 7.5
kh: 17
Gh: 10
NO2 : 0
NO3 : 20
NH3-NH4 : 0

πως θα κατεβάσω το κη ρε παιδια?
-------------------------
Παράθεση:
Αν θελήσουμε αντίθετα να ανεβάσουμε το Kh ώστε το Ph να είναι πιο σταθερό ή ακόμα και να το ανεβάσουμε
1) Προσθέτουμε μαγειρική σόδα. Προσοχή στη ποσότητα γιατί από προσωπική πείρα είδα ότι αν το παρακάνουμε μεταβάλλεται πολύ εύκολα & απότομα! Στα ψάρια δεν αρέσουν οι απότομες αλλαγές έτσι … κάθε τι που κάνουμε πρέπει να είναι με προσοχή ώστε να μην είναι απότομες οι αλλαγές. Υπόψην το Ph αυξομειώνεται λογαριθμικά (δηλαδή η μεταβολές είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι αντιλαμβανόμαστε εμείς (– πιο απλά δεν μπορώ να το πω). Καλό είναι να προετοιμάζουμε το νερό στο βαρέλι (πριν την αλλαγή) ωστε σε περίπτωση λάθους να μην έχει συνέπειες για τα ψάρια μας!
2) Βάζουμε μια αεραντλία ώστε να “φύγει” το CO2 από το νερό.
υπαρχει περίπτωση να φταιει το γεγονονος (σχετικα με το υψηλο kh)οτι εχω μια αεραντλια που δουλεύει συνέχεια σε 2 αεροπετρες?

επισης διαβασα καπου :

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Αν δεν εχουμε κατι που να "τραβαει" τις σκληροτητες (πχ περισσοτερα απο οτι πρεπει applesnail) και αναπληρωνουμε με βρυσης (που εχει GH KH), καποια στιγμη θα δουμε σιγουρα τις σκληροτητες να ανεβαινουν.
αν βαλω 3-4 applesnail θα ρυθμιστεί το kh? η θα πρέπει να βαζω απιονισμενο(φαντάζομαι οτι το απεσταγμενο δεν κανει) νερο(για ατμοσίδερα) και σε τι ποσότητα? γιατι για ΑΟ δεν με βλέπω σύντομα, (φτιάχνω το δεύτερο ενυδρείο τώρα και δεν μου περισσεύουν)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Qbrain : 09-01-13 στις 09:48 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01818 seconds with 10 queries