Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 03-01-13, 14:48
the_passenger Ο χρήστης the_passenger δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 10-11-2010
Περιοχή: Marousi
Μηνύματα: 190
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Stivv27 Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολυ σωστα το κανεις και το λες ετσι αλλα οπως τα εβαλα εγω κατω και τα ειδα ειναι πολυ καλυτερα για μενα προσωπικα μιλαω παντα και με συμφερει γιατι εχω απο περυσι 2-3 λιτρα διαφορα στο πετρελαιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να ειναι μονο για το ενυδρειο και οχι και για καποιους λογους που μπορει να αυξησαν την καταναλωση μου!Αυτο θα το καταλαβω καλυτερα κανοντας τις επομενες μερες ενα πειραμα θα αφησω το καλοριφερ μονο στο ενυδρειο και οχι για το σπιτι οταν δω την καταναλωση του σε 3-4 μερες τοτε θα ξερω ακριβως να απαντησω!

Νομίζω έτσι δε θα είχες σωστά αποτελέσματα. Αυτό γιατί απ'όσο ξέρω κάθε καυστήρας έχει βελτιστοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο για συγκεκριμένες θερμίδες κατανάλωσης από τα σώματα. Οπότε δε μπορούμε πχ να πούμε ότι ας πάμε να κλείσουμε όλα τα σώματα μιας πολ/κίας και ας αφήσουμε ανοιχτό μόνο ένα, μετά να μετρήσουμε την κατανάλωση κι έπειτα να πολλαπλασιάσουμε επί τα σώματα όλα για να βρούμε το σύνολο! επίσης υπάρχουν και οι απώλειες του ίδιου του καυστήρα κλπ..

Στην πράξη νομίζω ότι η ενέργεια που καταναλώνει το ενυδρείο είναι μικρή. Ίσως με ένα θερμιδομετρητή (μέτρηση της θερμοκρασίας του νερού εξόδου από το ενυδρείο) θα μπορούσε να βγεί πιό ασφαλές συμπέρασμα.

Ένα ίσως αρκετά αξιόπιστο πείραμα θα ήταν σε δύο διαφορετικές τυπικές κατά το δυνατόν χειμωνιάτικες ημέρες με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας (σημαντικό αυτό), να δούλευε στην ίδια θερμοκρασία ο θερμοστάτης του καλοριφέρ, με τη διαφορά ότι στη μία θα σήκωνε και το ενυδρείο ενώ κατά την άλλη όχι (θερμοστάτες..). Η διαφορά σε χρόνο λειτουργίας του καυστήρα θα έδειχνε τον παραπάνω χρόνο που χρειάστηκε λόγω του ενυδρείου. Τέλος, ο υπολογισμός των παραπάνω αυτών λίτρων επί τιμή λίτρου, το πραγματικό κόστος.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01617 seconds with 10 queries