Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-07-12, 10:41
Το avatar του χρήστη kostas82
kostas82 Ο χρήστης kostas82 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Κ.κηφισιά Αττική
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές Εμφάνιση μηνυμάτων
Kotsos: Κιαλλους κυκλοφορητες για μεσα? Μεσα δεν θελω να φαινεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα. υπαρχουν λυσεις βρηκα, αλλα ας πουμε δυο κυκλοφορητες των 1000λιτρων ειναι αρκετοι? Αυτο ειναι για να υπαρχει κινηση νερου μεσα στο ενυδρειο και να μην μενει στασιμο αποτι καταλαβαινω? Για υπερχειληση θα κανω το εσωτερικο durso που μου ποσταρες. Μου αρεσε και σαν αισθητικη (κρυβονται οι εξωτερικοι σωληνες) και σαν λειτουργικοτητα....αν και οι 3 σωληνες και μενα μου φανηκαν υπερβολη.
Οποτε αν εχω ΖΒ μεσα στο ενυδρειο, βιομπαλες στο πρωτο διαμερισμα του sump μετα το σκιμερ και μετα και refugium και το UV θαμαι κομπλε σωστα?

Χμμμ καταλαβα, αν και το ενυδρειο δεν θελω να το στοκαρω με πολλα ψαρια, και ο κοτσος απο πανω μου προτεινε παραπανω κυκλοφορητες, πιστευεις με αρκετη κινηση του νερου μεσα στο ενυδρειο παλι θα υπαρχουν νεκρα σημεια λογω μικρου φαρδους? Την φιλτρανση σε εμενα θα την αναλαβει κυριως οι βιομπαλες, το σκιμερ, και η αλγες κατω στο refugium, ισως βαλω και εκει εναν ΖΒ μαζι με τις αλγες οπως ειδα σε ενα pet shop. Τωρα αν βαλω και πανω καποιον ΖΒ δεν θα ειναι πολυ μεγαλος και αφου θα υπαρχει ΖΒ κατω στο σαμπ νομιζω θαμαι οκ? Σωστα?

Επισης....τι ειναι ΖΑ? και τι εννοεις ψυγειο?? Chiller?? Οπως και ναχει θα το κοιταξω αν το χρειαστω απο Απριλιο γιατι τωρα ειναι πολλα τα λεφτα.
δυο κυκλοφοριτές των 1000 λίτρων αρκούν για ένα ενυδρείο γύρω στα 60 λίτρα για να σου δώσω να καταλάβεις ..τι σκέφτεσαι να βάλεις μέσα από ζωντανά θα είναι μόνο με ψάρια ή θα βάλεις και κοράλλια ;
Την βιολογική φίλτρανση θα την αναλάβει ο ζ. βράχος και ο ζωντανός αραγωνίτης (ζ.α.) και μόνο αυτά όλα τα υπόλοιπα μέσα βιομπάλες , σφουγγάρια , μακαρόνια , υαλοβάμβακες κτλ τα ξεχνάς δεν παίζουν στο θαλασσινό γιατί ανεβάζουν τα νιτρικά. Βράχο ανάλογα με την ποιότητα του θα χρειαστείς περίπου 1 κιλό ανά λίτρο και περίπου 5 πόντους στρώμα αραγωνίτη . Στο πρώτο διαμέρισμα του σαμπ εκεί που έρχεται το νερό της υπερχείλισης βάζουμε το σκίμμερ , στο δεύτερο ριάκτορες για άνθρακα και αντιφώσφορο ,στο τρίτο θερμαντήρες , αντλία επιστροφής και τον αισθητήρα της αναπλήρωσης για την εξάτμιση
Main display800l , Sump 200l
Lighting : DIY custom multichip led
Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo ,
Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy
Cooling Tr
20, Heating Eheim Jager
Auto top off DIY , ROWw

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02528 seconds with 10 queries