Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-07-12, 12:47
fumantsu Ο χρήστης fumantsu δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nick74 Εμφάνιση μηνυμάτων
συγχαρητηρια, χαιρομαι να βλεπω ανθρωπους να κανουν σωστο ξεκινημα
Σε ευχαριστώ

Παράθεση:
δεν ειναι κακη επιλογη, αυτο που εχει μεγαλυτερη σημασια ειναι να του βαλεις σωστα υλικα (μηχανικα και βιολογικα)
Η προταση μου (ειναι και η κλασσικοτερη διαταξη) ειναι μπλε σφουγκαρι, ενυδριακο βαμβακι και siporax σε σαντουιτς (στην εξοδο μπορεις να βαλεις μονο μπλε σφουγκαρι )
Οι περισσότεροι τα δίνουν έτοιμα, απλά σίγουρα θα χρειάζονται καθάρισμα

Παράθεση:
κοιτα, κατ αρχας αν στρωσεις οπως γραφεις πιο κατω με τον κλασσικο τροπο ετσι κι αλλιως θα σου παρει εναμισι μηνα οποτε δεν πειραζει...
ετσι ι αλλιως ζεστες εχουμε.
ΑΝ ησουν βιαστικος και ηθελες ντε και καλα ψαρια εδω και τωρα τοτε θα ελεγα πως επειδη ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει, ναι θα επρεπε να εχεις απο την αρχη εφοδιαστει με θερμαντηρα.
Λόγο του καλοκαιριού, διακοπών κλπ δεν βιάζομαι. Ευκαιρεία γιατί θα λείψω και σχεδόν όλο τον Αύγουστο.

Παράθεση:
Για το στρωσιμο δε χρειαζονται, αλλα φυσικα οταν εχεις μεσα ψαρια πρεπει να υπαρχυν ανεμιστηρες
Ανεμιστήρες θα κοιτάξω να φτιάξω εγώ με ανεμιστήρες απο υπολογιστές αργότερα που έχω και αρκετούς και κάθονται.

Παράθεση:
υποστρωματα ουτε για πλακα, (μονο προβλημα ειναι ολα τους, με εξαιρεση ενα της seachem που χρησιμοποιουν οι extream μποσταναδες το οποιο ειναι ουσιαστικα χαλικι αλλα με πορους για να ποιανουν καλυτερα τα λιπασματα)
Άρα μόνο άμμο. ΟΚ

Παράθεση:
οποια σου αρεσουν!
θα ψαξεις τις κατηγοριες "πολυ ευκολα" "ευκολα" και αν εχεις καλο φωτισμο και την κατηγορια "μετρια"

πο κει και περα οτι και να βαλεις, αυτο που προτεινω εγω προσωπικα για ολα τα ενυδρεια ειναι +μερικα φυτα πολυ γρηγορης αναπτυξης που συμβαλουν στην απονιτροποιηση (και θα ειναι οι καλυτεροι συμμαχοι σου σε κατι που τυχον δε θα παει καλα)

αμα σ αρεσουν γιατι οχι? φτανει να μην ειναι ασβεστολιθικες (εξαρταται βεβαια και το τι ψαρια θα βαλεις)
Ακόμα δεν ξέρω τι ψάρια θα βάλω γιατί ψάχνω που να χαρίζονται αλλά και να μπορώ αργότερα να βάλω και κάποιο άλλο είδος και λίγο μεγαλύτερο.

Παράθεση:
γιατι οχι πυκνη βλαστηση?
Υπαρχουν πανευκολα φυτα πολυ γρηγορης αναπτυξης που μπορεις να το κανεις ζουγκλα χωρις καμια απολυτως φροντιδα
Προσωπικά δεν μου αρέσει η ζούγκλα. Θέλω να είναι γεμάτο στα άκρα αρκετά αλλά στην μέση άδειο, ίσως με κάποιο ξύλο, κάποιο παιχνίδι αργότερα.

Παράθεση:
τα γκαπακια ειναι μια χαρα για αρχαριο, και ταιριαζουν με τις σκληροτητες του νερου της βρυσης, απλα το προβλημα που θα εχεις ειναι πως σε λιγο καιρο θα ψαχνεις κι εσυ για να χαρισεις γιατι γενναναι συνεχεια.
Έχω μεγάλο ενυδρείο και πραγματικά δεν δίνεται η δυνατότητα να αγοράσω ψάρια. Ήδη θα κάνω υπέρβαση για να αγοράσω τον εξοπλισμό και αυτό πραγματικά γιατί κάθεται ένα ενυδρείο άδειο στο σαλόνι μου και γιατί μου αρέσει.

Παράθεση:
lol θα σε μαλωσω, ειπες πως διαβασες... :P

Δ Ε Ν Υπαρχουν γλυφτες ουτε καθαριστες

Αυτα τα ψαρακια που μερικοι αχρηστοι πετσοπαδες τα αποκαλουν "γλειφτες"
ειναι ψαρια που θελουν πολυ ιδιεταιρες συνθηκες και τεραστιο ενυδρειο, (και φυσικα δεν ...γλυφουν ουτε κυκλοφορουν με το ξεσκονοπανο στο χερι, εκτος κι αν τα αφησεις αταιστα οποτε θα αρχισουν να γλυφουν τις αλγες για να ζησουν )
Ναι έχεις δίκιο, αλλά πρέπει να βρώ ψάρια που έχουν την ιδιότητα να τρώνε και απο τα τζάμια και αυτό εννοούσα. Όχι άζαξ πανί και τρίψιμο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από snakepanos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ολα σωστα στα ειπε ο φιλος ,,να συμπληρώσω και εγω ,να βαλεις φοντο πίσω στην πλατύ του ενυδρειου, και για φυτα δες και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46412
Φόντο είναι αναγκαστικό για αρχή;

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Kotsos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δες αυτό αν δεν το έχεις δει
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=29949
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου και για το link. Μου έδωσε αρκετές ακόμα πληροφορίες.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02072 seconds with 10 queries