Και ξεκινάμε:
1) Σχετικά με το μέγεθος του ενυδρείου μου ήδη είμαι σε αναζήτηση φίλτρου Eheim 2217 μεταχειρισμένου (πρέπει να προσέξω κάτι ιδιαίτερο?) δυστυχώς η τιμή για καινούργιο είναι ελαφρώς απαγορευτική.
Δεν εχει κατι να προσεξεις οχι.. Σε συμφέρει αν το βρεις με υλικά
2) Ψύξη: Επίσης ψάχνω θερμαντικό σώμα κάπου στα 200watt. Χρειάζεται άμεσσα είτε να το αφήσω απο Σεπτέμβρη και να καλύψω κάτι που χρειάζεται άμεσσα.
Ανεμιστήρες? Χρειάζονται τώρα το καλοκαίρι είτε είναι ανάλογα με το τί ψάρια θέλω να βάλω.
Λάμπες και χρονοδιακόπτη λαμπών έχει ήδη το ενυδρείο.
Θερμαντικό μπορείς σίγουρα να το καθυστερίσεις, και μπορείς να καθυστερήσεις και τους ανεμιστήρες μεχρι να στρώσεις το ενυδρείο
3) Πάτωμα, διακόσμηση, χαλίκι, άμμος:
Άμμο χαλίκι κάνει αποτιδήποτε εφόσον βέβαια πλυθεί και βράσει σωστά;
Υποθέτω οτι αναγκαστικά πάμε για υπόστρωμα για τα φυτά. Τι φυτά να βάλω;
αναζητώ εύκολα φυτά γιατί όπως είπαμε είναι και το πρώτο μου ενυδρείο.
Πέτρες;
Δεν θέλω πυκνή βλάστηση και ούτε μπορώ να δίνω και ιδιαίτερη φροντίδα γιατί σίγουρα κάτι θα κάνω λάθος και θα παρουσιάσω πρόβλημα στο ενυδρείο.
μπορείς να βάλεις ανούμπιες και καμιά βαλισνέρια, που είναι από τα πιο εύκολα φυτά, και δεν θα χρειαστείς υπόστρωμα..
Τις πέτρες και το χαλίκι πρέπει να προσέξεις να μην είναι αβεστολιθικά, σε περίπτωση που επιλέξεις ψάρια μαλακού νερού..
Καλύτερα να επιλέξεις άμμο αν θέλεις φυτά..
4) Ψάρια: Ψάχνω επίσης τι ψάρια να βάλω και τι κοπάδια να φτιάξω. Αναζητώ τα ποιο εύκολα πχ guppy και είδα οτι αρκετοί χαρίζουν (είτε τα ποιο οικονομικά) και αργότερα και σιγά σιγά να συνδυάσω και μεγαλύτερα χωρίς βέβαια να τα ταράξω τα μικρότερα και χαλάσω το όμορφο κλύμα που θέλω να τους φτιάξω.
Γλύφτρες και καθαριστές?
Δεν έχω θέμα με το ποια ψάρια μου αρέσουν συγκεκριμένα ούτε ιδιαίτερες απαιτήσεις. Κυρίως δεν θέλω να βασανίσω κανένα ζωντανό παρά το δικό μου γούστο και μόνο που θα έχω μια υδάτινη ζωή στο σαλόνι μου είναι αρκετό.
Μια χαρά είναι τα γκάπι για να ξεκινήσεις, και γενικά στα λίτρα σου έχεις άπειρες επιλογές...
Δες παρουσιάσεις ενυδρείων για να πάρεις ιδέες
5) Στρώσιμο θα κάνω με τον κλασσικό τρόπο χωρίς μπόλια
Γενικά ψάχνω να βρώ την ποιο απλή λύση και ποιο οικονομική (Ειδικά σε ότι χαρίζεται). Θέλω να μάθω ώστε σε 3-4 χρόνια θα βάλω πιράνχας χχαχαχα (πλάκα κάνω).
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.