Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-12, 16:08
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Vangelis21 Εμφάνιση μηνυμάτων
το γραφω νομιζω στη φορμα. με το που πηρα "στα χερια μου" το ενυδρειο. δηλαδη πριν καμια 70αρια μερες
οκ, δεν ειναι και πολυ, δεν ειναι παραξενο να υπηρχε καποιο προβλημα που τωρα εκδηλωνεται.
Αν τα ψαρια εχουν εκτεθει σε αμμωνια σε καποια φαση της ζωης τους πχ το πιθανοτερο ειναι πως σε καποια φαση της ζωης τους θα εχουν προβληματα και επι πλεον πως δε θα ζησουν ολο το προσδοκιμο της ζωης τους.
Τωρα το ποτε θα σκασει η ωρολογιγακη βομβα ειναι αγνωστο, αλλα προφανως θα επιδεινωθει αν βρεθουν σε προβληματικο περιβαλλον.
Γι αυτο το λογο θελω να προσεξεις μηπως κανεις κατι λεθος η μηπως υπαρχει κατι στο ενυδρειο που δε θα επρεπε (εννοω οτι προσβληθηκαν και τα 3 ταυτοχρονα μας λεει πως κατι δεν παει καλα).
Μια και συζητας για τις αλλαγες σου, πιστευω πως εκει ειναι το προβλημα, και πρεπει να το λυσεις. (πιο πιθανο θερμοκρασιας).
Κατα τ αλλα κι απο λιτρα μια χαρα εισαι και οι παραμετροι που λες μια χαρα δειχνουν για τα συγκεκριμενα ψαρια.

Παράθεση:
το "ξεχασα να σου πω οτι μπορει να σκοτωσει το ψαρι" ειναι γιατι πολλοι αφηνουν τα ψαρια να πεθανουν αντι να ακουν συμβουλες στα φορουμ. ΦΥΣΙΚΑ και εχοντας διαβασει απο δω κι απο εκει, το ηξερα το ενδεχομενο και το εκανα με γνωση οτι το πολυ πολυ να το βγαλω απο τη μιζερια του μιας κι ετσι κι αλλιως φαινεται να υποφερει.
Ακριβως γι αυτο ηταν!
Η συγκεκριμενη διαδικασια ειναι σα να κανεις ηλεκτροσοκ με ρευμα απ ευθειας απο την πριζα! Σιγουρα ταλαιπωρει το ηδη ταλαιπωρημενο ψαρι, και αν γινει οποιοδηποτε λαθος (στο χρονο, στο λυωσιμο του αλατιου, στην σταδιακη προσαρμογη κτλ) μπορει να προκαλεσει πολλα, αλλα σε emergency περιπτβωσεις που εχουμε ενα ψαρι που δεν ανταποκρινεται εχει σωσει ζωες, οποτε αξιζει το ρισκο.

Παράθεση:
οταν λες δεν εχεις καταλαβει τι παιζει τι εννοεις? εχεις διαβασει τα μηνυματα. νομιζω και μετα απο τη συμπληρωση φορμας ειναι αρκετα ξεκαθαρα τα πραγματα.
Οταν λεω δεν καταλαβα εννοω ΔΕΝ καταλαβα. Στην αρχη ολοι οσοι ειδαμε τις φωτο και την περιγραφη θα βαζαμε το χερι μας στη φωτια οτι ενα ψαρακι ειχε dropsy. Μετα λες πως ξεπριστηκε ? (ενω ηταν σαν κουκουναρι) και αρχισαν προβληματα σε αλλα ψαρακια.
Μηπως σε καθε αλλαγη τους προκαλεις θερμικο σοκ?
Μηπως φταινε οι τροφες?
τι παιζει?

Παράθεση:
Οσο για την αλλαγη νερου, δεν καταλαβαινω πως τα 300 σου φαινονται το ιδιο με τα 600 λιτρα. για να κανω αλλαγη νερου με βαρελι εγω θελω 200 λιτρα βαρελι ΚΑΙ να το εχω στο μπαλκονι γιατι εχω παιδι κτλ κτλ, ΚΑΙ να βρω εναν τροπο να το ανεβαζω εκει πανω μετα το νερο γιατι το ενυδρειο ειναι σε τοιχο στα 2 μετρα υψος. δε το βλεπω τοσο απλο.
Τα 400+ συνολικα (αλλα και 200 να ητανε ) ειναι πιο πολλα απο τα 600 αφου εγω για να κανω μια αλλαγη νερου θελω 3 μερες προετοιμασια ενω εσυ μια δυο το πολυ ωριτσες.
Ακομα και 50ρι θεωρητικα σου κανει απο αυτο για τις ελιες, αλλα καλυτερα να εχεις παντα νερο καβατζα για περιπτωσεις αναγγης οποτε δεν το προτεινω.
Οσο πιο πολλες αλλαγες κανεις και πιο μικρες τοσο το καλυτερο οποτε γιατι θες ντε και καλα να κανεις 200 λιτρα με τη μια?

Παράθεση:
Θα με ενδιεφερε να δουμε τι παιζει με την "συμπτωση". γινεται 3 ψαρακια να εχουν καποιο μικροβιο η κατι τελοσπαντων απο το πετσοπ που ηταν , και να πεθαναν απο ΑΥΤΟΝ τον λογο 2,5 μηνες αργοτερα?
Και ενα και δυο χρονια αργοτερα.

Page generated in 0,01719 seconds with 10 queries