Vandar συγχαρητηρια για την επιτυχια σου, αλλα οι περισσοτεροι δεν μπορουν να εχουν την ιδια, οσο κι αν προσπαθησαν, βαση των προυποθεσεων που ορισα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Μιλαμε για νερο πολυ οξεινο, χωρις λιπασματα και διοξειδιο και με σκληροτητες σχεδον μηδενικες και μεγαλη θερμοκρασια.
|
Μεχρι pH5, GH3, KH1 και θερμοκρασια 25 - 28 (max το καλοκαιρι), εχω κρατησει και εγω πολλα ευκολα φυτα για χρονια, χωρις φυσικα την τρομερη εμφανιση. (παντα με στοιχειώδες φως, καθολου λιπανση και CO2, συχνες αλλαγες νερου)
Σε μακροχρονη παραμονη τους σε pH κατω απο 5, μηδενικες σκληροτητες, νορμαλ θερμοκρασιες μεχρι 28C (παντα με στοιχειώδες φως, καθολου λιπανση και CO2, συχνες αλλαγες νερου), σιγα σιγα χαλαγαν.
Φυσικα παιζουν ρολο και αλλα πραγματα, πχ πηρα ενα φυτο ευκολο (leucocephala) και το μετεφερα απο ενα ενυδρειο σε αλλο, που χρησιμοποιουσα ιδιο νερο στις αλλαγες μου, ιδιες τιμες στο ενυδρειο, ιδια ειδη ψαριων, ιδιο φωτισμο κλπ, απλα ηταν μεγαλυτερο το δευτερο.
Στο πρωτο ενυδρειο κλαδευα τη μιση ποσοτητα leucocephala καθε εβδομαδα, στο δευτερο ενυδρειο μεσα σε λιγους μηνες εξαφανιστηκε εντελως.
Σε αλλη φαση, για μερικους μονο μηνες, διατηρησα καποιους εχινοδωρους και spiky moss σε μηδενικες σκληροτητες, TDS 20ppm pH 5, θερμ 30-32C, blackwater κατραμι, και φωτισμο μετριο gro lux 0.4W ανα λιτρο.
Η moss, μου εκανε εντυπωση, που μεν δεν ειχε την τρομερη αναπτυξη και εμφανιση οπως σε αλλα ενυδρεια μου, αλλα καπου καπου εβγαζε και πρασινα νεα φρεσκα κεφαλακια.
Οι εχινοδωροι χαλαγανε σιγα σιγα.
Οταν ανοιξε το χρωμα του νερου και αρχισε να ανεβαινουν οι σκληροτητες κλπ και να πεφτει η θερμοκρασια, τα φυτα πηραν τα πανω τους φυσικα. Δεν ξερω ποσο θα αντεχαν.
ΥΓ1 Φυσικα η αναπαραγωγη (ιδιως σε F1000 ψαρια) δεν ειναι αποδειξη ιδανικων συνθηκων, οσο ειναι το προσδοκιμο ζωης.
ΥΓ2 Αν παραπληροφορησα ζητω συγνωμη, απλη αναφορα παρατηρησεων στα ενυδρεια μου και σε δισκοενυδρεια φιλων, εκανα.
Οποιος θελει μπορει να δοκιμασει κι απο μονος του, δεν του εβαλα το μαχαιρι στο λαιμο, αλλα ουτε ηταν ευτυχως και θεμα που θα ειχε επιπτωση στη ζωη των ψαριων του.
ΥΓ3 Καλο θα ηταν, για να βοηθησεις και τους αναγνωστες που τους ενδιαφερει, να κανεις αναλυτικη παρουσιαση των ενυδρειων σου και φυτων, μετρησεις μεθοδους κλπ γιατι δεν βρηκα καποιο χρησιμο θεμα σου στο προφιλ σου.