Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-02-12, 15:01
OlgaM Ο χρήστης OlgaM δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη, Νέα Παραλία
Προεπιλογή

Mίλησα με κάποιον προμηθευτή ψαριών και αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα: Αιφνίδιοι θάνατοι σκαλαριών χωρίς συμπτώματα και με "σωστές" μετρήσεις. Το αντιμετώπισε με μονοδόση dactopur. Εσωτερικά παράσιτα, σκουλήκια ή ταινία υποψιάζομαι.
Μόλις έκανα τη θεραπεία, οπότε δεν μπορώ να κάνω μετρήσεις τώρα. Ελπίζω να λύσει το πρόβλημα, έχω στεναχωρηθεί απίστευτα και είμαι στα όρια του πανικού
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Χρηστος Ζ. Εμφάνιση μηνυμάτων
τα ζεμπρακια αν ειναι ροζ ειναι γεννετικα μεταλαγμενα, μην προτιμας να αγοραζεις ψαρια που κανουν τοσο μπαμ στα χρωματα.
λοιπον ειχες δωσει λαθος μετρησεις για τα νιτρικα, 25 ειναι αποδεκτο οριο αλλα προσπαθησε να το κατεβασεις λιγο ακομα. οπως ειπε και ο φιλος απο πανω μηπως εβαλες τα ψαρια χωρις καραντινα και μεταδωθηκε καποια ασθενεια? και αυτο με το θολωμα και κιτρινισμα του νερου που λες και μετα κανεις αλλαγη νερου δεν μου καθεται καλα.
και κατι αλλο, μετρα και σκληροτητες και πες μας, γιατι μπορει να παιζει και αυτο ρολο. αν εχεις μεσα ασβεστολιθικες πετρες, τοτε θα εχεις υψηλο πεχα με σχεδον μηδενικες σκληροτητες, αφου χρησιμοποιεις μονο α.ο.

Δεν το ήξερα αυτό για τα ζεμπράκια, τα μετακίνησα ήδη στο δεύτερο - βοηθητικό ενυδρείο, γιατί τα "ταύτισα" με το πρόβλημα, χρονικά συμπίπτει η έναρξη των προβλημάτων με την εισαγωγή τους στο ενυδρείο. Το θόλωμα και κιτρίνισμα του νερού - παρατηρημένο σε βάθος μηνών - συνδέεται πάντα με τάισμα κατεψυγμένης ( cubes ) αρτέμια. Δεν ξέρω γιατί, κιτρινίζει το νερό ( εκτός του ότι βουλώνει συχνότερα τα φίλτρα και τις σωληνώσεις ). Όσον ήταν στην μεγάλη ανάπτυξη τα μικρά τάιζα συχνά αρτέμια ( επαναλαμβάνω καλής ποιότητας ), μόλις κατάλαβα τι προκαλεί στο νερό αραίωσα πάρα πολύ - τα μικρά φαινόντουσαν εξάλλου να μην έχουν τόσο επιτακτική ανάγκη "πρωτείνης". Τώρα τους δίνω μια στις τόσες για ποικιλία, αλλά βλέπω ότι πλέον και τα ίδια τα μικρά δεν τρελαίνονται όπως τρελαινόντουσαν για αρτέμια
Από τη στεναχώρια μου, ξέχασα και τους "τρόπους" μου, ευχαριστώ πολύ όσους αφιερώνουν χρονο με το θέμα
Υπόμνημα ΓιώργοςΚ για σκουλήκια και παράσιτα:

Το πρώτο σκαλαράκι που έχασα λίγες ώρες πριν πεθάνει είχε ανέβει προς την επιφάνεια σαν να ζητούσε οξυγόνο. Έβαλα την πρόσθετη αεραντλία και φάνηκε να συνήλθε, την επόμενη μέρα το βρήκα νεκρό. Υποψιάζομαι Gyrodactylus - φαίνεται στα ψάρια πριν πεθάνουν να "κλείνουν" τα βράγχια, ίσως ενστικτωδώς το αποδίδω εκεί το πρόβλημα, μακάρι να εντοπίστηκε σωστά η αιτία. Δεν έχω ωστόσο ισχυρές ενδείξεις έλλειψης οξυγόνωσης. Τα έχω πετύχει να "ξύνονται" στις ανούμπιες, αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό. Τι να πω, ελπίζω να διαγνώστηκε το πρόβλημα

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OlgaM : 24-02-12 στις 15:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01588 seconds with 10 queries