Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 12-01-12, 16:42
Το avatar του χρήστη manolischania
manolischania Ο χρήστης manolischania δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: XANIA
Προεπιλογή

Φίλτατε delta δεν απαντούσα σε εσένα αλλα στο nick74 που με ρωτάει .
Θα σου συγκεντρώσω πάντως αυτά που έχω γράψει εδώ μέσα που είμαι σίγουρος θα βγάλεις συμπέρασμα ότι πρόκειται για παρατηρήσεις έπειτα από μετρήσεις με οποιονδήποτε τρόπο εκτος τροφής που δεν έχω κάτσει ποτε να στρώσω έτσι ενυδρείο ούτε για να το παρατηρήσω και όχι κατευθυντήριες οδηγίες. Αν θες την άποψη μου δεν χρησιμοποιώ κανένα σκεύασμα εταιρίας για στρώσιμο ενυδρείου πλέον .

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolischania Εμφάνιση μηνυμάτων
Καμια σοβαρή εταιρία που φτιάχνει βακτήρια δεν σου λέει ότι κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνει η φύση . Αυτό που λένε είναι ότι καταφέρνουν να εγκλωβίσουν τα φυσικά βακτήρια σε κουτάκι . Επειδή τα τα συγκεκριμένα βακτήρια που θέλουμε μας τα χαρίζει η φύση αρκεί να τους ρίχνουμε λίγο αμμωνία ( να μην σου πω πως το στρώνανε οι νεάταρνταλ , πιστεύω το έπιασες το υπονοούμενο ) όπου καθημερινά μετράμε με test και όταν εξαφανίζεται προσθέτουμε την ανάλογη ποσότητα .
το ενυδρείο θα στρώσει και χωρίς να του βάλουμε απολύτως κανένα σκεύασμα , απλά ο πληθυσμός θα πρέπει εισέρχεται σε ποιο αραιά διαστήματα , στην αρχή .
-------------------------

p.s ανάλογα με την θερμοκρασία του ενυδρείου πάνω κάτω σε 25 μέρες είναι έτοιμο χωρίς τίποτα , όπως και δεν χρειάζεται κανένα μικροσκόπιο απλά μετρήσεις για παρακολούθηση του κύκλου του αζώτου.
Παράθεση:
Σαν νέος και επειδή μου αρέσανε οι μετρήσεις πειραματίστηκα με όλες τις μεθόδους και όλα τα σκευάσματα . Το αποτέλεσμα ήταν πάντα ίδιο, δεν επιταχύνεις απόλυτος τίποτα IMO , ο κύκλος του αζώτου χρειάζεται από 22 μέρες μέχρι 35 ανάλογα την θερμοκρασία
για τα ενυδρεία γλυκού νερού . Αν κάποιος έχει μετρήσιμο κάτι διαφορετικό ας το αναφέρει

Δυστυχώς και εγώ τότε ταλαιπωρούσα χρυσόψαρα
-------------------------

IMO με απλά λόγια
Αν το μπόλι που πήραμε εντός του ενυδρείου δεν φιλοξενούσε κανένα ψάρι η πολύ μικρό πληθυσμό δεν έχεις κάνει τίποτα , με μπόλι από ενυδρείο που φιλοξενούσε περισσότερα ψαρια από αυτά που θα βάλεις σε 2 μέρες κάτι θα κάνεις .
Το μπόλι μου φαίνεται είναι εντελώς παρεξηγημένο
Παράθεση:
άλλο το υπερφορτωμένο άλλο το άστρωτο δεν μίλαγα για άστρωτο ποιο πάνω

P.s έχω ξεκινήσει περίπου 50 ενυδρεία από την αρχή, τα μισά με σκευάσματα για ενυδρεία και 20-30 με μπόλι , σύνολο ~ 80
όλα μετρήσιμα καθόλη την διάρκεια 30 ημερών σχεδόν καθημερινά και έχω βγάλει τα παραπάνω συμπεράσματα .
Οποιος έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει σε μαγικά σκεύασμα που ανατρέπουν τα πάντα και να μην έρθει τούμπα το ενυδρείο μετά από 2-3 μήνες η και παραπάνω το θέλω και εγώ !! ( μην σου πω ότι ανοίγω και μαγαζί αύριο για να το πουλάω ως μοναδικό προϊόν του καταστήματος )
Παράθεση:
Το πείραμα που λες το έχω κάνει όπως γράφω παραπάνω όχι με 10 euro αλλα με 300 !!
Αποτέλεσμα ακριβώς το ίδιο , για να στρώσει το ενυδρείο με οποιοδήποτε σκεύασμα περάσανε ~ 30 ημερες όπως και χωρίς κανένα σκεύασμα .

P.sΗ διαφορα του JBL με τα υπόλοιπα start είναι ότι έχει λιγότερες πιθανότητες να μείνει μόνιμη ασπρίλα στο ενυδρείο αν το συγκρίνουμε ειδικά με αντίστοιχο τις sera που έτσι και το πάθεις δεν φεύγει ούτε μετά από 6 μήνες .
Παράθεση:
αμμωνία με το που βάλεις σκευάσματα έχεις κατευθείαν.

Να το πω ποιο απλά για να μην μπερδευτούμε με μετρήσεις , μπόλι με αρκετά βακτήρια πάνω του μετρήσεις ok , σκευάσματα μετρήσεις no ok σε διάρκεια 30 ημερών

Παράθεση:
Γιατί υπάρχει κόσμος που στρώνει το πρώτο του ενυδρείο και δεν θέλει να μεταφέρει ότι έχει μέσα αυτό το μπόλι - γιατί δεν θέλει να το στρώσει με αμμωνία όπου πρέπει να μετράει ανά 1 ημερα την αμμωνία και να συμπληρώνει , και πηγαίνει στην λύση ετοιμων βακτηρίων όπου βάζει την δόση που αναγράφεται από τον κατασκευαστή στο σκεύασμα και ξεμπερδεύει σε 25 μέρες με την ίδια βιολογία που θα είχε αν το έστρωνε με αμμωνία με τα ίδια έξοδα σε χρήματα καθώς δεν χρειάζεται να μετράει με test παρα μονο όταν θα είναι η ώρα να δει αν έχει στρωθεί το ενυδρείο και να κάνει την απαιτουμενη αλλαγή στο νεράκι και να βάλει ψαράκια σταδιακά όπου θα έκανε και στις 2 περιπτώσεις .
Τώρα για τα fast start βακτήρια και εισαγωγή ψαριών κατευθείαν
ένα έχω να πω : οποιος βιάζεται σκοντάφτει IMO .

ps για το στρώσιμο με τροφή το φτωχό μου μυαλό μου λέει ότι το ποιο πιθανόν είναι να δημιουργήσεις μόλυνση στο ενυδρείο και γιαυτον το λόγο δεν το έχω δοκιμάσει .
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01968 seconds with 10 queries