Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 15-12-11, 02:10
Το avatar του χρήστη pkiromitis
pkiromitis Ο χρήστης pkiromitis δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 31-01-2008
Περιοχή: Άνω Ηλιούπολη, Αθήνα
Μηνύματα: 14
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από platy Εμφάνιση μηνυμάτων
02)Blackwater (Kent Marine) = 17ml/week
03)Special Blend (Microbe-Lift) = 15ml/2 weeks
04)ph/KH minus
05)Discus Essential (Kent Marine) = 6ml/week κατα την δικη μου αποψη δεν χρειαζονται ΚΑΘΟΛΟΥ.....!! οσο για τις τροφες που με ρωτας ...σου ειπα απλα οτι ειναι πρωτεινουχες αρα να περιμενεις και μεγαλη συγκεντρωση νιτρικων κλπ δοκιμασε επισης D-50PLUS της τροπικαλ σε granul ,και την astacolor της ιδιας εταιριας σε φυλλαρακι !...
Thank you...
Δηλ. Βακτήρια (Special Blend ή οτιδηποτε παρεμφερι) δεν χρειάζεται να ρίχνω καθόλου???
Και το ph/KH minus να αφήσω το PH οτι μου δίνει το νερό της βρύσης???
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Chris82 Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να ειναι ολα μελι γαλα πρεπει η αμμωνια να ειναι μηδεν,το ιδιο και τα νιτρωδη.Το οτι ειχες εστω και λιγη αμμωνια απο πριν θα πει οτι η φιλτρανση ηταν ανεπαρκης για το φορτιο που παραγοταν.
Αυτη η βρωμα που βλεπεις μεσα στο φιλτρο σου ειναι αυτο που πρεπει να εχει ενα φιλτρο για να δουλευει σωστα.Εκει βρισκονται τα οφελιμα βακτηρια που κανουν τον κυκλο του αζωτου.Δεν υπαρχει λογος να καθαριζεις τα φιλτρα σου καθε μηνα εκτος και αν εχει πεσει παρα πολυ η ροη τους.Ακομα και τοτε καθαριζεις τα μηχανικα μερη(σφουγγαρια,βαμβακι) ενω το βιολογικο υλικο οταν το δεις να εχει μπουκωσει το ξεπλενεις σε νερο ενυδρειου.
Ο ογκος λοιπον της βιολογιας σου δεν επαρκει για τον τυπο ενυδρειου που εχεις και με τις καθαριοτητες που εκανες προφανως εχανες μεγαλο μερος απο αυτην με αποτελεσμα την ανοδο της αμμωνιας.
Τι κανεις τωρα λοιπον;
Αναβαθμιζεις την φιλτρανση σου με μεγαλυτερο σε ογκο φιλτρο και με ποιοτικοτερα υλικα,ξεκινας καθημερινες αλλαγες νερου,σταματας ολα αυτα που ριχνεις στο νερο σου(εκτος απο το αντιχλωριο),προσθετεις αεραντλια και ψαχνεις για μεγαλυτερο ενυδρειο καθως τα 120 λιτρα ειναι πολυ λιγα για αυτα τα ψαρια.
Ελπιζω να πανε ολα καλα.
Ευχαριστώ, αν και με το μεγαλύτερο ενυδρείο το έχω κατα νού αλλά τετοιες εποχές που περνάμε λίγο δύσκολο το βλέπω για άμεσα....
Αεραντλία εννοείς να την βάλω να δουλευει περισσότερες ώρες στο κυρίως ενυδρείο (στην γεννήστρα δουλεύει συνεχώς) ή να πάρω επιπλέον αεραντλίες???

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pkiromitis : 15-12-11 στις 02:10 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01673 seconds with 10 queries