Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-12-11, 14:18
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Plakas Εμφάνιση μηνυμάτων
Κατ'αρχή θέλω να πω ότι διαφωνώ με την πιο πάνω προσέγγυση του φίλου kgf12345. Κατά τη γνώμη μου πρώτα επιλέγουμε το ψάρι που θέλουμε και μετά βλέπουμε πως μπορούμε να το φιλοξενήσουμε σωστά.
Το να επιλέξω τι νερό θα χρησιμοποιήσω και μετά να ψάξω τι ψάρι τερειάζει στο νερό, νομίζω είναι λάθος αρχή σε αυτό το χόμπι.
ο λογος που προτεινω να κοιταξει το νερο πρωτα,ειναι γιατι ξεκιναει τωρα,και οπως πολλοι αρχαριοι ψαχνεται για το τι ψαρια ειναι καλυτερα για αρχη.αυτο αυτοματως(το οτι ξεκιναει τωρα)συνηθως περιοριζει καπως τις επιλογες.εκτος αυτου,αυτο που προτεινα ητανε μετρησεις στο νερο (Ph,gh,kh) και ταυτοχρονα να κοιταξει και το υπομνημα για επιλογες ψαριων σε μικρα ενυδρεια.αυτα τα δυο μαζι θα βοηθουσανε οποιονδηποτε να βρει με τι ψαρια να ξεκινησει.
πρωτον γιατι θα εχει μια εικονα αρκετων επιλογων και των παραμετρων τους(απτο υπομνημα)και θα εχει και μια εικονα για το νερο με το οποιο ξεκιναει.ετσι αν χρειαστει να αλλαξει το νερο,αναλογα και με τις τιμες που εχει στη βρυση θα ειναι πιο ευκολο να του προτεινει καποιος πως να "πειραξει" τη σκληροτητα "efficiently" για να το πω αγγλιστι.

αυτο ομως ειναι αναλογο του με τι νερο ξεκινας απτη βρυση.δεν το βλεπω λαθος,το βλεπω πρακτικο.εκτος αυτου δεν βλεπω καπου λαθος να λες σε καποιον που ξεκιναει να κανει μετρησεις,αφου ειναι ισως η πιο σημαντικη ρουτινα στο χομπι,μετα της αλλαγες νερου.ισως και πριν απο αυτες...

επισης απτα λεγομενα του καθενος,καταλαβαινεις τα προβληματα που μπορει να προκειψουν σε αυτα που του προτεινει καποιος.για παραδειγμα για καποιες ηλικιες (αν και τωρα πλεον για ολες) το οικονομικο ειναι μεγαλο θεμα.δεν υπαρχει λογος να του πω απτην αρχη: "διαλεξε οποιο ψαρι σου αρεσει και αν χρειαστει θα παρεις οσμωση." ξερεις οτι θα μπορει? η οτι θα χρειαζεται?χωρις καν να εχει διαλεξει ψαρι ακομα και χωρις να ξερεις τι νερο εχει στη βρυση?σιγουρα υπαρχει τροπος να γινουνε ολα,αλλα αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι θα χρειαστει να γινει κατι.μπορει να διαλεξει καποιο ψαρι και οι τιμες που εχει στη βρυση να δειχνουν οτι κανει δουλεια και με τυρφη.και για σκληροτητα και για Black water.

εξαλλου δε βλεπω με ποιο τροπο θα ενθαρρυνω περισσοτερο εναν αρχαριο αν του πω διαλεξε ψαρι και καθε φορα που θα διαλεγει ενα "δυσκολο" να του λεω οχι αυτο δε μπορεις να το κρατησεις γιατι ειναι δυσκολο η θελει πολυ μαλακο νερο και χρειαζεσαι Α.Ο καλυτερα κλπ κλπ.αν εχει τις τιμες του νερου του σαν μπουσουλα το βλεπω πολυ πιο ευκολο να διαλεξει κατι με οσο το δυνατον λιγοτερα "προβληματα".και αφου διαλεξει κατι και εχει τα δεδομενα με τα οποια ξεκιναει τοτε μπορει να γινει μια σωστη συζητηση για το τι μπορει να κανει και τι να αλλαξει και πως.

επισης να πω για να μην παρεξηγηθω,οτι προσωπικα,αν θελω να απαντησω σε καποιο θεμα το κανω μονο αν κατι απτα αναφερομενα μου εχει τυχει και εχω εστω και μια πολυ μικρη προσωπικη εμπειρια στο θεμα.αλλιως δεν απανταω καθολου,η αν απαντησω θα ειναι σε μορφη ερωτηματος ωστε να μαθω κιεγω περισσοτερα για το θεμα.ακομα κιαν κατι νομιζω οτι το ξερω η το καταλαβαινω.και ποτε δεν ειμαι απολυτος.με αυτο δεν υπονοω τιποτα απολυτως για κανεναν,απλα λεω τι κανω εγω προσωπικα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01755 seconds with 10 queries