Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-07-11, 18:45
Το avatar του χρήστη nicpapa
nicpapa Ο χρήστης nicpapa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Ρόδος
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από aquatropic Εμφάνιση μηνυμάτων
Για σε όλους. Ανακάλυψα ότι στο ενυδρείο μου ξεκίνησε τριχοειδής άλγη. Διαβάζοντας έβγαλα το συμπέρασμα ότι τα αυξημένα φωσφορικά και η ανισορροπία του co2 είναι μία από της αιτίες εμφάνιση της.
1)Το σύστημα diy του co2 ζάχαρη και μαγιά μήπως είναι επικίνδυνο για την ισορροπία και εξάπλωση άλγη?
2)Αν βάλουμε αντιφώσφορο θα επηρεάσει τα μακροστιχεία και αργότερα τα φυτά?
3)Τελικά η αλλαγές νερού τακτικά ανά 4 ημέρες το 30% και η συσκότιση του ενυδρείου, διακοπή τον λιπασμάτων μέχρι να φύγη είναι μια καλή λύση!
Κατα αρχη εχεις αναγνωρίσει την άλγη?
Δες εδώ : http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38816

Βάλε μια φωτογραφία να έχουμε μια εικόνα και τα στοιχεία του ενυδρείου απο εδώ:http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42408

1) Για την εξάπλωση δεν θα το έλεγα, απλα το co2 μας χρειάζεται για να πάρουν τα πάνω τους τα φυτά και να τραβάνε τα λιπάσματα ,
αν δεν τους δώσουμε παροχή co2 δεν θα μπορέσουν να τα καταναλωσουν,και οτι υπάρχει στο νερό παει στις άλγες .
Τώρα στην περίπτωση σου με diy co2 εχεις αστάθεια , και μικρή ποσότητα co2, μπορείς να συμπληρώνεις και seachem excel ταυτόχρονα.

2)Πάρε τέστ υγρά για να μετρήσεις τον φωσφορο , σε περίπτωση που εχεις κάνε μερικές αλλαγές.

3)Με το να αλλάζεις νερό προσθέτεις και co2 στο νερό, σε μικρη ποσότητα, τωρα για την συσκότιση
δεν σε βοηθάει γιατί η άλγη θα συνεχίσει να αναπτυσεται σιγα σιγά , τα φυτά ομως όχι .

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimitrios Εμφάνιση μηνυμάτων
θεραπεια με protalon 707 της esha και αν επιμενει επαναλαμβανεις μετα απο 15 μερες
Ποτέ δεν βάζουμε τετοια χημικά , άσε που δεν θα λύσει την αιτία του πρόβληματος.

Ενα θα σου πω που έχω καταλαβει και εγω με την εμπειρια, πρέπει να βρείς μια ισοροπια , λιπασματα-φως και co2 .
Αν έχεις φυτα που αναπτυσονται σωστα τοτέ δεν θα έχεις προβλημα και με τις άλγες.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01584 seconds with 10 queries