Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-07-11, 18:20
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikharalabo Εμφάνιση μηνυμάτων
Θελω ομως να σου σε ρωτησω κατι.Εχεις ρωτησει καποιον που να ξερει σχετικα με τις ριζες των φοινικών?
Στο λεω αυτο για τον εξης λογο,εγω στο νησι που μενω δεν εχω δικτυο,εχω στερνα.Οταν αποφασισα οτι θελω να εκμεταλευτω τον κηπο μου και μαζι με αλλα δεντρα και φυτα να βαλω 2-3 φοινικες ο γεωπονος μου το απαγορευσε κατηγορηματικα.ακομα και σε αποσταση 4-5 μετρων.Και αυτο γιατι (μετα απο ισως αρκετα χρονακια αναλογα με την αναπτυξη του φοινικα)η ριζα του μου ειπε οτι μεγαλωνει πολυ βαθια και 'ψαχνει' νερο,με αποτελεσμα μα την τρομερη δυναμη της να κανει 'κρακ' στο τσιμεντο της στερνας για να βρει το νερο της...
Για να πω την αληθεια βεβαια δεν το εψαξα και με αλλες γνωμες απο αλλους επαγγελματιες και εχω σκοπο να το κανω.Αν καποιος γνωριζει κατι περισσοτερο στο θεμα ας μας πει κατι σχετικα.
Αυτα απο εμενα και παλι μπραβο σου και να την χαιρεσε!Ελπιζω να βγει ψευτης ο γεωπονος η απλα ημιμαθης!
Φίλε μου, εξαρτάται καθαρά από το είδος του φοίνικα και όχι από τις ρίζες τους που ομολογώ πως πρόκειται για τις πιο πολυάριθμες σε αριθμό, αλλά τις πιο λεπτές και αδύνατες στο χώρο των δέντρων. Τα πλείστα είδη προέρχονται από χώρους όπου φυτρώνουν σε κοκκώδες χώμα ή καλύτερα αμμόχωμα.

Δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη δυνατότητα διύσδυσης στο μπετόν. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκ των υστέρων πρόβλημα, είναι το εκτόπισμα του κορμού τους, ιδιαίτερα στα είδη phoenix canariensis, phoenix dactylifera και washingtonia filifera. Eίδη δηλαδή που συναντούμε πολύ συχνά στις χώρες μας. Κάποια από τα τροπικά είδη που μεταφέρθηκαν πολύ πρόσφατα όπως οι Archontophoenix alexandrae και arecastrum romanzoffianum αναπτύσσουν σαφέστατα λεπτότερο κορμό έτσι που βασικά να έχουν πλύ μικρότερο εκτόπιστα σε περιορισμένο χώρο. Όπως και νά' χει, σίγουρα θα έχεις δει πισίνες με φοίνικες σχεδόν μέσα στο νερό.

Η ενύσχυση των τοιχωμάτων εννοείται.

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01614 seconds with 10 queries