Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
η ροη ειναι απο κατω προς τα πανω.η σειρα των υλικων ητανε,και ειναι ακομα με εξαιρεση τον ανθρακα που τον εβγαλα.
λοιπον απο κατω προς τα πανω οπως ειναι η ροη:
καλαθι πρωτο: ανθρακας,σφουγγαρια,υαλοβαμβακας
καλαθι δευτερο: σιποραξ υαλοβαμβακας
καλαθι τριτο: σιποραξ,υαλοβαμβακας
στο πρωτο καλαθι κατω κατω ειχα και λιγη τυρφη στο ενα απτα δυο διαμερισματα.(καθε καλαθι ειναι χωρισμενο στα δυο)
φιλτρο: fluval 305
για να καταλαβετε ακριβως τη ροη φανταστειτε το γραμμα U απτην αριστερη μερια κατεβαινει το νερο,περναει απτα σφουγγαρια που εχει το φιλτρο απτη μανα του σαν μηχανικη φιλτρανση,φτανει στο κατω μερος στο πρωτο καλαθι και ακολουθει διαδρομη προς τα πανω μεσα απολα τα καλαθια στην εξοδο.ολα αυτα σε ιδανικες συνθηκες ετσι,σιγουρα περναει νερο και ενδιαμεσα.αλλα σε γενικες γραμμες αυτη ειναι η διαδρομη του νερου.
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345
σωστα!η μοναδικη διαφορα στα υλικα ητανε μονο στο πρωτο καλαθι απο κατω οπου στο ενα διαμερισμα του ειχα βαλει και (ξαναεβαλα) λιγη τυρφη.αποκει και πανω ολα τα διαμερισματα σε ολα τα καλαθια εχουνε τα ιδια υλικα.σιποραξ και υαλοβαμβακας.
|
Οατν λες πρωτο καλαθακι (συμφωνα με τη ροη του νερου), συμπεραινω οτι εννοεις το κατω κατω καλαθι στον καδο.
Οποτε, τα "λαθη" που βρισκω ειναι:
α) Εχεις χαμηλα στον καδο την τυρφη, κατι που δυσκολευει στην αλλαγη της καθε 15-30 μερες αλλα και το νερο που εχει περασει απο την τυρφη παει μετα στα βιολογικα κατι που απο πληροφορια που εχω (ισως και λαθος) δεν ειναι οτι καλυτερο.
β) εχεις ξαναβαλει σφουγγαρια στο κατω καλαθι ενω το πρωτο μισο του καδου (η μια μερια) ειναι γεματο με τα μεγαλα σφουγγαρια στα σχαρακια.
γ) εχεις πολυ "υαλοβαμβακα" κατι που μειωνει γρηγορα τη ροη αφου ειναι ψιλοτρυπο υλικο (fine) και ειναι για λεπτομερη μηχανικο φιλτραρισμα, και τοποθετηση στο πιο ψηλο σημειο του καδου για ευκολη αλλαγη του χωρις να ενοχλουμε τα αλλα υλικα (ασχετα αν ετσι, ο υαλοβαμβακας ειναι στην αρχη της ροης πχ εσωτερικα φιλτρα juwel, ή στο τελος της ροης πχ εξωτερικα φιλτρα eheim).
Συμπερασματικα εγω θα εβαζα:
Τα σφουγγαρια στο πρωτο μισο του καδου οπως ειναι απο τη μαμα τους (αν και ειναι πολλα),
στο 1ο (κατω) καλαθι, σιποραξ
στο 2ο (μεσαιο) καλαθι, σιποραξ
στο 3ο (πανω) καλαθι, τυρφη σε δυο καλτσακια, ενα σε καθε κουτακι του καλαθιου (και θα τα αλλαζα εναλλαξ καθε 15 μερες τπ πιο παλιο για να ειναι παντα ισορροπημενης φρεσκαδας η τυρφη) και απο πανω της μια λεπτη φετα ξασμενη/αραιωμενη "υαλοβαμβακα".
Αν ειναι πολυ η τυρφη για τις τιμες που θες να "πιασεις" στο μαλακωμα του νερου, θα εβαζα στο πανω καλαθι, κατω σιποραξ και απο πανω λιγοτερη τυρφη.
Ολη η "μανουρα" δλδ θα γινεται στο πανω πανω καλαθι με την τυρφη και τον "υαλοβαμβακα" και στα σφουγγαρια που ειναι στο αλλο μισο του καδου και βγαινουν με τις σχαρες.