Θέμα: τυρφη
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-01-11, 14:23
Το avatar του χρήστη rastafarian
rastafarian Ο χρήστης rastafarian δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Μενιδι
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ROULAMID Εμφάνιση μηνυμάτων
delta 66 οπωςβ καταλαβαινεις σαν αρχαρια δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα με εχετε βοηθησει αρκετα και καθε μερα μαθαινω κατι καινουριο. την τυρφη την εβαλα υστερα απο παροτρυνση του συντηρητη μου. οχι δεν ηξερα οτι θελει αλλαγμα.δεν την εχω δει μεσα πως ειναι γιατι ειναι μεσα σε σακουλακι. μηπως ειναι κατι αλλο peat moss λεγεται κι ενας πετ σοπας μου ειπε οτι ειναι τυρφη. το εψαξα και στο ιντερνετ κι οντως ειναι τυρφη. ο πετ σοπας μου ειπε να την πεταξω αφου εχω ζωοτοκα και οτι αν δεν ειναι καλης ποιοτητας μπορει να μου ανεβασει την αμμωνια στα υψη. επισης μου ειπε οτι αν δεν σταματησω το αμολοκ θα εχω μονιμα αμμωνια αφου δεν αφηνει να δημιουργηθει βιολοογια αλλα εγω δεν θελω να ρισκαρω τα ψαρακια μου.την τυρφη την πεταξα παντως και περιμενω να δω αν θα εχω καμια διαφορα. στο φιλτρο δεν εχω ανθρακα. μονο σιποραξ και υαλοβαμβακα αλλα πηρα κι ενα εξτρα μικρο φιλτρο κι εβαλα το οποιο ειχε ανθρακα μεσα αλλα δεν τον εβγαλα. βεβαια εχω ανεμοστροβιλο τωρα μεσα στο ενυδρειο που δεν ξερω αν ειναι καλο. ολα αυτα μεχρι να βαλω το εξωτερικο φιλτρο που εχω αναποθεσει ολες μου τις ελπιδες σε αυτο. μονο που θα χρειαστω μπολι αν ενδιαφερεται κανεις να μου δωσει οταν παρω το εξωτερικο
Η τυρφη δεν νομιζω οτι σου ανεβαζει τοσο πολυ την αμμωνια και οντως δεν την χρειαζεσαι για τα ζωοτοκα.την peat moss δεν την γνωριζω μιας και εγω χρεισημοποιω αλλες μαρκες και ποτε δεν ειχα προβλημα αμμωνιας απο τυρφη,μονο στο βαρελι μετρησα αμμωνια αλλα μολις μπηκε στο ενυδρειο εξουδετεροθικε απο τα βακτιρια του φιλτρου.την τυρφη την βαζουμε παντα μεσα σε μια καλτσα.καλα εκανες και την εβγαλες απο μεσα.επεισης την αμμωνια την μετρησες αφου εβαλες μεσα την τυρφη η την ειχες απο πριν?νομιζω οτι τον ανθρακα πρεπει να τον βγαλεις και να βαλεις και εκει βιολογικο υλικο.μηπως εχει ψωφισει τιποτα μεσα στο ενυδρειο σου και δεν το εχεις δει με αποτελεσμα να σου ανεβαζει αμμωνια?
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01547 seconds with 10 queries