Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-09-10, 10:03
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από amalia Εμφάνιση μηνυμάτων
... ειναι πολυ ευκολο να κλεινεις τα ματια σε ολα αυτα και να τα προσπερνας λεγοντας οτι θα φροντισει η φυση ... και εγω αυτο εκανα χρονια πριν παρολη την αγαπη μου για τα ζωα.. τις ιδιες αποψεις ειχα με σενα ...
Ποιός σου είπε ότι εγώ κλείνω τα μάτια και προσπερνάω? Δεν ξέρεις τι κάνω και ποτέ δεν είπα ότι θα φροντίσει η φύση.
Είπα ότι θα έπρεπε να τα παίρνουμε και να τα φροντίζουμε όλοι εμείς, αντί να τρέχουμε ν' αγοράζουμε ράτσας.

Εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ να αγοραζουν ολοι καθαροαιμα κουταβια. Εγω ειπα οτι εαν καποιος επιθυμει καθαροαιμο για καποια χαρακτηριστικα του να το αποκτησει με το σωστο τροπο.
Ναι δεν είπες, αλλά ούτε είπες ότι αν οι μισοί που αγοράζουν καθαρόαιμο έπαιρναν ένα από τον δρόμο, δεν θα υπήρχαν αδέσποτα.

Το προβλημα των αδεσποτων δε θα λυνοταν ετσι... αφου ολοι εμεις που εχουμε πρωην αδεσποτα (μεσα σε αυτους ειμαι και εγω) θα τα ζευγαρωναμε οπως προσταζει η φυση και θα δημιουργουσαμε αλλη μια σειρα εν δυναμει αδεσποτων
Η σειρά των εν δυνάμει αδέσποτων δεν δημιουργείται αν αναγνωρίσεις και στο ημίαιμο το δικαίωμα της αναπαραγωγής, όπως το αναγνωρίζεις στο καθαρόαιμο,
αλλά από ανεύθυνους ιδιοκτήτες που θα πετάξουν στον δρόμο και το ημίαιμο, όπως πετάνε και καθαρόαιμα, ή δεν έχεις δει αδέσποτα καθαρόαιμα?

Ας πηδηξει ο Μπ... θα κρατησω ενα κουταβι του επειδη θα ειναι ιδιο με αυτον (αλλο ψεμα και αυτο!) και τα αλλα κουταβια ας τα χαρισουμε σε ανθρωπους που απλα ενθουσιαστηκαν με την κουταβοφατσα τους...
Αν βρω υπεύθυνα άτομα να τα δώσω, κανένα κουτάβι του σκύλου μου δεν θα κρατήσω, θα μαζέψω ένα ακόμη αδέσποτο κι ας μην έχει pedigree και πιστοποιημένα χαρακτηριστικά, θα έχει ψυχή.
Και όλοι αυτοί που "ψωνίζουν" καθαρόαιμα στα πετσόπς, δεν το κάνουν επειδή ενθουσιάστηκαν με την κουταβόφατσά τους? μήπως είναι πιο υπεύθυνοι απ' αυτούς που παίρνουν ημίαιμα?

Μετα απο 7-8 μηνες που δε θα ειναι πια κουταβια ομως, θα τρωνε πραγματα, θα γαυγιζουν, θα ειναι μπελας... καποια απο αυτα ας τα παμε σε ενα βουνο να τα αφησουμε.. αλλωστε σκυλια ειναι η φυση θα φροντισει γι αυτα
Αυτή τη νοοτροπία δεν μπορώ να καταλάβω, θεωρείς δεδομένο ότι το ημίαιμο θα είναι μπελάς και θα χαλάει τον κόσμο, ενώ το καθαρόαιμο θα είναι τύπος και υπογραμμός.

Δε μου κανουν εντυπωση οι αποψεις που ακουω...αλλωστε τις ιδιες ειχα και γω! Σημασια εχει το δικο μας σκυλι να ειναι καλα, να ζευγαρωσει, να γνωρισει τον ερωτα... εξω απο την πορτα μας τι σημασια εχει ποσα πεθαινουν απο ανευθυνα ζευγαρωματα?
Ενώ το ζευγάρωμα του καθαρόαιμου είναι υπεύθυνο, επειδή συνοδεύεται από pedigree και αποφέρει 400-700 ευρώ το κουταβάκι στον ιδιοκτήτη?
Αν το κουτάβι το πάρει ανεύθυνος άνθρωπος, αυτό θα καταλήξει στον δρόμο, είτε το έχει πληρώσει, είτε όχι, είτε είναι ημίαιμο, είτε όχι.

Αυτα δεν ειναι εγωισμος και ματαιοδοξια?
Άποψή σου, εγώ πάλι νομίζω ότι εγωισμός και ματαιοδοξία είναι να ζητάς pedigree, να τα κουρεύεις "σύμφωνα με τα πρότυπα της φυλής", να τα
πηγαίνεις σε διαγωνισμούς κι εκθέσεις, να πουλάς τα παιδιά τους κι όταν τα χάσεις, να ψάχνεις άλλες ράτσες, αντί να σώσεις ένα αδέσποτο.
Αυτό σημαίνει "να κλεινεις τα ματια σε ολα αυτα και να τα προσπερνας λεγοντας οτι θα φροντισει η φυση" και δεν το κάνουν όσοι μαζεύουν ημίαιμα
από τον δρόμο, το κάνουν όσοι τρέχουν ν' αγοράσουν ράτσας, ενώ ξέρουν ότι θα μπορούσαν να σώσουν ένα αδεσποτάκι (χωρίς pedigree).
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01905 seconds with 10 queries