Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-01-10, 16:33
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Smile

Οι επιλεκτικες αναπαραγωγες δεν μεταλλασουν το ψαρι! Το ανοσοποιητικο τους συστημα εχει φτιαχτει συμφωνα με το dna τους! Εχω διαβασει οτι τα βακτηρια - ιοι σε χαμηλο ph (η τουλαχιστον οξυνο νερο) δεν πολλαπλασιαζονται τοσο γρηγορα η και μερικα δεν αντεχουν!
Κατα τη γνωμη μου "υποφερουν" απο την γεννηση τους σε τετοιες συνθηκες αφου κατευθειαν τα εισαγουμε σε αγνωστες (για τον οργανισμο τους) σε αυτα ασθενειες και βακτηρια προκαλωντας τους ενα μονιμο στρες αφου προσπαθει ο οργανισμος τους να δημιουργησει αντισσωματα ωστε να τα καταπολεμησει!! Ειναι σαν να γεννηθει ενα ανθρωπινο μωρο και να του κανεις ολα τα εμβολια με την μια! Το οτι επιβιωνουν δεν παει να πει οτι δεν ταλαιπωριουνται κιολας! Με αυτη τη λογικη συμφωνα με το παραπανω παραδειγμα και οι ανθρωποι θα επρεπε να εχουν ενσωματωσει τα αντισσωματα που δημιουργουνται με την βοηθεια εμβολιων αφου οι προηγουμενες γενεες τα ειχαν! Δυστηχως (η ευτυχως) η εξελιξη των οργανισμων χρειαζεται χιλιαδες χρονια να γινει! Εκτος αν οι ποικιλιες που αναφερεις ειναι "προιον" του ανθρωπου κατι σαν τα παπαγαλοψαρα!
Οι αναπαραγωγες απο μεγαλους εκτροφεις γινονται σε νερο βρυσης αφου ειναι δαπανηρο να χαμηλωνουν ph και σκληροτητες! Ειναι λαθος ομως ... αυτη η τακτικη (παλι συμφωναμε τη γνωμη μου) οπως επισης ειναι λαθος να ιυοθετουμε την δικη τους προσεγγιση!
Για μενα δεν ειναι τιποτα αλλο αποδεκτο απο το τελειο και συμφωνα με τα παραπανω θα πρεπει να δινουμε στα ψαρια μας τις καταλληλες συνθηκες και να μην κανουμε "εκπτωσεις" σε οτι απαιτουν!
Το Ph μεταβαλλεται λογαριθμηκα και ειναι πολυ μεγαλη η διαφορα του απο οτι αντιλαμβανομαστε! Επισης ειναι τεραστια η διαφορα μεταξυ αλκαλικου νερου και οξινου! Σε οξινο νερο δεν φοβασαι τη συγκεντρωση της αμμωνιας στο νερο αφου αυτη δεν ειναι τοξικη και σε ενα ενυδρειο - γεννηστρα με μικρα ειναι πολυ χρησημο και αυτο!
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι προσπαθω να αναπτυξω αυτα που εχω που εχω διαβασει αλλα και δει στη πραξη χωρις να υπαρχει προθεση αντιπαραθεσης! Ισως εππηρεασμενος απο τα my precious δισκακια .. μου αρεσουν τα χαμηλα Ph... Αλλα και στα αλλα ψαρακια που προερχονται απο χαμηλα ph την ιδια αντιμετωπηση εχω!
Βεβαια και ο Stendker αναπαραγει τους καλυτερους δισκους σε ph>7 αλλα οταν βλεπει υπονοια αρρωστιας το μειωνει στο 6 ... αυτο για μενα λεει πολλα!

Συμπληρωνω προς αποφυγη παρανοησης οτι θα πρεπει βεβαια ... να κανουμε μακροχρονια προσαρμογη (σε καποιο ψαρι που αγορασαμε) απο ph 8 π.χ. σε 6 αλλιως το σοκ στο ψαρι ... θα ειναι μεγαλο!! Τουλαχιστον εγω αυτο εκανα ... και τα προβληματα ειναι παρελθον! Η φυση εχει προνοησει για τα παντα!
Και τελικα γιατι να "παιζουμε" με τις ανοχες τους και να μη τους δωσουμε αυτο που πρεπει? Ωστοσο και απο πρακτικη πλευρα το οξυνο νερο ειναι μεγαλος συμμαχος ... γιατι να μην το "εκμεταλλευτουμε"?

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 15-01-10 στις 18:12
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01635 seconds with 10 queries