Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pleco
Επειδή έχω βγάλει κάποτε κι ένα γκάπυ μέσα από το φίλτρο , 2 φορές μάλιστα , αλλά από την πλευρά της αντλίας ξέρω ότι για να τα καταφέρω να τα πιάσω έχω πιθανότητες μόνο αν κατέβει η στάθμη του νερού...
Αναρωτιέμαι πώς μπαίνουν τελικά στο φίλτρο...Για τα γατόψαρα σκέφτηκα ότι κάποια κολλημένα στην είσοδο του φίλτρου αυγά παρασύρθηκαν και μπήκαν μέσα , αλλά το γκάπυ πώς μπαινόβγαινε?
|
Μπορεί και τυχαία, μπορεί και από ένστικτο (να βγαίνει το γκαπυ που λες, αν και δύσκολο το κόβω. Μήπως ήταν περισσότερα και έβλεπες κάθε φορά διαφορετικά); Εάν σου περνάνε συνέχεια μικρά βάλε αρκετό υαλοβάμβακα στην εισαγωγή του φίλτρου (όχι να κάνεις παχύ στρώμα αλλά να πιάσεις όλο το άνοιγμα του φίλτρου) ή βάλε κανά τούλι από μπομπονιέρα (με τις κατάλληλες τρυπούλες σε διάμετρο για να μην μπουκώσεις το φίλτρο).
Εάν σου είναι μέσα στο φίλτρο σε σημείο που δεν φτάνει η απόχη, δοκίμασε να το ρουφήξεις με σωληνάκι του αέρα (πρώτα το γεμίζεις νερό από το ενυδρείο και μετά κυνηγάς το ψαράκι, με την προυπόθεση ότι είναι τόσο μικρό το ψαράκι που να χωράει άνετα στο σωλήνα. Αλλιώς πας σε μαγαζί που πουλάει είδη κήπου, που έχουν διάφανους σωλήνες σε διάφορα μεγέθη και παίρνεις κανά 2 μέτρα).