ΠΡΟΣΟΧΗ για αυτό που ειπώθηκε παραπάνω σχετικά με τη βάση του ενυδρείου. Στο δικό μου Juwel Rio 180 στις οδηγίες έλεγε ΡΗΤΑ να μην τοποθετηθεί κανένα υλικό ανάμεσα στο ενυδρείο και το έπιπλο.
Διάβασε τις οδηγίες σου, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η Juwel λέει όχι. Ο συνχομπίστας που λέει να βάλεις κάτι ανάμεσα μάλλον δεν έχει Rio...
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Manolis
Εχω μια απορία σχετικα με το στρωσιμο.
Αν βαλω σημερα τα φυτα και την διακοσμηση και μετα αρχισω το στρωσιμο με αμμωνια δεν θα πρεπει να ανοιγω και τα φωτα σιγα σιγα.Οταν θα τελειωνει ο κυκλος του αζωτου και θα εχω γεμισει νιτρικα λογο του στρωσιματος δεν θα γεμισω και αλγη??
Μηπως να αρχισω δηλαδη το στρωσιμο και αφου κανω και την τελευταια αλλαγη για να βαλω τα ψαρια τοτε να βαλω και τα φυτα??
|
Αν αρχίσεις το στρώσιμο μπορείς να βάλεις και φυτά, και φυσικά θα πρέπει να ανοίξεις και τα φώτα. Ο κύκλος του αζώτου θα κάνει γύρω στις 6 βδομάδες. Εντωμεταξύ θα πρέπει να φροντίσεις τα φυτά με φωτισμό και λίγο λίπασμα, προσεκτικά. Άλγες θα έχεις, όπως κάθε νέο ενυδρείο, αλλά αν το προσέξεις δε θα είναι τίποτα τραγικό.