06-08-09, 02:17
|
 |
Professor
|
|
Περιοχή: Αθηνα
|
|
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimitris21
προφανώς πιο ακριβά είναι τα υγρά γιατί εδώ μιλάμε για το αρχικό κόστος αγοράς και όχι για ποιο από τα δυο μακροπρόθεσμα έχει μικρότερο κόστος
Οπως το δει καθενας
δεν μου δίνεις μια σαφή απάντηση. σχετικά με την υγρασία που λες νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να τα διατηρούμε σε κατάλληλο χώρο, όπως και στο χέρι μας είναι να μην προμηθευτούμε ληγμένα υγρά τεστ, ή που λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σου ειπα : "Εως πολυ"... μπορουν να πεφτουν εξω.
Θες ακριβως ποσο πολυ?
Καθε φορα που ανοιγουμε το κουτι της συσκευασιας φτανει για να παρει την υγρασια που θα τους μειωσει τη "ζωη", οσο κι αν προσεχουμε.
δλδ μου λες ότι αν κάποιος βγει και πει ότι έχει 0,2 NH3 με PH 7 θα τον καθησυχάσεις ότι το ενυδρειο του είναι μια χαρά?
Οχι αλλα θα ξερει οτι δεν ειναι αναγκη να κανει επειγουσα αλλαγη, το εξηγησα. Οπως επισης και οτι ισως δεν χρειαζεται να πεταξει το νερο που προετοιμαζε με τυρφη στο βαρελι για τοσο μικρη ενδειξη.
γι αυτό και εμείς φροντίζουμε να τον εφοδιάσουμε με ολόκληρη την σειρά των υγρών τεστ για να πεθάνει από γηρατειά. μήπως να του επισημάνουμε ότι πρέπει να αγοράσει και chiller για τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες?
Για τα τεστ την ειπα την αποψη μου, για τα chiller την εχω πει επανηλλειμενως, οτι ειναι περιττα σε γλυκου νερου και γι'αυτο προτεινα φτηνες diy κατασκευες με ανεμηστηρακια, ακομα και για μονομαχους.
Να δροσιστει και λιγο ο φτωχος μονομαχος.
το μήνυμα το δικό μου είχε μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. δεν είναι δυνατών σε όλους που πάνε να ξεκινήσουν ένα ενυδρειο και ανεξάρτητα από το είδος του ενυδρείου που θέλουν να φτιάξουν, με το καλημέρα να τους παροτρύνουμε να αγοράσουν ολόκληρη σειρά από υγρά τεστ. και επαναλαμβάνω ότι αυτό το λέω λόγο αρχικού υψηλού κόστους που έχουν τα υγρά τεστ.
και από τη δική μου εμπειρία θα πω ότι ακόμα έχω στο ντουλάπι τα πρώτα υγρά τεστ που αγόρασα μαζί με το πρώτο μου ενυδρειο.
|
Πιστευω οτι α) η μετρηση με στικ δεν ειναι τοσο σωστη και αξιοπιστη.
β) η μετρηση των παραμετρων του νερου (η αξιοπιστη και σωστη) ειναι ενα απαραιτητο στοιχειο για την υγεια του ενυδρειου.
Και γ) η λαθος μετρηση ειναι χειροτερη απο την καθολου μετρηση.
Αν διαφωνουμε σε αυτα δεν αξιζει να συζηταμε.
Το αν μπορει καποιος να διαθεσει χρηματα και για στικ ειναι αλλη υποθεση, εμεις απλα παραθετουμε τα στοιχεια και τις προτασεις μας.
Το τι θα κανει ο καθε χομπυστας ειναι θεμα επιλογης του και θεμα της τσεπης του.
Η δικη μου επιλογη ειναι αυτο που λεει η υπογραφη μου. "Σκεψου πριν αγορασεις".
Αν το ζωντανο που θα βαλω στο ενυδρειο μου θελει 1000 εβρω εξοπλισμο για να ζησει αξιοπρεπως πρωτα θα βρω τα 1000 εβρω και μετα θα αγορασω το ψαρι.
Αλλιως θα παρω ψαρι που ζει με λιγοτερα.
Κανενα ομως δεν ζει για πολυ, σε νερο που δεν ξερουμε το μπορει να εχει μεσα και τι παραμετρους εχει.