Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από filimonas2
σε θεμα που ανοιξα μου(για ενα μονομαχοενυδρειου πουθα ηθελα να στεισω) μου ειπαν ναπαρω τεστ σε στικακια...
αλλο ατομο μου λεει να παρω υγρα τεστ...
τι ν ακανω τελικα?...το θεμα ειναι πρωτα απ ολα να μην βασανιζω το ψαρακι ετσι ποιο ειναι σωστο?
αν δω οτι δεν μπορω να αγορασω τα ποιο ακριβα τεστ αλλα αυτα ειναι ανεγκεα για την ευημερια του ψαριου προτιμο να μην το στεισω μεχρι να μπορω...
|
όπως θα δεις και σε πολλά άλλα ποστ, τα στικάκια δεν θεωρούνται αξιόπιστα (εγώ τα δοκίμασα, και δεν ξανα-αγόρασα). Τα υγρά τεστ είναι καλύτερα. Θα χρειαστείς σίγουρα τεστ για ΝΗ3, και ΝΟ2 γιατί αυτές οι 2 ενώσεις είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς. Αν θα έχεις και φυτά, μάλλον θέλεις και για ΝΟ3, PO4, και Fe.
Τα στικάκια σου δείχνουν και Ph και σκληρότητες, αλλά αυτά μπορεί και να μη τα χρειάζεσαι. Εγώ π.χ. πήγα ένα δείγμα νερού σε ένα πετ σοπ και μου το τεστάρισαν εκεί, χωρίς να αγοράσω όλο το τεστ. Οι σκληρότητες μπορεί να παίξουν λίγο εποχιακά, αλλά σε ενυδρείο χαμηλών απαιτήσεων αυτό συνήθως δεν πειράζει. Το ΚΗ θα είναι καλό να το ξέρεις αν και όταν βάλεις διοξείδιο.