Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 27-07-09, 16:12
yiannossavva Ο χρήστης yiannossavva δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 23-05-2007
Περιοχή: Λευκωσία-Κύπρος
Μηνύματα: 686
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
Εννοείς βέβαια τα ψάρια κρύου νερού που γενιούνται και μεγαλώνουν σε περιβάλλον λίμνης. Αν εννοείς αυτίο,τότε συμφωνώ και εγώ μαζί σας στα πιο κάτω:
1. Είναι σαφώς πιο ανθεκτικά,
2. Έχουν φυσικότερη και κοινονικότερη συμπεριφορά έναντι στα άλλα ψάρια.
3. Έχουν περισσότερη ταχυποψία στους εχθρούς τους και όχι μόνο.

Διαφωνώ εν μέρει στο θέμα του:
1. Νανισμού και στο
2. ότι μεγαλώνουν γρηγορότερα στη λίμνη
...και εξηγούμαι όσο το δυνατόν πιο απλά:

Όλα τα πιο πάνω οφείλονται βασικά και με τον ετήσιο κύκλο της ζωής τους. Κάθε εποχή σχετίζεται με κάτι σημαντικό γι' αυτά τα ψάρια.

Σχετικά με τον νανισμό, αν και εγώ προσωπικά δε θα έβαζα ποτέ χρυσόψαρο σε ενυδρείο, εντούτοις αν μπορέσεις και δώσεις τις καταλληλότερες συνθήκες και φυσικά πολλά-πολλά λίτρα είναι σίγουρο ότι θα προσεγγίσουν το τελικό τους μέγεθος και μάλιστα γρηγορότερα απ' ότι στη λίμνη.

Εξ' όσων γνωρίζω όμως, το χρυσόψαρο στο ενυδρείο, δε θα ζήσει τόσο όσο αυτό που ζει στη λίμνη. Σε αυτό επηρεάζουν άμεσα και πάλι οι συνθήκες στη λίμνη. π.χ. στο ενυδρείο, έχουμε ολόχρονα παρόμοιες σχετικά ψηλές θερμοκρασίες που επιτρέπουν πάντα γρηγορότερο μεταβολισμό, γρηγορότερη ανάπτυξη (ανά το έτος) άρα και μικρότερη διάρκεια ζωής.

Κάπου εδώ απαντάται και το δεύτερο σκέλος της ενότητας των διαφωνιών μου. Ενώ γενηθούν (άνοιξη) τα ψαράκια στη λίμνη, είναι και η περίοδος όπου όλη η ζωή είναι σε τέλεια ανάπτυξη. Επωφελούνται του γεγονότως και απλά "αρπάζουν τον ταύρο από τα κέρατα" παιρνώντας πολλές ώρες της ημέρας στο φαγητό που υπάρχει πλουσιοπάροχο (άλγες κυρίως) σε συνδυασμό με την μεγάλη περίοδο της μέρας. Σε αυτό οφείλεται και η πιο γρήγορη ανάπτυξη τους από τα ψάρια του ενυδρείου. Η διαφορά είναι ότι κατά την χειμερινή περίοδο, παύουν όλα αυτά να ισχύουν, με αποτέλεσμα τα ψάρια του ενυδρείου να πάρουν ένα προβάδισμα μέχρι και την επόμενη άνοιξη. Το γεγονός αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, άρα αναλογιστείτε....!

Προσωπικά θα παρακαλούσα και τον Σωκράτη να μας πει κάτι αν γνωρίζει κάτι περισσότερο σε αυτό που η εμπειρία και οι γνώσεις του είναι μεγάλο κεφάλαιο και πολύτιμες για όλους.
Βασίλη αν θεωρήσουμε ότι η αναπαραγωγή γίνετε συνήθως την άνοιξη τότε σίγουρα με το δικό σου σκεπτικό θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα.
Ξέρεις ότι για ότι λέω και υποστηρίζω κάτι είναι βάση σε κάτι που δοκίμασα.
Μιλάω για ψάρια της ίδιας γέννας!
Προσωπικά πιστεύω ότι σημαντικότερο είναι το πώς θα αναπτυχτούν στα πρώτα στάδια της ζωής τους. Αν δηλαδή ένα ψάρι πάθη νανισμό τότε δεν υπάρχει θεραπεία.
Για το πόσο άγρια η φιλικά θα γίνουν στο μέλλον δεν έχω εμπειρίες ακόμα.
Πάντως το ψαράκι που βρήκα στην λίμνη τα έπιασα στις παλάμες τον χεριών μου!
Ίσως ήταν τυχαίο δεν ξέρω θα δείξει.
 
Page generated in 0,01762 seconds with 10 queries