Σε ό,τι αφορά στο ick, θα δεις και στο λινκ που σου έδωσε παραπάνω ο Πάνος, ότι η πιο διαδεδομένη θεραπεία είναι ο συνδυασμός αλατιού και ανόδου θερμοκρασίας.. Ανεβάζεις τη θερμοκρασία στους 30, και μετά ρίχνεις αλάτι (όχι το κοινό που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, είτε να πάρεις ενυδρειακό, είτε χοντρό μαγειρικό χωρίς πρόσθετα)..
Τη δοσολογία τη λέει τόσο στο site παραπάνω, όσο και εδώ:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221
(20-30γραμμάρια αλάτι, δλδ 2 κουταλιές της σούπας, ανά 10 λίτρα νερού)
Αν το πρόβλημα είναι προχωρημένο, κάνε και ενδιάμεσες αλλαγές νερού (ανά 2-3 μέρες), προσθέτωντας και την ανάλογη ποσότητα αλατιού σε κάθε αλλαγή..
Συνεχίζεις έτσι για καμιά 10αριά μέρες, και μετά απομακρύνεις το αλάτι με σταδιακές αλλαγές νερού..
Όπως και να έχει, όμως, με ένα τόσο μεγάλο ψάρι σε 40 μόνο λίτρα, σίγουρα θα έχεις κι άλλα προβλήματα στο μέλλον.. Γενικά θα πρέπει τα ψάρια που διατηρούμε να βρίσκονται στις κατάλληλες γι'αυτά συνθήκες.. Και πάλι όμως, για το συγκεκριμένο ψάρι, αν διαβάσεις το banner στην κορυφή της σελίδας, οι "ιδανικές" συνθήκες, αποτελούν κι αυτές ένα μεγάααααλο ερώτημα.. Σε στενοχωρώ ίσως, αλλά καλύτερα να στενοχωρηθείς τώρα και να κάνεις κάποιες απαραίτητες αλλαγές, για να συνεχίσεις σωστά, παρά να απογοητευτείς στο μέλλον και να τα παρατήσεις.. Καλή συνέχεια και καλή τύχη στο ψαράκι σου..