Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 07-03-09, 01:05
manolis1976 Ο χρήστης manolis1976 δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 02-01-2009
Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Μηνύματα: 204
Προεπιλογή

"Οι ψύκτρες Peltier αποτελούνται από δύο διαφορετικά υλικά, τα οποία όμως ενώνονται σε δύο σημεία. Το ένα θερμαίνεται και το άλλο ψύχεται, ακριβώς όπως στο φαινομένο Peltier. Η εξήγηση είναι σχετικά απλή. Χρησιμοποιούνται δύο υλικά με διαφορετικό αριθμό ηλεκτρονίων. Αυτά ενώνονται σε δύο σημεία με αγώγιμο υλικό, οπότε για να αποκατασταθεί η ισορροπία και να υπάρχει παντού ομοιόμορφη κατανομή ηλεκτρονίων, ελεύθερα ηλεκτρόνια μετακινούνται μεταξύ των υλικών και δημιουργείται έτσι ένα Ηλεκτρικό Πεδίο. Αν εφαρμόσουμε Ηλεκτρικό Ρεύμα στο σύστημα, τότε θα συμβεί το εξής: στην προσπάθειά του να διατηρήσει την ισορροπία του, στο ένα σημείο ένωσης θα απορροφάται ενέργεια από το περιβάλλον (ψύξη), ενώ στο άλλο θα αποβάλλεται ενέργεια στο περιβάλλον με τη μορφή θερμότητας (θέρμανση). Το φαινόμενο γίνεται πιο έντονο όσο αυξάνεται η ένταση του ρεύματος που εφαρμόζεται." λινκ απο εδω.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yannis_K Εμφάνιση μηνυμάτων
Για να είμαι ειλικρινής Μανώλη δεν ξέρω πως λειτουργεί εσωτερικά από θεωρητικής πλευράς. Στην δική μας εφαρμογή το βλέπω σαν ένα "μαύρο κουτί" που μεταφέρει θερμότητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Εδω ακριβως ηταν που δεν καταλαβαινομασταν , εγω ναι μεν θεωρησα οτι μεταφερει θερμοτητα , αλλα Δημιουργοντας αυτη την διαφορα με το ρευμα οπως λεει παρακατω.Ετσι οταν οι διαφορες θερμοκρασιας των δυο ακρων δεν ειναι πολυ μεγαλες οπως ενυδρειο περιβαλον η ταλαντωση των ηλεκτρονιων μπορει να δημιουργησει την διαφορα θερμοκρασιας των δυο πλευρων , ενω οσο μεγαλωνουν η "απωλειες" τοσο (αναλογα τα βατ)μειωνεται η δυνατοτητα των ηλεκτρονιων να ανταπεξελθει σε αυτο.Και ετσι εξηγειται και το διαγραμα .Εσυ τι λες???Καπως ετσι δεν ειναι??

και οσον αφορα αυτο που ανεφερες

"Με διαφορά 80 βαθμούς peltier γιόκ " εγω αντιλαμβανομαι οτι δεν ισχυει αλλα το αντιθετο θα γινοταν σε ιδανικες συνθηκες!!!
-------------------------
Ριξτε και μια ματια εδω ιδιαιτερα ενδιαφερον ειναι το σημειο που αναφερει το παρακατω

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ:
To peltier για να λειτουργησει χρειαζεται ενεργεια (θα μου πειτε το ξερουμε αλλα ποσο?)! Η ενεργεια που χριαζεται το καθε peltier για λειτουργησει εξαρταται απο την % διαφορα θερμοκρασιας που παρουσιαζουν οι κεραμικες του πλακες μεταξυ τους! Ετσι υπαρχουν peltier που χρειαζονται 15watt για να λειτουργησουν αλλα και αλλα που θελουν 125,200,300 watt αντιστοιχα! Για χρηση σε cpu χρειαζεται peltier απο 125 και ανω!
__________________
Να χουμε...να λέμε

......................

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη manolis1976 : 07-03-09 στις 01:05 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02048 seconds with 10 queries