Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #41  
Παλιά 11-01-09, 01:02
alexinio Ο χρήστης alexinio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 14-02-2007
Περιοχή: Πεύκη
Μηνύματα: 839
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην alexinio
Προεπιλογή

Ωραίες οι κυριαρχίες Σπύρο αλλά όχι εισβάρος των ψαριών μας.Να σκέφτεσαι περίπου σαν να βάζεις ένα είδος κιχλίδας,δηλαδή σε ένα μικρό ενυδρείο όχι δύο είδη μαζί και προσοχή στους συγκατοίκους.
Μπορείς να βάλεις 2 και άνω είδη πλεκό αλλά συμπεριφορές δεν θα δείς,θα είναι μόνιμα κρυμμένα και δεν θα τα χαρείς για αυτό μόνο αν το στήσεις σωστά θα καταλάβεις πόσο υπέροχα είναι αυτά τα παρεξηγημένα ψάρια.
Εγώ σου προτείνω ένα τρίο από ένα είδος πλεκό και ένα κοπάδι από σμηνόψαρα.Πέρα από το χρώμα και την κίνηση που θα προσδώσουν στο ενυδρείο θα λειτουργήσουν και ως dither fish δηλαδή θα κάνουν τα πλεκό να αισθάνονται πιο άνετα και να μην διστάζουν να βγουν από τις κρυψώνες τους.
Αν λειτουργήσει αρχικά αυτό το σχήμα στην συνέχεια βλέπεις τι άλλο μπορείς να προσθέσεις/αφαιρέσεις.
Υπάρχουν δεκάδες όμορφα είδη πλεκό αλλά το θέμα είναι τι μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά.
Πριν 5 περίπου μέρες είδα στο water inn μία ομάδα από Panaque L02 στα 20 ευρώ το ένα,πραγματικά υπέροχα, αν είχα τα λεφτά και τον χώρο θα τα είχα πάρει.Μπορείς να πάρεις να ρωτήσεις σε διάφορα μαγαζιά και να δεις τι υπάρχει και αργότερα να αποφασίσεις.Γενικά να ξέρεις ότι κάνουν τα περισσότερα είδη panaque που δεν υπερβαίνουν τα 10-11cm,τα περισσότερα είδη hypancistrus,rineloricaria, peckoltia αλλά το σημαντικότερο είναι τι μπορείς να βρεις και μέχρι πόσα είσαι διατεθημένος να δώσεις.
http://www.planetcatfish.com/catelog...de=l&thumbs=16
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01563 seconds with 10 queries