Θέμα: SIPORAX-SUBSTRAT
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-01-09, 23:25
beteranos Ο χρήστης beteranos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από caverman Εμφάνιση μηνυμάτων
Ο συνδιασμός υλικών και φίλτρου είναι που κάνει το αποτέλεσμα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα αναζητούσα υλικά με καλλίτερα χαρακτηριστικά είναι αν θα ήθελα να "αναβαθμήσω" το φίλτρο ως προς την βιολογική ικανότητα. Αλλά:

- οι περισσότεροι αγοράζουν μεγαλήτερο φίλτρο από τα ονομαστικά λίτρα. (η μεγαλήτερη παροχή συνήθως σημαίνει και μεγαλήτερες διαστάσεις)
- φτιάχνουν σαμπ με διαστάσεις ικανές να χωράνε ακόμη και μεγαλήτερη ποσότητα φτηνών υλικών.
-Έχουν φυτεμένο όπου η βιολογία του φίλτρου παίζει μικρό ρόλο.
- Βάζουν δεύτερο φίλτρο για μεγαλήτερη διαθεσιμότητα

Οπότε ΙΜΟ η αναζήτηση του καλλίτερου υλικού είναι περισσότερο θεωρητική ή έχει πρακτική αξία σε λιγότερες περιπτώσεις από όσες νομίζουμε.*
Φυσικά για λόγους οικονομίας θα προτιμούσα ένα σφουγγάρι για πέντε χρόνια παρά ένα "super κάτι" πού θα θέλει αλαγή κάθε χρόνο.

* δεν αναφέρομαι σε αρχάριους που εσφαλμένα θα γεμίσουν το ενυδρείο ψάρια, ούτε σε έμπειρους χομπίστες που εν γνώση τους θα υπέρ στοκάρουν για κάποιο διάστημα ένα ενυδρείο.

To σκεπτικο σου ειναι σωστο για ολους οσους βαζουν στο φιλτρο τους σφουγγαρια ,πολυεστερικο βαμβακα, και βιολογικο υλικο, εγω ομως επειδη εχω μεγαλα ψαρια και βαζω στο φιλτρο μου και αλλα υλικα περαν των παραπανω, μειωνετε ο χωρος που ειναι διαθεσιμος για βιολογικο, γιαυτο θελω ενα υλικο αποικησης βακτηριδιων το οποιο να ειναι οσο το δυνατον καλυτερο.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01542 seconds with 10 queries