Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KARGIO
Hary να σου κανω δυο ερωτησεις
α) Στο φυτεμενο οταν μιλαμε για λιτρα, εννοουμε τα καθαρα ή ο ογκος οπως προκυπτει απο τις διαστασεις. (δλδ Το ενυδρειο βσει διαστασεων ειναι 96λιτ, καθαρο νερο πρεπει να ειναι περιπου 85λιτ)
β) Εβαλα μια επιπλεον λαμπα 18w και εχω φτασει στα 36w, το ενυδρειο μου δεν ειναι πυκνοφυτεμενο, ουτε και θα γινει, αυτη τη στιγμη εχω 8 φυτα και θα βαλω αλλα 5, παραπλησια με αυτα που εχω και θα βαλω και moss.Ειναι καλα?
|
Σορρυ για την καθυστέρηση αλλά ακόμα περιμένω τον ΟΤΕ να μου συνδέσει το ιντερνετ σπίτι (μετακόμισα πρόσφατα) και έχω μόνο στο γραφείο μου στη δουλεία μου.
α) Μιλάμε για καθαρά λίτρα ναι. Φαντάσου οτι εχω θεωρητικά ενα ριο180 δλδ 180λιτρα, αλλα λέω οτι έχω 150 (ειμαι κ λίγο υπερβολικός αλλα καλύτερα.) και το 120αρι μου το λέω 100λιτρο
β) οκ έφτασες τα 0.3 και κάτι παραπάνω watt/lt και το ενυδρείο σου το θεωρώ πυκνοφυτεμένο με 8 φυτά και άλλα 5 στα 96 λίτρα και μην το κοιτάς τώρα! όταν θα πάρουν τα πάνω τους και αρχισουν να αναπτήσονται σαν τρελά και γίνει ψιλο ζούγκλα. (προσωπικά λατρεύω τα ζουγκλο-ενυδρεία) και αφού έχεις αποφασίσει για τ5 και σε απάσχολεί και το θέμα ενυδρείο θα πάρουν τα πάνω τους σίγουρα. Πάλι άποψη μου είναι τα watt να είναι >0,5 watt/lt αλλά επιμένω πάλι μην το παρακάνεις.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από KARGIO
Tο ενυδρειο το πηρα απο καρφουρ, αλλαξα κυκλοφορητη, αλλαξα υλικα στο sub, εβαλα πλαστικα φυτα, τα εβγαλα και εβαλα αληθινα με ξυλα απο πετ, εχει μεσα τρια χρυσοψαρα και 2 σαλιγκαρια.
...εν κατακλειδι
κοστος ψαριων 9 και τα 3
κοστος ενυδρειου μεχρι τωρα πανω απο 500.
Αν με χωρισει η γυναικα μου ποιος προσφερει ραντζο?
μια γωνιτσα θελω!
εγω  η γυναικα μου
|
Και χαλάρωσε αν προσέχεις το ενυδρείο σου δεν νομίζω να σου κρατήσει μούτρα αν δεν του πάρεις λάμπα τωρα αλλά μετά απο 1 μήνα! Είμαι της άποψης οτι το χόμπι το κάνουμε για να χαλαρώνουμε και να αισθανόμαστε όμορφα και άνετα και όχι για να αγχωνόμαστε και να ξοδεύουμε σαν τρελοί. Βεβαια χόμπι είναι λεφτά θέλει αλλά με μέτρο και προγραμματισμο οχι όλα τωρα. (δεν πιστεύω οτι το λέω εγω αυτό ξοδεύω κανα 200αρι το μήνα για τα ενυδρεία μου!)
Αυτά.......
Α! διάβασε κ αυτό με λίγη προσοχή θα σε βοηθήσει:
http://www.aquatek.gr/plantdiseasegr.html