Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από xontros
Μην ξεκινήσεις στρώσιμο με αμμωνία.. Θα σου φάει πάρα πολύ καιρό.. Είτε να πάρεις μπόλι από στρωμένο ενυδρείο (υπάρχουν πολλοί από Πειραιά), ή έστω να χρησιμοποιήσεις τα (αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας) σκευάσματα (π.χ. nitrivec), να βάλεις τα ψάρια μέσα (με καλή προσαρμογή), και να κάνεις συνεχείς μετρήσεις και αλλαγές νερού.. Όπως και να'χει, σε 60-70 λίτρα με φίλτρο και θερμοστάτη, θα είναι σίγουρα καλύτερα από τη γυάλα που δεν έχει τίποτα από τα δύο, και που θα αναπτύσσει σαφώς μαγαλύτερη συγκέντρωση αμμωνίας, ακόμη και από το άστρωτο 70αρι..
|
υτό για την αμμωνία μπορεί να είναι αλήθεια πράγματι. Σκοπεύω να χρησιμοποιήσω στο νέο το χαλίκι και 2 διακοσμητικά κοράλια (μεγαλούτσικη επιφάνεια) που έχω στη γυάλα και όσο να'ναι κάποιους μικροοργανισμούς θα έχουν πιάσει απάνω, και κάποια κερατόφυλλα που πρόσθεσα χτες από ήδη στρωμένο ενυδρείο. Και μπόλι αν θέλω επίσης μπορώ να πάρω από το ενυδρείο αυτό (της δουλειάς μου). Για αρχή θα προτιμήσω τον "φυσικά χημικό" τρόπο κι αν δω ότι αργεί πολύ να πέσει η ΝΗ3 τότε θα προβώ στις καθαρά χημικές επεμβάσεις. Έτσι κι αλλοιώς τα κακόμοιρα ζουν καιρό στη γυάλα, μια βδομαδούλα ακόμα δε νομίζω να τα πειράξει... Αν κ θα ήθελα τα μικρά μου να γεννηθούν στο καλύτερο περιβάλλον.
POURITANE, σύντομα θα βάλω και φωτογραφίες!