Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #25  
Παλιά 08-12-07, 08:02
WILD_RIDER Ο χρήστης WILD_RIDER δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 10-11-2007
Περιοχή: .
Μηνύματα: 160
Προεπιλογή

http://www.mit.edu:8001/people/rjbarbal/SB0/lead.html (United States Environmental Protection Agency)
«Use Only Cold Water for Cooking and Drinking
Try never to cook with or drink water from the hot tap. Hot water can dissolve more lead (ΜΟΛΥΒΔΟ) more quickly than cold water. Also, hot water stands in your water boiler and pipes for longer than cold water, contributing to higher contaminant levels. If you need hot water for cooking or drinking, draw water from the cold tap and heat it on your stove.» CRYSTALCLEARπου λένε και οι Αμερικανοί και προέρχεται από οργανισμό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και όχι εταιρείας που θέλει να πουλήσει (παράδειγμα netblues) . Στο ζεστό νερό από boilerαπελευθερώνεται πολύ περισσότερος μόλυβδος σε σχέση με το κρύο νερό από τη βρύση. Διάβασε το όλο καλά και θα δεις ότι η Αντίστροφη Όσμωση είναι η λύση όχι μόνο για τα ψάρια αλλά και για τους ανθρώπους!

http://www.health.state.ny.us/environmental/water/drinking/ccr/table1.htm (New York State: Department of Health)
«Sulfate (ΘειϊκάΆλατα) High concentrations of sulfate in drinking water have three effects: (1) water containing appreciable amounts of sulfate tends to form hard scales in boilers and heat exchangers; (2) sulfates cause taste effects; and (3) sulfates can cause laxative effects with excessive intake. The laxative effect of sulfates is usually noted in transient users of a water supply because people who are accustomed to high sulfate levels in drinking water have no adverse response. Diarrhea can be induced at sulfate levels greater than 500 mg/l but typically near 750 mg/l.» Όποιος λοιπόν πίνει καφεδάκι ή τραγάκι με νερό από boilerκαι τον πιάσει διάρροια τώρα ξέρει που θα οφείλεται.

Ώρα να δώσω κι εγώ ένα ιδιωτικό siteμόνο και μόνο για να δούμε ένα νέο παράγοντα που θα έπρεπε να υφίσταται για όσους επιμένουν να πίνουν το νερό από τα boilers.
http://www.h2obaf.clara.net/
Ο παράγοντας αυτός ονομάζεται ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ και γίνεται πχ στις καφετιέρες (κάποιος τις ανέφερε) και σε άλλα μηχανήματα αλλά ….. Ποιος κάνει Αφαλάτωση σε Boiler? Κανείς! Επομένως δυο επιλογές υπάρχουν: 1) Κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerσε τακτά χρονικά διαστήματα και πίνουμε το νερό 2) Δεν κάνουμε Αφαλάτωση στο Boilerκαι δεν πίνουμε το νερό! Αν θέλουμε να μειώσουμε (όχι να εξαλείψουμε) την δημιουργία συγκέντρωσης αλάτων στα Boilers, η βιβλιογραφία λέει ότι θα πρέπει να τα ρυθμίσουμε στους 60οCκαι έτσι θα έχουμε και οικονομία! Η Αφαλάτωση των συστημάτων πρέπει να γίνεται τακτικά (κάθε χρόνο? εξαρτάται από την χρήση και τις προδιαγραφές τους) ώστε να διασφαλίζεται και η υγεία και η καλή λειτουργία.

Χθες μάλιστα, είχα πάει σε ένα μεγάλο κολλέγιο της Αττικής και κατά τύχη μίλησα με ένα άνθρωπο που έχει εταιρεία παραγωγής υλικών αφαλάτωσης και τον είχαν εξουσιοδοτήσει από το κολλέγιο να Αφαλατώσει όλα τα Boilerτου κολλεγίου για να εξασφαλίσουν: 1) την καλή λειτουργία των Boilersκαι να 2) διασφαλίσουν την καλή υγεία των παιδιών του κολλεγίου. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο της Αφαλάτωσης.

Καταλήγω λοιπόν (και δεν θα ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό διότι το ύφος ορισμένων δεν μου άρεσε) λέγοντας ότι έχω πολύ περισσότερες προσωπικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές εμπειρίες λόγω του τομέα που δραστηριοποιούμαι αλλά μέσω Ίντερνετ δεν είναι δυνατό ν’ αναφέρω περισσότερα για ευνόητους λόγους και ουτε ειναι δυνατό να καλυφθεί ένα τόσο σοβαρο θεμα μέσα απο ενα site! Θεωρώ ότι τέτοια θέματα βαρύνουσας σημασίας πρέπει να συζητούνται στο Σύλλογο και όχι Δημόσια και με ευρύτητα πνεύματος, καλή θέληση και σεβασμό στην ειδικότητα του καθενός (πχ. Μηχανολόγος, Ιατρός, κλπ.) χωρις ιχνος ειρωνιας και επιθετικότητας! Και παλι θα τονίσω τα λόγια ενος σοφού που έλεγε δεν συμφωνώ μαζί σου αλλα σέβομαι το δικαίωμα σου να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την δημιουργία ειλικρινούς και παραγωγικού διαλόγου!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02296 seconds with 10 queries