Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 23-04-07, 18:48
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nightfall Εμφάνιση μηνυμάτων
Παραμένει το θέμα για το παρκέ. Ενα φουλ 400άρι θα το αντέξει με τη βάση ή πρέπει να βάλω και κάτι από κάτω ?
Πρώτα απ' όλα πρέπει να κοιτάξεις να αντέχει το σημείο που πρόκειται να τοποθετηθεί το ενυδρείο σου. Τι εννοώ;

Το ενυδρείο (μαζί με το έπιπλό του) θα ζυγίζει περίπου 700 κιλά (υπερβάλω και λιγάκι για ασφάλεια) όταν θα είναι γεμάτο με νερό, πέτρες και οτιδήποτε άλλο βάλεις. Έχεις δηλαδή περίπου 500-520 κιλά ανά m2 επιφάνειας δαπέδου. Οι πλάκα σε καινούριες πολυκατοικίες (κατασκευής από το 1993 και μετά) υπολογίζεται ώστε να αντέχει 200 κιλά το m2. Αν όμως τοποθετηθεί το ενυδρείο πάνω από δοκάρι (σε διεύθυνση παράλληλο στο δοκάρι), η αντοχή του δαπέδου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Προφανώς λοιπόν θα φροντίσεις να το βάλεις σε κάποιο σημείο όπου περνάει δοκάρι.

Όσον αφορά το ξύλινο δάπεδο, αντέχουν και αυτά περίπου όσο και η πλάκα (ίσως και λίγο λιγότερο) εφόσον υπάρχουν ενισχυτικά λατάκια από κάτω. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αντοχής. Απλά θα ήταν καλό να φροντίσεις ένα από τα ακόλουθα για περισσότερη σιγουρία:
α) Να βάλεις τα πόδια της βάσης σε σημεία όπου υπάρχουν λατάκια ή
β) να φροντίσεις να βάλεις μια χαλύβδινη πλάκα (5 χιλιοστά πάχος είναι καλά) κάτω από τη βάση ώστε να κατανεμηθούν πιο ομοιόμορφα τα φορτία. (ουσιαστικά φτάχνεις ένα σάντουιτς λάστιχο-χάλυβα-λάστιχο)

Τέλος θα πρέπει να προσέχεις να μην μένει βρεγμένο το δάπεδο.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01440 seconds with 10 queries