Φιλε Βασιλη ,
Επειδη ,οπως λες , εχεις αγαπη για τα ενυδρεια αλλα σου λειπουν οι γνωσεις και οι εμπειρια , θα ελεγα να βαλεις στα πλανα σου ενα μικρο Fish Only με live rock για αρχη , το οποιο στην πορεια θα μπορουσε να εξελιχθει σε ενα light ή και κανονικο ακομα full reef .
Ετσι θα πετυχεις δυο πραγματα :
1) Θα μαθεις τα βασικα του θαλασσινου ενυδρειου και θα εξοικιωθεις με τις ρουτινες συντηρησης του θαλασσινου νερου
2) Θα μοιρασεις τα κοστη του reef σε βαθος χρονου (πχ 5-6 μηνες) ωστε να μην σου πεσουν μαζεμενα ολα στην αρχη
Αν θες να διαβασεις μερικες διαφορες ενος reef με ενα Fish only ,ριξε μια ματια εδω :
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14564 .Πιστευω οτι αυτο το μικρο αρθρο θα απαντησει και πολλες ερωτησεις σου σχετικα με το κοστος εξοπλισμου ενος reef.
Εγω εχω ενα reef 80 λιτρων και ενα fish only 240 λιτρων και μπορω να σου πω οτι το μικρο μου τρωει περισσοτερο χρονο ...
Αν σε βρισκει συμφωνο μια τετοια λυση , δηλαδη ενα fish only wannabe reef

, πες μας να σου προτεινουμε ενα συγκεκριμμενο και οικονομικο set up εξοπλισμου.
Με λιγο διαβασματακι και υπομονη κατα την εκτελεση, πιστευω πως θα μπορουσες να ξεκινησεις κατι τετοιο αρκετα συντομα