Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-01-07, 23:41
maikl Ο χρήστης maikl δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Βεροια
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από andreasp Εμφάνιση μηνυμάτων
Συμφωνω 100% !
Μπράβο στον dimitris για τον κόπο του.

Συμφωνω απόλυτα. Μου άρεσε πολύ!
Αν και ολη η συζητηση ηταν θα ελεγα τελεια,και η αληθεια ειναι οτι δεν θα ηθελα να τη χαλασω παρα μονο να πω και γω την ''εμπειρια'' που αποκτησα πανω στο συγκεκριμενο θεμα.
-Εχω το ιδιο ενυδρειο 96 λιτρ. με κυκλοφορητη ''μαμισιο'' 450λιτ/ωρα.Κατα τον οκτωβριο αποφασισα να τον αλλαξω περνοντας EHEIM compact 600 με ρυθμιστη ροης εως τα 600λιτ/ωρα.Αρχικα και μη εχοντας τη δυνατοτητα να βαλω βιολογικο υλικο μεσα δοκιμασα να μεγαλωσω τον ογκο της αποικισης βαζοντας κι αλλο σφουγγαρι μεγαλυτερης πυκνοτητας πορων,το αποτελεσμα...ευτυχως που το πηρα γρηγορα ''χαμπαρι''.Η σταθμη του νερου στο τριτο διαμερισμα επεσε δραματικα και σχετικα γρηγορα(σε 15 λεπτα περιπου) στο πατωμα-να το πω? του 3ου θαλαμου..
-το επομενο βημα μου ηταν να μειωσω τον ογκο του νεου σφουγγαριου.Εκοψα λοιπον κατα τα 3/4 περιπου το σφουγγαρι με αποτελεσμα η σταθμη του νερου στο 3ο διαμερισμα να φτασει περιπου 4 ποντους κατω απο την τρυπα της εξοδου, και να σταθεροποιηθει εκει εχοντας τη ρυθμιση στο μεγιστο του κυκλοφορητη.
-Τωρα πλεον εχει αλλαξει η ''διαρυθμιση'' καθως στο κουτι μου εχω στο 1ο διαμ.τον θερμοστατη,στο 2ο και απο πανω προς τα κατω υαλοβαμβακα-μπλε σφουγγαρι-substratpro(1 lit) το οποιο ''περναει'' και στον 3ο θαλαμο και πανω απο αυτο ο κυκλοφορητης της EHEIM με φουλ ροη κι ολα αυτα χωρις κανενα προβλημα!
Αυτα τα καταθετω απλα και μονο για να σας πω τι ''εζησα''.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02036 seconds with 10 queries