Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis
...Τα ψαρια κι ας μην εχουν γνωρισει το φυσικο τους περιβαλλον, ειναι στο DNA τους να αποζητουν τις ιδανικες γιαυτα συνθηκες, ειδικα οταν προκειται για ειδη που εξαρτωνται αμεσα απο το περιβαλλον χωρου τους. Αν γεννηθουν κει μεγαλωσουν mbuna ή άλλα πετροψαρα σε γυμνο ενυδρειο, παντα θα ψαχνουν για σχηματισμο πετρων κι ας μην τις εχουν "δει" ποτε. Το ιδιο τα σκαλαρια ή οι δισκοι θα ψαχνουν για μερη με πολλες ριζες και κλαδια, το ιδιο τα γατοψαρα για σπηλιες κλπ. (Δεν ειναι δικη μου γνωμη αυτη, ειναι αποδεδειγμενο και ειναι και λογικο)....
|
Καμμία αντίρρηση σε όλα αυτά και συμφωνώ απολύτως. Αλλο είπα, ίσως δεν το διατύπωσα πολύ καθαρά (και pls, μην το παίρνεις προσωπικά...

): Αν φτιάξουμε σπηλιές στα mbuna, δεν νομίζω να νοιαστούν για το αν οι πέτρες είναι τετράγωνες ή περισσότερο στρογγυλές, αλλά για το πόσες είναι οι σπηλιές και πόσο ευρύχωρες, φωτεινές, ασφαλείς κλπ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis
...Επι του προκειμενου, δεν νομιζω να μιλαω καν για ενυδρειο βιοτοπο ή μερος αυτου. Μιλαμε για το αν φαινεται πιο φυσικο το κεντροδεξιο ή το αριστερο μερος του συγκεκριμενου ενυδρειου οπως εχουν σχηματιστει οι πετρες. Ανεβαζω και δυο φωτος απο το βυθο της λιμνης λιγο πιο καθαρες.
|
Μήπως το θέμα πάει σε καθαρά προσωπικό γούστο και αισθητική? Στο κάτω-κάτω, έχουμε ενυδρεία ΚΑΙ για να μας ευχαριστούν/ικανοποιούν. Αν κάποιος προτιμά καλύτερα τις τετράγωνες από τις στρογγυλές ή το ανάποδο, για μένα λίγη σημασία έχει. Ολα σεβαστά. Εξ άλλου στις φωτο βλέπω μάλλον και τα δύο (?).
Πάντως για να πω κι εγώ τη γνώμη μου, στο συγκεκριμένο, μου κάθεται καλύτερα αισθητικά η δεξιά μπάντα του ενυδρείου και πραγματικά απορώ γιατί τα ψάρια πάνε αριστερά... Αλλά σίγουρα θα έχουν κάποιο λόγο. Θα μάθουμε άραγε?