Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #113  
Παλιά 26-07-17, 23:30
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Slitherin Εμφάνιση μηνυμάτων
Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.
η θεραπεια με μελαφιξ προτεινεται γιατι εκτος απτο οτι βοηθα στην καταπολεμιση μικροβιων(αφου το λαδι τειοδεντρου που περιεχει,εχει αντισηπτικες και αντιμικροβιακες ιδιοτητες) βοηθαει και την εκκριση βλεννας στην επιδερμιδα του ψαριου,που το προφυλασει απο μολυνσεις.ετσι εμμεσα,δρα οντως σαν χαλαρωτικο...
αυτο εχει σημασια γιατι το ψαρι ηταν (η ειναι ακομα) στρεσσαρισμενο και αυτο το καθιστα πιο επηρρεπες σε μολυνσεις και ασθενειες.

δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδεδειγμενα φινροτ για να γινει "θεραπεια" με μελαφιξ,γιατι πολυ απλα δεν ειναι "θεραπεια" με την εννοια του φαρμακευτικου σκευασματος(οπως η αντιβιωση πχ).
το οτι βοηθαει ειναι αποδεδειγμενο.
αντιθετα τα "προβληματα" ειναι λογια του αερα χομπιστων,απτα οποια δεν εχει αποδειχθει τιποτα.

το bettafix περιεχει την ιδια ακριβως ουσια(Melaleuca),πακεταρισμενο διαφορετικα με αλλο ονομα.η μονη τους διαφορα ειναι στη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας,(το Bettafix ειναι πιο αραιο).
http://www.apifishcare.com/product.p...9#.WXkHW3UjGUk
http://www.apifishcare.com/product.p...1#.WXkHo3UjGUk

το μελαφιξ δεν εχει καταργηθει.


οσον αφορα τη "ζημια στο λαβυρινθο" που εχει τυχει σε ψαρια και εχει αναπαραχθει πολλες φορες σε διαφορα φορουμ ,εγω δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε στα δικα μου ψαρια(και σε "ηρεμους" και σε αγριους μονομαχους) και οχι μονο δεν το εχω δει στα ενηλικα ψαρια,αλλα ουτε στα νεογεννητα που μεγαλωσαν κανονικα και χωρις κανενα προβλημα με εβδομαδιαια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο.
μαλιστα πολλες φορες η αναπαραγωγη ξεκινησε με τη χρηση μελαφιξ.

επισης δεν γνωριζουμε τιποτα για αυτα τα ενυδρεια που υπηρξε το προβλημα.
μπορει καλλιστα να ηταν κατι αλλο η αιτια του προβληματος και οχι αυτο,η μπορει οι χομπιστες να το παρακαναν στη χρηση του.(υπερδοσολογηση)

δεν ειμαι υπερ της αλογιστης χρησης κανενος φαρμακου(και πολυ περισοτερο καμιας εταιριας),αλλα το μελαφιξ κανει δουλεια αποδεδειγμενα και εχει σωσει πολυ περισσοτερα ψαρια αποτι εχει σκοτωσει.
(και τα δευτερα μαλον πεθαναν-η εστω "ενοχληθηκαν"- απο αλλα αιτια και οχι απτο μελαφιξ..)

δηλαδη αν αυτο το ψαρι εδω ψοφησει(χτυπα ξυλο) θα κατηγορησουμε το μελαφιξ και οχι την αμμωνια που εφαγε?
μη λεμε και οτι ναναι δηλαδη

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 26-07-17 στις 23:54
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03001 seconds with 10 queries