Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Αναγνώριση Ασθένειας - Θεραπεία (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=99976)

Nepenthe 02-03-18 11:20

Αναγνώριση Ασθένειας - Θεραπεία
 
1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα,



Δεύτερη τώρα μέρα μόλις παρατήρησα σχεδόν σε όλα τα ψάρια που έχω στο ενυδρείο λευκούς κόκκους στο δέρμα και τα πτερύγια των ψαριών. Στο ενυδρείο (φυτεμένο) συνυπάρχουν τρείς μήνες χωρίς προβλήματα 6 Gappy, 2 Zebra Danio, 4 amano και 2 apple snails, η μοναδική αλλαγή που έγινε στο τέλος το τρίτου μήνα λειτουργίας του ενυδρείου (πρίν 4 ημέρες) έγινε εισαγωγή 4 ξιφοφόρων ( 1 αρσενικό και 3 θυληκά). Απο τα 6 gappy 2 μου πέθαναν εχτές. Επίσης πρίν 2 μέρες πρόσθεσα για πρώτη φορά 9ml Floyrish excel (σύμφωνα με την αναλόγια που αναγραφόταν στις οδηγίες) το πρόσθεσα λόγω αργής ανάπτυξης των φυτών.

οι μετρήσεις έχουν ώς εξής :



Χλώριο: 0

Αμονια : 0

Νο2 : 0

No3: 6

KH: 9

GH: 8

PH: 6,9

Θερμοκρασία 24C

Βιολογικό φίλτρο με μακαρόνια, 3 σφουγκαράκια και 2 υαλοβάμβακες που αλλάζω σε κάθε αλλαγή νερού (20% / εβδομάδα)

Επίσης έχω αντλία οξυγόνου σε μόνιμη λειτουργία.



Απο λιπάσματα ρίχνω της HSAqua υγρό λίπασμα για τα φυτά ανα 7 ημέρες τα αντίστοιχα ml, καθώς και αντιχλώριο τα αντίστοιχα ml κατα την αλλαγή νερού.



Τα zebra danio δεν έχουν απολύτως τίποτα και φαίνονται υγιή, τα γκάπυ είναι υποτονικά με λευκούς κόκκους κυρίως στις ουρές τους, στους ξιφοφόρους έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα και 2 απο αυτούς μένουν μονίμως στον βυθό ακίνητα και τα άλλα δύο τρίβονται με ταχύτητα καθ' ύψος στο τζάμι του ενυδρείου, οι amano είναι άφαντες (δεν έχω τσεκάρει ακόμα μήπως είναι κρυμμένες μέσα στο φίλτρο) τα apple snails απροβλημάτιστα καθαρίζουν, απο τα 4 γκάπυ τα 2 περνούν αρκετή ώρα κολλημένα στο βυθό και τα άλλα 2 στην επιφάνεια.



Όντας αρχάριος σας παραθέτω φωτογραφία ενός από τα άρρωστα ψαράκια μήπως κάποιος έμπειρος μπορεί να με κατευθύνει αναγνωρίζοντας την ασθένεια και προτείνοντας μου κάποιο φαρμακευτική αγωγή

rottbea 02-03-18 12:15

Καλημερα.Καταρχην πως ειναι το πεχα 6.9.
Εχεις οσμωση,βαζεις τυρφη?
Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου.
Το 0 μηδεν αμμωνια με τι τεστ σου βγαινει.Καλο θα ειναι να συμπληρωσεις μια φορμα παρουσιασης του ενυδρειου για να σε βοηθησουν τα παιδια.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298

Stauros_dim 02-03-18 13:10

καλησπερα....το ιδιο ειχα κ εγω...με χρυσοψαρα... λογοω του οτι εβαλα ενα νεο χρυσοψαρο μεσα στο ενυδρειο...
ριξε μια ματια εδω...

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22519

λογικα ειναι αυτο....ας πει κ καποιος πιο εμπειρος...

2) Ich (ικ)

Συμπτώματα: Πρόκειται για ένα παράσιτο που συνήθως βρίσκεται στο ενυδρείο μας και πυροδοτείται από στρες και κακή ποιότητα νερού.Το ψαράκι μας βγάζει άσπρα στίγματα σε όλο του το σώμα και στα πτερύγια και την ουρά, σαν μικρά σπυράκια στο μέγεθος της κεφαλής της καρφίτσας. Δείχνει πολύ ανήσυχο, κολυμπά νευρικά και γρήγορα και συχνά ξύνεται σε διάφορα αντικείμενα ή προσπαθεί να κολυμπήσει μπροστά στην έξοδο του φίλτρου.
Αντιμετώπιση: Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, καθώς μέσα σε δυο μέρες το παράσιτο γεννάει τΚΌαυγά του στο ενυδρείο μας και ξεκινά πάλι την ίδια διαδικασία. Εφόσον οι μετρήσεις της αμμωνίας, νιτρωδών και νιτρικών είναι φυσιολογικές, δεν κάνουμε αλλαγή νερού. Σε αντίθετη περίπτωση, προχωρούμε άμεσα σε αλλαγή της τάξης του 50%. Ρίχνουμε στο ενυδρείο ενυδρειακό ή τυροκομικό αλάτι, 3 γραμμάρια ανά λίτρο κι ανεβάζουμε τον θερμοστάτη σταδιακά στους 29-30 βαθμούς. Η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντική στην αντιμετώπιση αυτής της ασθένειας, μιας και επιταχύνει τον κύκλο ζωής του παράσιτου. Κάθε 2 μέρες αλλάζουμε το 20% του νερού, προσθέτοντας πάντα την αντίστοιχη ποσότητα αλατιού. Υπάρχει και φαρμακευτικό παρασκεύασμα γι αυτή την ασθένεια, το οποίο αν προτιμήσουμε, ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Φυσιολογικά μέσα σε πέντε μέρες, είτε με τη μέθοδο του αλατιού, είτε με το φάρμακο, τα συμπτώματα θα πρέπει να υποχωρήσουν. Δε βιαζόμαστε όμως να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία, ούτε ν΄αραιώσουμε την αλατότητα, μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι έχουν εξουδετερωθεί και τΚΌαυγά του παράσιτου από το ενυδρείο μας. Επίσης η αλατότητα θα πρέπει να μειωθεί όπως και η θερμοκρασία σταδιακά, ενώ δηλαδή η αύξηση της αλατότητας και της οσμωτικής πίεσης δεν επηρεάζει αρνητικά το χρυσόψαρο η μείωσή της το κάνει.


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:42.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01256 seconds with 10 queries